Hogyan randizzunk járvány idején?


Eljött a virtuális randevúk ideje

A kényszerű otthonlét alatt sem kell lemondanunk az ismerkedésről, randizásról, ha mindezt felelősségteljesen végezzük. De hogyan csináljuk? Mit javasolnak a társkereső oldalakat üzemeltető szakértők? Alább a Randivonal.hu összeállítása következik, tippekkel, ötletekkel, tanácsokkal, hogy a mostani helyzetből is ki tudjuk hozni a legtöbbet, ha egyedülállóak vagyunk.

Most van idő ismerkedni
Egyre többen és többen maradnak otthonaik biztonságában, több időt töltve az interneten. A Randivonal.hu-nál mi is úgy látjuk, hogy a társkeresők egyre több időt töltenek az oldalon, hiszen van idejük ismerkedni. Senki sem rohan úgy, mint korábban, ráadásul egyre nagyobb az igény arra, hogy másokkal beszélgessünk, kapcsolatba lépjünk.
A társkeresés egyébként is időigényes folyamat, amit sokan eddig elfelejtettek és a gyors sikereket helyezték előtérbe ahelyett, hogy időt szánva rá többekkel beszélgessenek, ismerkedjenek, majd csak azzal menjenek el randira, akivel érezhetően megvan az összhang. A „félvak” randik ideje lejárt! Beszélgess, ismerkedj minél többet, használd ki, hogy most mindenkinek több ideje van rá! Gyorsabb és több válaszra számíthatsz, mint korábban.

Randizni virtuálisan is lehet

Tévhit, hogy otthonról ne lehetne szórakoztató randikat bonyolítani. A félénkebbeknek – vagy az első alkalomra – ott a csetelés lehetősége, de ha igazán komolyan gondolod, irány a laptopod kamerája elé!

Keress egy kényelmes helyet a lakásban, készülj fel úgy, mintha egy rendes randira indulnál (kiöltözés, smink, parfüm), bonts egy üveg bort és beszélgess ugyanúgy randipartnereddel, mintha csak egy kávézóban ülnétek az asztal két oldalán. Valljuk be, jelenleg a témaválasztáson sem nagyon kell aggódnod, hiszen mindketten el tudjátok mesélni egymásnak, hogyan változtak meg a mindennapjaitok március közepe óta.

Az ismerkedős beszélgetésen túl, hasonlóan egy személyes találkozóhoz a közös élményszerzést is meg tudjátok oldani, ehhez mondunk néhány tippet.

Nézzetek meg egy koncertet, előadást közösen az interneten, majd utána beszélgessetek róla. Ehhez javasoljuk az Élő közvetítések koronavírus idején Facebook csoportot, ahol a közösség gyűjti össze az éppen aktuális élő közvetítéseket (vagy más szórakozásra tökéletes online tartalmat, még ha nem is élő). Színházi darabok, kiállítások, előzenei koncertek, filmek széles skálájából választhattok. A kultúra fogyasztása ugyanis járvány idején sem áll meg!

Ha múzeumba „mennétek” virtuálisan, benézhettek a Magyar Nemzeti Galéria Változatok a realizmusra című virtuális kiállítására. De akár a Louvre-ba vagy más, nemzetközileg is elismert múzeumba is bekukkanthattok a kanapéról: 12 World-Class Museums You Can Visit Online

Lelkes kultúrafogyasztóknak a Müpa teljes médiatára is elérhető regisztráció nélkül, ahol 80 koncertfelvétel (HD minőségben) és 40 irodalmi est közül választhattok.

De vehetitek lazábbra is: közös online videójátékozás, társasjátékozás, „Ismerj meg!” kvíz, amiben saját magadról árulsz el vicces vagy hasznos információkat a másiknak, mindezt szórakoztató formában.

A randizási szokásaink jelentősen átalakulhatnak a következő időszakban. Ne félj új dolgokat kipróbálni, a lényeg úgyis mindig ugyanaz: minél jobban megismerni a másikat. Mire pedig majd a személyes randira kerül a sor, már sokkal jobban ismerni fogjátok egymást.