HTC az 5G jövőjéért

A Sprint és a Telstra a HTC-vel együttműködésben kíván forgalomba hozni 5G termékeket 2019-ben

Az elmúlt két hétben több nemzetközi mobilszolgáltató is bejelentette, hogy a HTC®-vel együttműködésben dolgoznak azon, hogy 5G eszközöket biztosítsanak felhasználóknak. A Sprintnél és a Telstra-nál egyaránt elérhető lesz a HTC által fejlesztett 5G támogatással érkező „okos mobil hub”, kategóriájában az első 5G támogatással rendelkező ilyen eszköz. Az 5G mobil hotspotként is szolgáló okoseszköz 2019-ben fog megjelenni.

“A HTC az 5G mobiltechnológia egyik mozgatórugója.”- nyilatkozta Cher Wang, a HTC elnök-vezérigazgatója. “A felhasználók otthonukban és munkahelyükön is nélkülözhetetlen eszközként tekintenek okoskészülékeikre, ideértve az ezek működéséhez szükséges mobilszolgáltatókat is. Úgy gondoljuk, az 5G technológia számos új felhasználási lehetőséget hordoz magában, és hozzájárul a teljeskörű felhasználói élményhez okostelefonon, VR és AR eszközökön egyaránt.”

A HTC által fejlesztett új 5G hub kiaknázza az 5G sebességben rejlő lehetőségeket, innovatív és hordozható eszközként könnyen használható otthoni és vállalati környezetben is. A Qualcomm 855+SDX 50 chipset egyedülálló teljesítménnyel rendelkezik, és nagy fokú hordozhatóságot, kiváló teljesítményt, alacsony késleltetést és nagy sávszélességet biztosít.

A hub segítségével egyszerre több eszközzel is használhatjuk az 5G-t otthon, a munkahelyünkön vagy út közben. Megoszthatjuk tartalmainkat, gyorsan csatlakoztathatjuk eszközeinket, vagy akár játszhatunk, videót nézhetünk. A beépített gigabites Ethernet csatlakozó és a nagy kijelző egyszerű és gyors használatot biztosít.

Az 5G támogatással a HTC a nagy sebességű, mobil adatkapcsolat elterjedését támogatja. A smart hubbal a vállalat ismét vezető technológiai szerepbe kerül, hozzájárulva egy AR, VR és egyéb platformokat magában foglaló ökoszisztéma kialakításához, miközben nagy sávszélességet, alacsony késleltetési időt, valós idejű szolgáltatásokat és alkalmazásokat biztosít.

További együttműködőkről, beleértve európai partnereket is, a jövő év folyamán várható bejelentés. Az eszközről, annak specifikációjáról és megjelenéséről információ a későbbiekben lesz elérhető.