A Fitbit bemutatja az Ionic-ot, az egyedülálló egészség- és fitneszokosórát

A Fitbit első okosórája személyre szabott útmutatással, az eszközön tárolt dinamikus edzésprogrammal, véroxigénszint-érzékelővel (relatív SpO2 szenzorral), iparágvezető GPS-szel, úszáskövető, zenelejátszó, és érintés nélküli fizetés funkciókkal, valamint több napos akkumulátor-élettartammal mutatkozik be

A Fitbit az adidas-szal együttműködve egy speciális kiadás és edzésprogramok létrehozásán dolgozik

Az App Gallery-n keresztül olyan ismert appokat indíthatunk el, mint a Pandora, Starbucks, Strava és az AccuWeather működtette Weather

 A hordható eszközök piacán vezető Fitbit ma bemutatta első okosóráját, a Fitbit Ionic™-ot. Az Ionic az első egészség- és fitneszplatform, amely olyan egyedülálló személyre szabott élményt kínál, amelyet korábban nem tapasztalhattunk az okosórák világában. Az Ionic a Fitbit iparágvezető egészségügyi és fitneszszakértelmére épít. Az Ionic relatív SpO2 szenzorral (véroxigénszintmérő) van ellátva, amely lehetővé teszi az egészségi állapot jobb megismerését és akár az alvászavarok kimutatását. Az okosóra iparágvezető GPS-e, az eszközön tárolt dinamikus edzésprogramok, továbbfejlesztett szívritmus-követése, vízállósága (akár 50 méterig) mind azt szolgálja, hogy még pontosabb adatokat kapjunk egészségünkről és teljesítményünkről. Emellett különböző okosfunkciókkal is ellátták: érintés nélküli fizetés, okosóráról való zenelejátszás, intelligens értesítések, a Fitbit App Gallery-n keresztül pedig számos népszerű appot és óraszámlapot le tudunk tölteni. Az Ionic okosórában meghagytak minden kedvelt tulajdonságot, egyebek között a minimum négy napos üzemidőt, az automatikus aktivitás- és alvásfigyelést, és a más platformokkal való kompatibilitást. Az Ionic jelenleg előrendelhető a Fitbit.com-on, októbertől pedig világszerte a forgalmazóknál is. Az új különleges kiadású, adidas Fitbit Ionic 2018-ban érkezik. A fejlesztők számára 2017 szeptemberében nyitják meg a Fitbit alkalmazások szoftverfejlesztő készletét (SDK).

Tíz évvel ezelőtt a Fitbit első hordható termékével, az egészség- és fitnesztrackerrel úttörő volt a piacon. Azóta világszinten is piacvezető hordható eszközöket gyártó márkává nőttük ki magunkat. A termékkategórián belül mi diktáljuk az innováció iramát, és mi alakítottuk ki a legnagyobb közösségi fitneszhálózatot, amely ma már világszerte több millió embernek segít egészségesebben élni” – mondta James Park, a Fitbit társalapítója és vezérigazgatója. „Az Ionic-kal elértük azt, ami okosórában korábban nem létezett: az egészséget és sporttevékenységek támogatását előtérbe helyező platform, amely a legmodernebb technológia segítségével erősíti a személyre szabottság és az adatokba történő mélyebb betekintés együttes erejét. Ezzel eddig soha nem látott egészségfigyelő funkciók válnak számunkra lehetségessé a jövőben.”

Az Ionic az innovatív és népszerű Fitbit termékcsalád legújabb tagja. Ezek a termékek újradefiniálták az egészség megismerésének fogalmát, és még életeket is mentettek. Az Ionic ezen termékek méltó utódja: a kellemes felhasználói élmény és elegáns dizájn mellett az eddigieknél még személyre szabottabb bepillantást és útmutatást kínál egészségi állapotunkba, ezzel támogatva a jelentős életvitel-változásokat és a jobb egészséget.

Minden, amire szüksége lehet, egyetlen eszközben

Akár kezdőről, akár tapasztalt sportolóról van szó, a Fitbit legújabb, legmodernebb eszköze személyes, cselekvésre ösztönző útmutatást kínál céljaink eléréséhez. Emellett mindig képben tart az alkalmazásokkal és értesítésekkel, az okostelefon típusától függetlenül.

