A Fitbit új, a felhasználók saját adataira támaszkodó útmutató és az edzést segítő prémium szolgáltatást indít

A Fitbit több, új fizetett szolgáltatást is bemutat: a Fitbit Coach, Audio Coaching valamint a Guided Health Programs irányított egészségügyi programokat, amelyek segítenek dinamikus, személyre szabott és célorientált terveket létrehozni, a folyamatosan javuló egészség érdekében

A hordható eszközök piacán vezető Fitbit új, prémium tanácsadó- és edzőprogramot vezet be, amelynek célja a felhasználók Fitbit adatainak és aktivitási szintjének elemzése, és annak alapján egyedi, a felhasználó konkrét céljaihoz igazodó edzésprogramok, szolgáltatások és egyéb eszközök kidolgozása. Az újonnan bevezetésre kerülő szolgáltatások első eszközei közé tartozik az új Fitbit Coach alkalmazás, amely átveszi a jelenlegi Fitstar Personal Trainer alkalmazás szerepkörét. Az alkalmazás ötvözi a népszerű, dinamikus videóedzéseket az új Audio Coaching funkcióval, hogy a felhasználók fejleszthessék állóképességüket, gyorsaságukat és alakjukat. Ezen felül bevezetésre kerülnek az új Guided Health Programs irányított egészségügyi programok is. Ezek a programok lépésről lépésre szóló útmutatást, személyre szabott információkat, edukációs eszközöket és jutalmakat tartalmaznak a pozitív magatartásváltozás és a javuló egészség érdekében. 2018-tól a Fitbit új prémium kínálata, a Fitbit Tanácsadói Testülete által kifejlesztett modern eszközöket, programokat és edzéseket is tartalmaz, ezáltal a felhasználó személyére szabott egészségügyi és fitnesz tanácsadási szolgáltatásokat is kínál.

Ez az új, prémium szolgáltatásunk új fejezetet nyit a Fitbit történetében. Felhasználóink számára intelligensebb, alkalmazkodóbb és személyre szabottabb felhasználói élményt szeretnénk nyújtani, amelyek segítenek felhasználóink pozitív egészségügyi változásában, és ezáltal egész életen át velünk tartó Fitbit-ügyfelekre számíthatunk” – nyilatkozta Jon Oakes, a Fitbit termékigazgató-helyettese. „A jövőben külső és belső partnereink számára is elérhetővé kívánjuk tenni ezt a platformot. Ennek következtében a prémium szolgáltatásaink kínálata folyamatosan bővülni fog új tartalmakkal és eszközökkel, így könnyen járható utat biztosítunk felhasználóink egészségének javításához.”

Személyre szabott, dinamikus edzések

Az új, Fitbit Coach néven működő alkalmazás tartalmazza a Fitstarnál jól bevált dinamikus edzés funkciókat, amely folyamatosan alkalmazkodik a felhasználó szintjéhez, és a Fitbit adatait felhasználva mindig újabb, a felhasználó képességeihez és céljaihoz legjobban illeszkedő videókat és hangedzéseket ajánl. A Fitbit kutatásai azt mutatják, hogy a Fitstar – új nevén a Fitbit Coach – edzésvideóit legalább öt alkalommal követő felhasználók 85 százaléka tapasztalt javulást erőnlétében.i

  • Testreszabott testsúlyedzés: Válassza ki kedvenc edzőjét, aki végig kíséri majd a videóedzéseken, folyamatosan alakítva a programot egyéni szintjéhez és visszajelzéseihez. A Fitbit Coach minden egyes edzést a visszajelzéseinkre támaszkodva alakítja, éppúgy, mint egy valódi személyi edző.
  • Új hangedzések: Javítja az állóképességet, gyorsaságot és formálja az alakot több mint 40 nagy szakértelemmel tervezett futó- és gyaloglóedzéshez kialakított hangfelvétellel, változatos nehézségi szinttel, időtartamokkal, edzőkkel és zenével. 2018-ban új edzések is várhatók, például elliptikus tréninghez és súlyzózáshoz.
  • Igény szerinti gyakorlatok: Találja meg kedvenc edzésprogramjait, vagy válasszon saját testsúlyos edzést a kívánt időtartam, nehézségi szint vagy edzésforma alapján. Lépésről lépésre kövesse az utasításokat, és koncentráljon az edzés típusára és technikájára!
  • Ajánlott edzések: Saját tevékenységeink alapján ajánlott gyakorlatokat is kínál a Fitbit Coach applikáció. Például, ha előző nap kerékpároztunk, az alkalmazás aznapra hasizom, kar és mellizom edzést fog javasolni, így a lábaink kipihenhetik az előző napi megterhelést.

