FUJINON MKX18-55mmT2.9 és FUJINON MKX50-135mmT2.9 optikák érkeznek

Új, nagy teljesítményű mozifilm objektívek az X Széria tükör nélküli digitális fényképezőgépeihez: FUJIFNON MKX18-55mmT2.9 és FUJINON MKX50-135mmT2

Lenyűgöző FUJINON lencse teljesítmény könnyű testtel

Optimális kiváló minőségű videofilmek készítéséhez fókusz és zoom mechanizmusával

 

A FUJIFILM vállalat (elnök: Kenji Sukeno) büszkén jelenti be tükör nélküli X Szériás digitális fényképezőgépeihez az új FUJINON MKX18-55mmT2.9 (MKX18-55mm) és FUJINON MKX50-135mmT2.9 (MKX50-135mm) cserélhető objektívek 2018 júniusi megjelenését. A lencsék nagy optikai teljesítményt és kényelmes működtetést biztosítanak professzionális videofelvételek elkészítéséhez. Az MKX18-55mm és az MKX50-135mm az első teljesen manuális mozifilmobjektív, melyek kompatibilisek az X Szériás cserélhető objektívekkel. 35 mm-es formátumban az MKX18-55mm 27 mm-től 84 mm-ig terjedő fókusztávolsággal míg az MKX50-135 mm-es 76 mm-ről 206 mm-es fókusztávolságot takar. Az X Széria egyedi színvisszaadási technológiájával kombinálva az MKX objektívek tovább növelik a professzionális videofelvételi tartományt.

Az interneten megosztott filmek és videók népszerűségének gyors növekedése növelte a lehetőséget a viszonylag kis költségvetésű filmek digitalis kamerák használatával való felvételére. Ezért a Fujifilm 2016-ban megjelentette a “FUJIFILM X-T2” kamerát, amely támogatja a 4K videofelvételeket. A FUJIFILM X-H1 kamerát a közelmúltban jelentették be, amely számos új vagy továbbfejlesztett videó funkciót tartalmaz, mint például az “5 tengelyes képstabilizációt (IBIS), amelynek maximális értéke 5,5 lépés * 1, az új “ETERNA” filmszimulációt, amely ideális filmek készítéséhez és “1080 / 120P nagysebességű video mód” felvételre.

A videóprodukciók növekedése keresletet teremtett a videósok és az operatőrök táborában filmkészítéshez optimalizált objektívekre. A hagyományos mozifilmes objektívek általában nagyobbak, nehezebbek és drágábbak voltak, mint a videósok igényeinek kielégítéséhez szükséges fotográfiai objektívek. A Fujifilm 2017 februárjában megjelentette az E bajonettes * 2 kamerák MK lencséjét, amelyek kompakt és könnyű kialakításuknak köszönhetően könnyedén kezelhetők. Megfizethető árfekvésük és könnyed kialakításuk ellenére az E bajonettes lencsék ugyanolyan optikai teljesítményt és működtethetőséget kínálnak, mint a drága mozifilmes objektívek. Az új MKX objektívek ugyanazokat a stílusbeli koncepciókat tartalmazzák, mint az E bajonettes MK lencsék, de már kompatibilisek a Fujifilm X Szériás X bajonettes kamerájival is. Az új MKX lencsék elektromos érintkezőkkel kommunikálnak a fényképezőgéppel, amely nem csak a * 3 torzítást és a szín / fényerő árnyékolást korrigálják, de különböző színkifejezéseket is kínálnak a Fujifilm Filmszimulációs módjainak segítségével.

