Hollik állítása szerint minden hatodik elhunyt fővárosi fenntartású idősotthonból került ki

    A koronavírus-járványban minden hatodik elhunyt fővárosi fenntartású idősotthonból került ki – hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn a párt Facebook-oldalán közzétett videójában.

    Hollik István elmondta: ezekben az intézményekben 404 fertőzöttből 65-en már életüket vesztették. Ez az arány a Pesti úti idősotthonban még tragikusabb, ott 303 fertőzöttből 42-en vesztették életüket – emelte ki, hozzátéve: ezek a számok mutatják, hogy Karácsony Gergelyék felelőtlensége miatt messze a fővárosi idősotthonokban van a legtöbb fertőzött és elhunyt.


    Ráadásul – mint hozzátette – nemcsak a Pesti úti idősek otthonával kapcsolatban “járt el felelőtlenül” Karácsony Gergely főpolgármester, hiszen tömeges a fertőzés a fővárosi fenntartású vázsonyi, illetve kamaraerdei idősotthonban is. Az adatok egyértelművé teszik, hogy a Pesti úti idősotthon nem egyedi eset – mutatott rá.


    “Budapest vezetése egyszerűen nem készítette fel megfelelően saját idősotthonait a járványra” – fogalmazott a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója, hozzátéve: ezt bizonyítják a hatósági ellenőrzések és a vizsgálatok is.

    “Ez Karácsony Gergely személyes felelőssége is egyben” – szögezte le Hollik István.