Gazdag Vivien: „Az életmódváltás apró lépésekkel kezdődik!”


TOP 5 tipp, hogy merre indulj!Meglepő, de a TikTokon nagy népszerűségnek örvendő Gazdag Vivien a saját bevallása szerint sosem volt kimondottan sportos típus.

Először egy kötelezően választó, egyetemi órán ismerkedett meg a jógával. Akkor még eszébe jutott, hogy ez mennyi változást hoz majd az életébe. 3 éve, már jógaoktatóként költözött Budapestre, mostanra pedig közel 60 ezren követik TikTokon jógás videóit és életmódváltó tippjeit. Vivi szerint a változásra bárki képes, de csak szabad belevágni!A yoga_byVivie oldal kezelője korábban egy szállodában dolgozott, de mindig is érezte, hogy ez nem az ő útja. A jógának Siófokon adott második esélyt, egy stresszesebb egyetemi félév során ment el egy helyi, vegyes korosztályú csoportba, és nagyon megtett neki. Mindig is olyan foglalkozást álmodott magának, amiben ő is érzi magát, de másokon is jól érzi magát. Amikor a jógaoktató képzésre rábukkant, rögtön érezte, hogy ez egy jel, ezért azonnal bele is vágott.

KÉPGALÉRIA >>>

„Hozzám a dinamikus jóga áll közelebb, mára úgy érzem, kiforrt a saját stílusom, amiben a legjobban tudom adni önmagam és erre nagyon büszke vagyok! Eleinte csak a barátnőimnek tartottam foglalkozásokat, de már akkor is rengeteg pozitív megerősítést kaptam. A jóga mentálisan és fizikálisan is rengeteget ad az embernek és nagyon örülök, hogy egyre több embernek könnyebbek a stresszmentesebb élet felé elindulni!” – árulta el. A TikTok-ot eleinte poénnak tartotta, de aztán arra gondolt, értékközvetítésre is használhatná.

Ekkor jöttek az edukatív tartalmak, az életmódváltásra ösztönző videók. Mára közel 60 ezren követik tartalmait, többek között a jóga és a mozgás jótékony hatásai, a helyes légzéstechnikáról, egészséges ételreceptekről és edzéstechnikákról, jó példát állítva ezzel mindannyiunknak.

A mozgás mindenkié

Vivi vallja, az életmódváltás nem radikális cserékkel, hanem egészen apró lépésekkel kezdődik. Ha szeretnéd jobban érezni magad a bőrödben, de nem tudod, merre indulj, 5 jótanácsa neked is segíts fog:

-Figyelj oda a víz-és vitaminbeviteledre!

-A megfelelő alvás nagyon fontos, főleg, ha szeretnél az életmódodon!

-Próbáld ki az ételek egészségesebb alternatíváit, adj esélyt nekik! Ne vond meg magadtól a kedvenceidet, de kísérletezz bátran az olaj vagy cukor nélkül készített harapnivalókkal! Ehhez nagy segítség, egy jó minőségű airfryer .

– Figyelj oda a tested jelzéseire, tudja, hogy mire van szükséged!

-Fontos a mozgás, fő, ha ülőmunkát végzel: egy kis sportot mindig igyekezz beiktatni a napodba, ez mentálisan is rengeteget jelent!

Vivi online és offline jógaórákat is tart, és cégekhez is ellátogat. Újabban rooftop-alkalmakat is szervez, és bárhol is legyen, arra mindig figyel, hogy egészséges nassolnivalót kínáljon a résztvevőknek.

A könnyebb ételek jobban esnekRendszeres testmozgás mellett az igényeink is átalakulnak: jobban kívánjuk majd a könnyebb, kevesebb zsíros és megterhelhető fogásokat. Persze ez az átalakulás sem megy egyik pillanatról a másikra, a fokozatosság itt is kulcsfontosságú. A konyhánk megreformálásában remek társunk lehet egy Cosori Air Fryer, amiben pofonegyszerűen és gyorsan készíthetünk magunknak alacsony kalóriatartalmú, olajmentes harapnivalókat.

„ Álszentség lenne azt beállítani, hogy már nem eszem például kakaóscsigát vagy egy finom tortaszeletet. Mindennek kulcsa az egyensúly, így ez is belefér időnként. nekivágtam azváltásnak, én is egészen kis dolgokkal kezdtem, nem megvontam magamtól a megszokott életmódot Mikor, hanem lehetőséget adtam az egészségesebb alternatíváknak. Fokozatosan kezdtem egyre több zöldséget és gyümölcsöt enni és egyre kevesebb cukros-lisztes ételt, az olajat is elsők között száműztem az étrendemből” – árulta el a tartalomgyártó. Hozzátette, a covid ideje alatt rengeteget főzött, de utána ez sajnos háttérbe szorult, más dolgokra került a fókusz.Egészséges finomságok néhány perc alatt

„ Amióta viszont néhány hete airfryer-re váltottam, a Cosori legújabb, kimondottan kis háztartásokba tervezett forrólevegős sütője rengeteget segít a megfelelő diéta betartásában, sokkal egyszerűbb a dolgom, szinte csak belerakom a zöldségeket, és készen is van az ebéd. Számomra ez nagyon praktikus, hiszen tényleg kevés időm jut sütni és főzni ” – mondta el Vivi, aki 4 éve vegetáriánus étrendet követ. Szerencsére a konyhában van segítsége is, hiszen a párja remekül főz és gyakran meglepi egy-egy finomsággal. A reggelire mindig nagyon odafigyelnek, ebédre viszont sokszor az kerül a tányérra, amit a nagy rohanásban éppen otthon talál. Mivel Vivi szereti a párolt és rántott dolgokat, de kerüli az olajat és zsírt, ezért tökéletes megoldás számára a forró levegős sütőt. Azt is elárulta, hogy már a bagel-sütést is kipróbálta új szerzeményében, ami szintén nagyon finom lett, ráadásul pofonegyszerűen és egészségesen készült el.

Fotók: Gazdag Vivien és Cosor