Útmutató az egészséges életmódhoz

Akár éppen életünk első 5 kilométeres futására edzünk, akár csak egészségesebben szeretnénk táplálkozni, az irányított egészségügyi programok (Guided Health Programs) támogatják kitűzött céljainkat, és megadják az eszközöket is, amelyekkel elérhetjük azokat. Minden többhetes program egyesíti a személyre szabott útmutatást és az egyéni lépésenkénti utasításokat, emellett oktatási anyagokkal, az egészséggel kapcsolatos ismeretekkel és mérföldkövekkel bátorít a pozitív eredmények felé.

A legelső programok a fittségre és a táplálkozásra összpontosítanak, ugyanis a Fitbit felhasználók visszajelzései szerint ez a két terület az, amit a leginkább szeretnének fejleszteni. Ennek megfelelően, 2018-ban további fitnesz-, táplálkozási, wellness- és alvásprogramok várhatók:

      • Kezdő futás: Ez egy hathetes, szakértők által tervezett program. Célja, hogy az új futók a kanapéról eljussanak egészen a 45 perces futásig. A Fitbit új Audio Coaching edzésprogramjaival és a szakértők által tervezett oktatóanyagokkal fejleszthetjük állóképességünket, elsajátíthatjuk a megfelelő edzésformát, motiváltsági szintünket is magasan tarthatjuk.
      • Kick Your Sugar Habit – „Szokjunk le a cukorról!”: Ez egy négyhetes program, amelynek célja, hogy segítsen felismerni az élelmiszerekben a hozzáadott cukrot, és egészségesebb táplálkozási szokásokat kialakítani. Az új, szabadalmaztatott eszköz felhasználásával a program segít nekünk elkerülni a hozzáadott cukrot, amelyet nem jelölnek az étel csomagolásán, és hozzájárul ahhoz, hogy összehangoljuk táplálkozásunkat az Egészségügyi Világszervezet irányelveivel, és ennek érdekében tippeket, célokat és jutalmakat ad.

Csak olyan egészségügyi programmal érhető el igazán tartós fejlődés, amely teljesen személyre szabott” – állította Dr. Sherry Pagoto, a Massachusetts-i Orvostudományi Egyetem orvos professzora és a Fitbit Tanácsadó Testületének tagja. „A Fitbit a világ egyik legnagyobb egészségügyi adatbázisával rendelkezik, így jobb, pontosabb tanácsokat képes adni. Akkor tud ösztönözni, amikor a legnagyobb szükség van rá, emlékeztet az elért sikerekre, és segít végigcsinálni a programot. A személyre szabott edzésekkel a felhasználók egészségesebb szokásokat alakíthatnak ki, egészségügyi céljaikat is könnyebben érhetik el és tarthatják fenn.

Árak és elérhetőség

Az új szolgáltatás Android, iOS és Windows készülékeken 2017 őszétől érhető el. Az Audio Coach 2018-tól a Fitbit Ionic™ készüléken is elérhető lesz. Az első irányított egészségügyi programok (Guided Health Programs) ezen a télen indulnak a Fitbit alkalmazás „Coach” szekciójában.ii

A Fitbit bejelentette a Fitbit Ionic, Fitbit Flyer™ és Fitbit Aria 2™ készülékeit is; a sajtóközlemények és képek itt tekinthetők meg: www.fitbit.com/press

