Fortunata

FORTUNATA (16)

színes, olasz film

Rendezte: Sergio Castellitto

Forgatókönyv: Margaret Mazzantini

Fényképezte: Gian Filippo Corticelli

Producer: Nicola Giuliano, Francesca Cima, Carlotta Calori, Viola Prestieri

Zene: Arturo Annecchino

Vágó: Chiara Vullo

Főszereplők: Jasmine Trinca, Stefano Accorsi, Alessandro Borghi, Edoardo Pesce, Hanna Schygulla

CANNES-I NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL 2017

A legjobb színésznő díja (Un Certain Regard)

Fortunata (Jasmine Trinca) egy önmagát szerencsésnek tartó egyedülálló anya a mindig pezsgő Róma külvárosában. Élete telis-tele van embert próbáló kihívásokkal, mégis örökké derűsen küzd az álmaiért.

Erőszakoskodó, alkoholista rendőr férjétől nem egyszerű elválni, és kislányát jól láthatóan megviseli a helyzet. Az sem könnyíti meg az életüket, hogy Fortunata éjt-nappallá téve dolgozik azért, hogy megnyithassa saját fodrászszalonját és a saját lábára állhasson végre.

A helyzetet bonyolítja, hogy a kislányt a válóper miatt vizsgáló sármos pszichológus Fortunátában azt a nőt látja, akivé a nő valójában válni szeretne. Ezt az erős és elszánt asszonyt leveszik a lábáról feltörő érzései a szakértő iránt, ám szenvedélyes viszonyukra egy súlyos baleset következtében fény derül.

Sergio Castellitto rendező hatalmas szívvel készítette el a boldogságért küzdő nő hamisítatlanul olasz történetét. A Fortunata címszereplőnője, Jasmine Trinca a 2017-es Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában átütő alakításával a legjobb színésznő díját nyerte el.

Eredeti cím: Fortunata

Nemzetközi cím: Fortunata

Gyártó: HT Film, Indigo Film

Hossz: 103 perc

Országos bemutató: 2018. január 11.

Magyarországon forgalmazza a Mozinet

A Made in Italy project with the support of the Ministry of Cultural Heritage and Activities and Tourism in collaboration with Istituto Luce Cinecittà and ANICA

Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .