Hogyan öltözködjünk rétegesen?

 

A Helly Hansen újratervezett őszi/téli Base Layer kollekciója kényelmes és egyben meleg viselet a hideg téli sportok kedvelői számára

 

 

A kérdésre, miszerint hogyan vegyük fel a harcot a hideg ellen, a réteges öltözködés a válasz. Sportolás közben ez különösen fontos, hiszen az egyes rétegek a lehető legjobban szigetelnek, melegen és szárazon tartják viselőjüket. Szintén a réteges öltözködés előnyei közé tartozik, hogy adott esetben könnyen megszabadulhatunk egy-egy rétegtől, amennyiben az időjárás változik.

Kevesen tudják, de a háromrétegű öltözködés feltalálója Helly Hansen volt. A legalsó réteg a Base Layer, az aláöltöző, melynek elsődleges funkciója, hogy szárazon tartsa viselőjét, elvezetve a nedvességet a bőrfelszínről. A középső réteg – Mid-Layer – megtartja a hőt, így praktikus viselet a hidegebb napokon. Az Outer Layer, azaz külső réteg időjárástól függően lehet egy kabát vagy széldzseki, ami egyaránt véd a széltől és csapadéktól.

A háromrétegű öltözködés alapja és egyben legalsó rétege az aláöltöző, melynek forradalmi Lifa® technológiát Helly Hansen 1970-ben fejlesztette ki, és hívta életre a világ első technikai aláöltözőjét, nagyban megváltoztatva ezzel a hegyen dolgozó szakemberek és sportolók mindennapi életét. Amikor a márka először mutatta be a Lifa®-t a piacon, az aláöltöző nemzetközi szinten nagyon gyorsan elismertté vált az alacsony és magas intenzitású tevékenységek alatt nyújtott hatékony teljesítményének köszönhetően. Napjainkban a Lifa® aláöltözőt számos profi síelő és hegymászó, sportoló és a világ legzordabb környezetében dolgozó férfiak és nők egyaránt használják. Olyan professzionális síelők választják ezt az aláöltözőt, mint a kanadai alpesi síválogatott, a finn sífutó válogatott és a svéd alpesi síválogatott tagjai.

A márka célja a magas teljesítmény mellett az, hogy az emberek számára kényelmet nyújtson, melegen és szárazon tartsa őket, függetlenül attól, hogy hol vannak, vagy milyen tevékenységet végeznek. Ennek érdekében az elmúlt 15 év során a profik tapasztalataira támaszkodva a vállalatnak sikerült több mint ötvenszer újítani a rostok és a varrások felépítésén.

A 2017-es őszi/téli szezonban teljesen megújult a Helly Hansen Lifa® technikai vonala; a 100%-ban merinói gyapjúból készült aláöltözetek új dizájnnal, formával, színekkel és mintával kaphatóak, illetve a típusnevek is módosultak. Mind az öt változat – Lifa®, Lifa® Active, Lifa® Merino, HH Merino Light és HH Merino Mid – tökéletes választás hideg időben történő, aktív mozgáshoz, legyen szó alacsony intenzitású tevékenységekről, mint a hűvös reggeli munkába menetel, egészen a magas intenzitású aktivitásig, mint a fekete pályán való buckasízés.

A Lifa® Merino ½ Zip tartós meleget biztosítva tökéletes választás férfiaknak és nőknek egyaránt még a leghidegebb napokban is. A kétrétegű kialakítás lényege, hogy a belső Lifa® szálak elvezetik a testről a nedvességet, így biztosítva a kényelmes érzetet, emellett szárazon tart, míg a külső merinói gyapjú meleget ad még rendkívül hideg időben is.

A férfiaknak és nőknek egyaránt tökéletes Lifa® Merino Seamless ½ Zip aláöltözetben a Lifa® Merino előnyeit ötvözi: a rostszálak elvezetik a testről a nedvességet, míg a merinói gyapjú meleget ad, a tökéletesen zárt varrások és a szuper sztreccs felépítés pedig lehetővé teszi a kényelmes mozgást a legaktívabb napokon is.

 

A Helly Hansen Base Layer kollekció legfőbb darabjairól készült képek a következő linken érhetőek el:

https://www.dropbox.com/sh/6b486b95e3n8800/AAA1y_fIqzwalL5YYiBHS2mwa?dl=0