 • Személyi edző – Fitbit Coach: A Fitbit Coach dinamikus, a készüléken tárolt edzésprogram, amely alkalmazkodik a visszajelzéseinkhez, és nyomon követi a szakértők által tervezett (2018-tól elérhető) futó és gyalogló Audio Coach funkciót, így a saját ütemünkben javíthatjuk állóképességünket.i
 • Futótárs: Az új Run Detect funkcióval automatikusan nyomon követhetjük futásunkat. A futásészlelés GPS alapján működik – egyszerűen csak lépjen ki az ajtón, és indulhat is! Valós időben figyelhetjük sebességünket és a lefutott távolságot. A készülék észleli, ha megállunk és kifújjuk magunkat, vagy iszunk egy korty vizet, és arra az időre automatikusan szünetelteti a figyelést, majd automatikusan folytatja, amint ismét nekiiramodunk.
 • Új úszóedzés üzemmód: Az Ionic 50 méterig vízálló, így nyugodtan úszhatunk vele. Medencés edzés során számolja a hosszokat, az edzés idejét és az elégetett kalóriákat.
 • Piacvezető GPS: Az egyedülálló kialakítás és beépített jeladó erősebb kapcsolatot biztosít a GPS és GLONASS műholdakhoz, így iparágvezető GPS teljesítményt nyújt. Hagyja otthon a telefonját, és figyelje a csuklóján részidejét és a megtett távot, illetve a Fitbit alkalmazáson belül megjelenik a sebessége, a megtett út, a legmagasabb szintkülönbség, a részidők és az útvonal térképe is.
 • Tökéletesített pulzusmérő technológia: Az Ionic a továbbfejlesztett PurePulse® szívritmuskövető technológiájával még pontosabban és megbízhatóbban méri a gyakorlatok – mint például kerékpározás és futás – során a pulzust; az elégetett kalóriák számát, valós idejű képet ad a szívritmus állapotáról az optimális edzés-intenzitás megtalálásához, és a nap minden percében figyeli a nyugalmi szívverést is.
 • Új érzékelő technológia: Az új relatív SpO2, azaz véroxigéntelítettség-érzékelő alkalmazásával lehetőség nyílik fontos új egészségügyi mutatók figyelésére, például az alvási apnoéval kapcsolatban.
 • Zenés motiváció: Hagyja otthon telefonját, és motiválja magát az edzés megkezdésére azzal, hogy készüléke 300-nál több dalt képes tárolni 2,5 GB tárkapacitásával. Csatlakoztassa Ionic készülékét az új Fitbit Flyer™ vezeték nélküli fülhallgatóhoz, vagy akár egy tetszőleges Bluetooth hangeszközhöz.
 • Fizessen a Fitbit Pay-jel!™: Hagyja otthon pénztárcáját és telefonját, hiszen mi sem könnyebb, mint közvetlenül a készülékkel fizetni. Ezt bárhol megteheti, ahol elfogadják az érintés nélküli fizetési módokat. A következő hónapok során a világ több mint 10 piacvezető bankjából (ANZ, Banco Santander, Bank of America, Capital One, HSBC, OCBC Bank, Royal Bank of Canada, UOB és US Bank) származó American Express, MasterCard és Visa hitelkártyákat és betéti kártyákat is hozzáadhat. A szolgáltatás a jövőben még több országra és bankra is kiterjedhet.
 • A legfontosabb intelligens értesítések: A kiterjesztett okostelefonos értesítésekkel fogadhatjuk a hívás-, üzenet- és naptárértesítőket, valamint az okostelefonunkon levő appok (Facebook, Gmail, Instagram, Slack, Snapchat stb.) értesítéseit is.
 • Többnapos akkumulátor-élettartam: A készülék egyetlen feltöltéssel akár több mint 4 napig is üzemképes, állandó GPS-használat vagy zenelejátszás mellett pedig 10 órán át. Az Ionic velünk van egész napi aktivitásaink során, és figyeli alvásfunkcióinkat is akár az egész éjszakán át.ii

Az új funkciók mellett az Ionic tudja mindazt, ami korábban már megszerettünk a Fitbitben: automatikusan nyomon követi lépéseinket, elégetett kalóriát, a megtett szintkülönbségeket és alvásfázisokat, mutatja kondíciónkat (becsült VO2 Max), és továbbra is segíthet megtalálni a csendes, nyugodt pillanatokat. Az Ionic további tulajdonságairól bővebben is olvashat itt.

Akár csak az a célom, hogy formában maradjak a versenyszezonon kívül, akár a rájátszásra készülök, sikerem kulcsfontosságú tényezője, hogy a pályán kívül és belül is nyomon követhetem tevékenységeimet és egészségi állapotomat” – nyilatkozta Harrison Barnes, a Fitbit nagykövete, és az olimpiai aranyérmes Dallas Mavericks bedobója. „Az Ionic-kal valós időben nyomon követhetem a szívritmus-zónáimat, így azt is fel tudom mérni, mennyire erőltetem meg magam az edzés alatt. Éjszaka pedig az alvásomat figyeli, ellenőrzi, hogy kellően kipihentem-e magam, hogy másnap a pályán mindent ki tudjak hozni magamból.”

Fitbit Ionic, adidas különleges kiadás

A Fitbit 2018-ra egy különleges kiadást és edzőprogramok bemutatását tervezi partnerével, az adidas-szal. Az adidas kiváló teljesítményprogramjához kapcsolódó szakértelmét a Fitbit adataival és a világszerte több millió felhasználójának adataival ötvözve egyedülálló sportolási élményt kíván nyújtani minden sportolóknak, és így segít nekik jobban játszani, teljesíteni és a közérzetüket javítani.