Az”MKX18-55mm” és az”MKX50-135mm” lefedi a videófelvételek 18-135 mm-es leggyakrabban használt gyújtótávolságát, és egy állandó T2.9 * 4 rekeszértéket biztosít a teljes zoom tartományban, kis mélységélességet és gyönyörű bokeh hatást kínálva. Az objektívek videófelvételek készítéséhez optimalizáltak, mivel zoomolás közben minimálisra csökkentik a fókusz és az optikai tengely elmozdulását, és csökkentik a lencse lélegzését (a látószög megváltozása a fókuszálás során). A lencsék három gyűrűvel is rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a fókusz, a zoom és az írisz (rekesz), manuális és független működtetését, mindegyik 0,8M (modul) 54-es sebességfokozattal rendelkezik. A fókuszgyűrűk akár 200 fokkal is teljesen elforgathatók megkönnyítve a pontos fókuszálást. A fenti tulajdonságok miatt az objektívek kényelmesen és könnyedén használhatók.

A Fujifilm FUJINON lencséi 2017-ben megnyerték a 69. Engineering Emmy® díjat, és a film / CM / TV produkciók fejlett jelenetek ábrázolásának köszönhetően a világ minden táján használják.. A Fujifilm a filmgyártás hosszú évek alatt elért optikai, nagy pontosságú képfeldolgozási és szerelési technológiáinak tapasztalataival, bemutatja az aktuális X Szériás cserélhető objektívcsalád “MKX objektív” sorozatát, hogy kiszolgálhassa a filmkészítés sokszínű igényeit.

*1 XF35mmF1.4 R objektívvel.

*2 SONY vállalat által kifejlesztett objektív bajonett

*3 Olyan jelenség, amelyben egy lencse által alkotott kép a szélein részlegesen összehúzódik vagy meghosszabbodik.

*4 A T-stop érték az optika valós fényerejét jelenti, mely az F-stop értékből és a lencserendszeren belüli fényveszteséggel is kalkkulált, a kamera szenzorra jutó effektív fénymennyiséget jelöli. Minél kisebb az érték, annál nagyobb a továbbított fény mennyisége.

*5 A fogaskerekek közötti távolság

1Az MKX objektívek főbb jellemzői:

(1) Továbbfejlesztett optikai teljesítmény, egy kompakt és könnyű objektívhordóban

Az MKX18-55mm optikai konstrukciója 22 üvegelemet tartalmaz 17 csoportban, hat szuper ED lencsetaggal és két ED lencsetaggal. Az MKX50-135mm 17 üvegelemet használ 17 csoportban, két Super ED lencsetaggal és két ED lencsetaggal. Ezek az objektívek a teljes zoom tartományban élvonalbeli optikai teljesítményt kínálnak.

· A teljes zoomtartományban T2.9 rekeszértékkel, amely megkönnyíti az egyre népszerűbb sekély mélységélességű bokeh megjelenítést,. Kiküszöböli a világítás újbóli beállításának szükségességét megrövidítve a felvételi időt.

· Az MKX objektívek kompakt és könnyű testük ellenére tökéletes optikai teljesítményt kínálnak, maximálisan kihasználva az X bajonett optikai kialakításának éa rövid karima fókusztávolságának előnyeit. Így kevesebb ember kell a felvételek elkészítéshez,

· Az X Szériás fényképezőgéppel történő kommunikációhoz szükséges elektromos érintkező nem csak a torzítást és a szín / fényerőt árnyékolást csökkenti, de különböző színkifejezéseket is kínál a Filmszimulációs módok használatával.

(2) Optikai és mechanikai kialakítása optimális videófelvételek készítéséhez

A lencsetagok elülső fókuszáló csoportja és a lencsetagok zoom csoportja egymástól függetlenül működik, elnyomva a fókuszeltolást zoomolás közben, így nincs szükség újrafókuszálásra nagyítás vagy kicsinyítés után. Az optikai és mechanikai megközelítés azt jelenti, hogy nincs időeltolódás az elektromos vezérlő rendszerben.

· Az elülső belső fókuszáló rendszer használata ellenőrzi a lencse lélegzését (a látószög megváltozása a fókuszálás során) ami tökéletes élességet eredményez egy lenyűgöző jelenet felvételénél.

· A hagyományos FUJINON cine lencsékhez kifejlesztett gyártási technológia zoomolásnál az optikai tengely elmozdulását vezérli, hogy elérje a kívánt kompozíciót.

