Innovatív, magyar fejlesztésű konténerek a Szigeten

INNOVATÍV KONTÉNERGYÁRTÁS ÉS ÜZEMELTETÉS

A világ másképp!

www.continest.com

A ContiNest – sokoldalú, mobilis, biztonságos, gazdaságos – a konténer ipar jövője

A 100%-ban magyar tulajdonú Optimum Mérnökiroda Kft. 2011. októberében alakult. Kezdetben beszállítók közreműködésével rádiótornyok acélszerkezetű alkatrészeinek tervezésében és gyártásában vett részt, majd az elmúlt 6 évben szabadtéri rendezvények műszaki szervezésében közreműködött: transpack-szereléseket végez, illetve installálja és üzemelteti a legkülönbözőbb helyszíneken a 1-től 98 db konténerig terjedő rendszereket.

Az Optimum Kft. 2016 decemberében vásárolta meg egy 10 és 20 lábas összecsukható konténer gyártási-liszenszeit Rob van den Berg fejlesztő mérnöktől, akivel ezzel egy közös, inspiratív szakmai munka is elindult. A cég fiatal mérnökei az elmúlt hat hónapban továbbfejlesztették az eredeti holland liszenszet és közel fél év alatt született meg a hazai fejlesztésű ContiNest konténer. Mindez azzal a céllal, hogy az egyre növekvő piaci igényeknek tegyen eleget, és egy sokoldalú, mobilis, gazdaságos, és mindenekelőtt környezettudatos termék jöhessen létre. A megrendelők és érdeklődők között a vállalkozói/civil szféra szereplői mellett (fesztiválszervezők, vendéglátó cégek, sportrendezvény szervezői) az állami szervek (menekültügy, büntetés-végrehajtás, katasztrófavédelem) képviselői is megtalálhatók.

A ContiNest innovatív mérnöki teljesítménye mellett nagyon fontos a tapasztalt és professzionális gyártói háttér, amiben a cég legfontosabb partnere a fesztiválok infrastrukturális kivitelezésében is több évtizedes múlttal rendelkező Tranz-Org Kft. A ContiNest konténerek gyártása 60 nap alatt készült el. Júniusban elsőként a Telekom VOLT fesztiválon, majd a Balaton Soundon debütáltak az összecsukható konténerek, az augusztusi Sziget Fesztiválon pedig már 33 ContiNest konténer fogja biztosítani a FestiPay számára a feltöltőpontokat, irodákat. Az Optimum Kft. fiatal magyar mérnökei jelenleg a ContiNest konténerek új felhasználási lehetőségein dolgoznak, s mindebben német, osztrák, skandináv és kelet-európai partnerekkel zajlik a közös gondolkodás.

A cég a ContiNest termékfejlesztése során tudatosan figyelt és figyel arra, hogy a termék a gyártása és az üzemeltetése során is környezetbarát módon készüljön és kerüljön hasznosításra. A teherautónként szállítható mennyiség növelése (egy standard merev vázas konténer helyén 5 vagy 6 db ContiNest egység szállítható) egyértelműen környezetbarát és gazdaságos, amely egyre fontosabb trend a világban.

A felelős környezettudatos gondolkodás és a gazdaságosság alapvető szempontja a ContiNest-ek további fejlesztéseinek. A lakó-, iroda- és raktárkonténerek, az egymásra rakható és összekapcsolható egységek mellett, többek között a jövőben szolár rendszerek integrálása is szerepel a tervekben a saját elektromos áramfogyasztás biztosítására. Ez nem csak a takarékos energiahatékonyságot, hanem az egységek autonómiáját is tovább fogja növelni.

Innováció

A ContiNest olyan egyedi fejlesztésű, egyszerűen mozgatható, gazdaságos és környezetbarát összecsukható konténer, ami minden olyan vállalkozás és projekt számára ideális megoldás, ahol rövidebb időszakra nagyszámú irodai vagy szállásigény merül fel. (fesztiválok, nagy sportrendezvények, szolgáltatók, ipari-, energetikai-, infrastrukturális kivitelező cégek és alvállalkozóik, katasztrófavédelem, honvédségi kiegészítő feladatok.

Mobilitás

A ContiNest egyedi jellemzője, hogy bármilyen mértékben bővíthető és moduláris, miközben megőrzi mobilitását. Könnyen és gazdaságosan szállítható rendszer, ellenáll a környezeti kihívásoknak.

Biztonság

Egyszerű, megbízható és biztonságos: a fejlesztés során az volt a fő szempont, hogy minél kevesebb mozgó alkatrészből, minél kisebb számú lépésből lehessen használhatóvá tenni a terméket. Olyan szerkezet került kialakításra, amely lehetetlenné teszi a konténer összecsukását laikusok számára speciális eszközök nélkül. A ContiNest konténert egy ember egy munkagéppel néhány perc alatt biztonságosan tudja felállítani illetve összecsukni.

Gazdaságosság

A ContiNest a gyártás és az üzemeltetés során is környezetbarát módon készül. Egy teherautón szállítható mennyiség – a merev vázás konténerhez képest – kb. hatszoros mennyiség. Ezáltal alacsonyabb a szállítási költség, egyszerűbb az ezzel járó adminisztráció és jelentősen kevesebb a környezeti teher. Gyorsan és egyszerűen felépíthető, üzembe helyezése és üzemeltetése rendkívül gazdaságos.

  • egyszerű és megbízható
  • gyorsan fel- és leszerelhető
  • biztonságos
  • moduláris
  • egyedülálló, innovatív
  • környezetbarát, gazdaságos megoldás

Egyszerű és megbízható: a fejlesztés során az volt a fő szempont, hogy minél kevesebb mozgó alkatrészből, minél kisebb számú lépésből lehessen használhatóvá tenni a terméket.

A vázszerkezet tervezésekor a biztonság volt a legfontosabb szempont, ezért egy olyan zsanér zárszerkezet került beépítésre, amely lehetetlenné teszi a konténer összecsukását munkagép használata nélkül. A másik fontos biztonsági szempont a konténer falait képező szendvics panelek tűzálló képessége. A cég ebben a piacon elérhető legjobb műszaki paraméterekkel rendelkező terméket választotta, amelyet szerencsés módon Magyarországon is gyártanak (Kingspan PIR panel).

www.continest.com

https://www.youtube.com/watch?v=2YinyEMYCfE&feature=youtu.be