A Fitbit, Inc. cégről

A Fitbit adatokkal, inspirációval és útmutatással látja el felhasználóit az egészségesebb, aktívabb életmód, valamint céljaik megvalósítása érdekében. A Fitbit globális szinten piacvezető szereplő a hordható termékek iparágában, köszönhetően motiváló és élményközpontú egészség- és fitneszaktivitásmérőinek. A Fitbit számos innovatív és népszerű terméke közé tartozik a Fitbit Surge®, a Fitbit Blaze®, a Fitbit Charge 2®, az Alta HR™, az Alta®, a Fitbit Flex 2®, a Fitbit One® és a Fitbit Zip® aktivitásmérők, valamint a Fitbit Ionic™ okosóra, a Fitbit Flyer™ vezeték nélküli fülhallgató, továbbá a Fitbit Aria® és a Fitbit Aria 2™ Wi-Fi-s okosmérlegek. A Fitbit termékek a világ 65 országában, összesen 55.000 kiskereskedelmi üzletben kaphatók. A Fitbit platformot a világ egyik legnagyobb közösségi fitnesz hálózata és egészségügyi és fitnesz adatbázisa támogatja. Ennek köszönhetően a platform személyre szabott élményeket, tanácsokat és útmutatást képes szolgáltatni, számos piacvezető szoftver és interaktív eszköz segítségével, többek között a Fitbit és a Fitbit Coach alkalmazásokkal, az irányított egészségügyi programokkal (Guided Health Programs) és a Fitbit OS-szel ellátott okosórákkal. A Fitbit Health Solutions az elkötelezettséget és az egészségi állapotot javító egészségügyi és wellness megoldásokat fejleszt ki, amelyek pozitív megtérülést eredményeznek a munkáltatók, az egészségvédelmi tervezetek és az egészségügyi rendszerek számára.

A Fitbit és a Fitbit logó az Egyesült Államokban és más országokban a Fitbit, Inc. bejegyzett védjegye. A Fitbit további védjegyei megtalálhatók itt: www.fitbit.com/legal/trademark-list. A harmadik felek védjegyei a mindenkori tulajdonosaik tulajdonát képezik.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, az Instagramon vagy a Twitteren, és ossza meg velünk Fitbittel kapcsolatos élményeit!

Előretekintő nyilatkozat

A jelen sajtóközlemény előretekintő, jövőre vonatkozó megállapításokat tartalmaz, amelyek az amerikai 1995-ös, a magáncégek értékpapírjaival kapcsolatos peres eljárás reformjáról szóló törvény értelmében egyes kockázatokat és bizonytalanságokat tartalmaznak, egyebek között a jelen közleményben ismertetett Fitbit személyre szabott tanácsadó és útmutató szolgáltatásainak jövőbeli elérhetőségére és növekedésére vonatkozó kijelentéseket, beleértve a Fitbit Coach, Audio Coaching és Guided Health Programs programokat is. Ezek az előretekintő megállapítások csak előrejelzések, és számos tényezőtől függően akár jelentősen is eltérhetnek a tényleges eredményektől. Ilyen tényezők lehetnek többek között: az iparágban jelen levő erős piaci verseny és jóval nagyobb technológiai vállalatok konkurenciája; az új vagy meglévő termékek, funkciók és szolgáltatások sikertelen fejlesztése vagy bevezetése; a termékfelelősséggel kapcsolatos problémák; biztonsági sérülések vagy egyéb hiányosságok; továbbá az USA értékpapír- és tőzsdebizottságának benyújtott legutóbbi 10-Q jelentésünkben található, “Kockázati tényezők” címszó alatt tárgyalt egyéb tényezők. Az itt szereplő előretekintő megállapítások a megállapítás idején az általunk rendelkezésre álló információkon alapulnak. Semminemű kötelezettséget nem vállalunk ezen állítások frissítésére, akkor sem, ha új információk vagy jövőbeli események hatására azok elévülnek.

i Anonimizált, összesített felhasználói adatok alapján, 2017.

ii A Fitbit Coach videók ősztől angol, francia, német, portugál és spanyol nyelven is elérhetők lesznek. Az Audio Coaching szintén ősztől angol nyelven lesz elérhető, de a francia és a német változatok is hamarosan várhatók. Az első irányított egészségügyi programok ezen a télen indulnak angol nyelven, a Fitbit alkalmazáson belül.