(3) Kényelmes működtethetőség a dedikált mozifilmes objektívek segítségével

A fókuszgyűrűk akár 200 fokkal is teljesen elforgathatók még sekély mélységélességű felvételeknél is amikor fontos a pontos fókuszálás.

A lencsék három teljesen manuális gyűrűvel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a fókusz, a zoom és az írisz (rekesznyílás) független beállítását. Ez olyan intuitív műveleteket tesz lehetővé, amelyek nem érhetők el olyan elektromos mechanizmussal, amely jellemzően időeltolódással jár.

· Az összes működtetési gyűrű 0,8M sebességfokozattal rendelkezik, melyek ugyanolyanok, mint az összes többi FUJINON mozifilmes objektív, így a szabványos külső gyártók kiegészítői is használhatók videofelvételek készítésénél, pl. Kövesse a fókuszt, amely lehetővé teszi a pontos és zökkenőmentes fókuszálást.

· Az írisz támogatja a kattintás és zökkenőmentes. beállításokat. Ez pontos és néma expozíció-beállításokat eredményez, miközben csökkenti a klikkelés okozta fényképezőgép bemozdulást.

(4) Szabványos kialakítás az egyszerű működéshez

A lencsék között csak egy matt doboz szükséges, 85 mm-es átmérővel.

· A lencsék között csak egy szűrőméret szükséges 82 mm-es frontátmérővel.

· A három gyűrű fogaskerekei ugyanazon a helyen helyezkednek el, hogy lencseváltásnál elkerüljék a tartozékok újrapozícionálását.

· A lencsék olyan makrofunkcióval rendelkeznek, amivel közelifelvételeket készíthet, bővítve az objektívvel készíthető jeleneteket számát.

MK18-55mm: Minimális Tárgy Távolság * 6, 0,38 m (széles)

MK50-135mm: Minimális Tárgy távolság 0,85 m (széles)

· Az objektívek lencsekarima fókusztávolság-beállítási funkcióval rendelkeznek * 7, optimális fényképezőgép- és objektív illeszkedést biztosítva, mely kihozza a lencsék teljes optikai teljesítményét.

*6 A képformáló sík távolsága egy tárgytól

*7 A lencsék képalkotó síkjának pozíciója az egyes fényképezőgépek karimájának fókusztávolsága szerint állítható (távolság a lencsetartó referenciasíktól az érzékelőig)

2. Main features

Type FUJINON MKX18-55mmT2.9 FUJINON MKX50-135mmT2.9
Lens construction 22 elements 17 groupsIncludes 2 extra low dispersion elements and 6 super extra low dispersion elements 22 elements 17 groupsIncludes 2 extra low dispersion elements and 2 super extra low dispersion elements
Focal length (35mm format equivalent) =18-55mm(27-84mm) f=50-135mm(76-206mm)
Angle of view 76.5°29.0° 31.7°12.0°
T-No. T2.9 T2.9
Max. aperture F2.8 F2.8
Min. aperture F22 ~ Close F22 ~ Close
Aperture control Number of blades 9 (rounded diaphragm opening) 9 (rounded diaphragm opening)
Step size None None
Focus range 0.85m/2ft 9in〜∞
[with wide macro function

0.38m/1ft 2.9in(at wide end)]

1.2m/3ft 11in〜∞
[ with wide macro function

0.85m/2ft 9in(at wide end)]

External dimensions:

Maximum diameter x length (approx.)

(distance from camera lens mount flange)

φ87mm×206.6mm φ87mm×206.6mm
Weight (approx.)

(excluding caps, hoods, support foot, and tripod collar foot)

1,080g 1,080g
Front diameter 85mm 85mm
Filter size φ82mm φ82mm
Accessories included Tripod collar foot, Support foot,

Zoom lever, Lens cap, Lens rear cap,

Lens hood, Wrapping cloth

Tripod collar foot, Support foot,

Zoom lever, Lens cap, Lens rear cap,

Lens hood, Wrapping cloth