GAYLE megosztotta új beharangozó dalát, az „indieedgycool”-t

augusztus 13-án ünnepli GAYLE sorsfordító szerzeménye, a 2 milliárd streamnél és több mint 165 millió YouTube megtekintésnél járó „abcdefu” egyéves évfordulóját. A Los Angeles Times által „dicsőségesen maró grunge-pop zúzásnak” nyilvánított track pedig csak a kezdet a mindössze 17 éves énekesnő diszkográfiájából, hiszen márciusban debütáló, „a study of the human experience” című, első EP-je kivívta a zenei szakma és közönség elismerését.  

Jót akartunk, de annyira rossz anyagot készítettünk, hogy (végleg?) bezárultak a Sziget, Volt, Sound, Strand kapui! >>>

A vadóc máris kihirdette, hogy korongjának második „kötetével” készül októberben, „a study of the human experience volume two” címmel. A lemezbejelentővel egy időben pedig megismerhetjük a beharangozó dalt, ami csakúgy mint a korábbi GAYLE-felvételek, vad, megalkuvást nem ismerő:

„Az „indieedgycool” egy reakció arra a gyűlöletre, amit az „abcdefu” után kaptam. Ez a dal teljesen megváltoztatta az életemet, és mindig hálás leszek érte, azóta pedig sokat fejlődtem. Próbára tettem türelmemet és elszántságomat, hogy zenéljek. Ahelyett, hogy hagytam, hogy megsértsék az érzéseimet, úgy döntöttem, hogy felfedezem az iróniához és a szarkazmushoz való érzékem. Ezt a végletekig elvittem, hogy viccet csináljak azokból, akik gúnyolódnak rajtam, mert érett vagyok annyira, hogy ez határozottan megtörje a gyűlölet körforgását.”

Játékos lyric videóval érkezett az újdonság, tekintsd meg itt: https://www.youtube.com/watch?v=ymQrxRFfvsI&list=PLi7gEmWQedJ1EnTS7y8LTp-1z5MEeilmE&index=2&ab_channel=GAYLE