Szabd személyre az Ionic-ot!

Az Ionic Fitbit OS rendszeren fut. Ez a vállalat új, okosórákra tervezett operációs rendszere, amely gyakori frissítésekkel folyamatosan új felhasználói élményt nyújt. Ezért a Fitbit bemutatja az új Fitbit App Gallery-t is, ahol kiválaszthatjuk a nekünk legjobban tetsző alkalmazásokat és kijelző-beállításokat. Így mindig rendelkezésre állnak majd a számunkra legfontosabb adatok, saját igényekhez és stílusunkhoz igazítva.

Az App Gallery számos Fitbit egészségi- és fitneszalkalmazást kínál, mint például az Exercise, a Fitbit Coach, a Relax, a Timer és továbbiak, valamint olyan más népszerű alkalmazásokat, amelyeket arra terveztek, hogy megkönnyítsék a mindennapjainkat. Minden alkalmazást kifejezetten az Ionic készülékre fejlesztettek, így nem kell mellé más mobilalkalmazást letölteni, és okostelefonunknak a közelben sem kell lennie. A Fitbit Ionic-hoz letölthető legnépszerűbb partner-alkalmazások:

 • A globális szinten is vezető szerepet betöltő AccuWeather Weather nevű applikációja valós idejű időjárási előrejelzéseket ad három kedvenc helyszínünkről. Személyre szabott előrejelzést is kaphatunk az aktuális tartózkodásunkra vonatkozóan; így jobban megtervezhetjük edzéseinket.
 • A Strava több millió sportoló körében a legnépszerűbb közösségi hálózat. Bármely sportolói szinten motiváló erő, amely követi aktivitásunkat, és elemzi a futás, biciklizés és úszás közben mért eredményeket. A Matched Run funkció alkalmazásával összehasonlíthatjuk régi eredményeinket, csupán rá kell pillantani a csuklónkon levő Ionic-ra.
 • Az App Gallery tovább bővül: várhatóan ősszel még több népszerű app tölthető majd le, mint a Flipboard, GAME GOLF, a Nest vagy a Surfline, valamint számtalan saját fejlesztők által létrehozott más applikáció és óraszámlap is elérhetővé válik.

Fejlesztői eszközök és előnyök

Amennyiben a Fitbit App Gallery-hez szeretnénk alkalmazást fejleszteni, 2017. szeptembertől elérhetővé válik az SDK, beleértve a webes fejlesztői környezet is, a Fitbit Studiot. Ha az Ionichoz alkalmazást vagy számlapot hozunk létre, hozzáférhetünk a készülék érzékelőihez, és alkalmazásunkat vagy számlapjainkat minden jelenlegi vagy jövőbeli Ionic-felhasználó elérheti. A Fitbit a fejlesztéshez a Pebble platformot használta, hogy biztosíthassa a piacvezető fejlesztői eszközöket és előnyöket fejlesztők számára:

 • Gyors szoftverfejlesztés: JavaScriptre és a Scalable Vector Graphics (SVG) szabványos technológiákra épülő, nyitott platform. Segítségével az interneten keresztül könnyen és gyorsan lehet alkalmazást fejleszteni, illetve szép és funkcionális számlapokat kialakítani.
 • Ön dönt, hogy kinek fejleszt: Ha gondolja, nyugodtan kihagyhatja a felülvizsgálati folyamatot, és fejleszthet csak barátai és családja számára, vagy a kész alkalmazást benyújthatja a válogatott alkalmazásokat tartalmazó Gallery-be. Ősszel fejlesztői alkalmazások és órafelületek kerülnek a Gallery-be.
 • Platformok közötti kompatibilitás: A létrehozott alkalmazás, az a Fitbit teljes, nagy létszámú felhasználói bázisa számára elérhető lesz, függetlenül attól, hogy Android, iOS vagy Windows platformot használunk.
 • Nyílt platform az egészségügyi partnerek számára: Az SDK-val az egészségügyben tevékenykedő vállalatok ügyfeleik számára személyre szabott wellness programokat is kialakíthatnak. Ezzel ösztönözhetik ügyfeleiket, és jobb egészségügyi eredményeket is elérhetnek.
 • Jövőbeli lehetőségek: A beépített NFC chip lehetőséget nyújt olyan applikációk fejlesztésére, amelyek helyettesíthetik a kulcsot vagy kártyát, és bejutást engednek épületekbe, hotelekbe, sporteseményekre vagy a közlekedésbe a jövőben.
 • A Fitbit SDK-ról további tudnivalókat találhat itt.

A Fitbit legerősebb és legkönnyebb GPS-es órája

Az Ionic az első olyan termék, amelyet a Fitbit teljes mértékben belső fejlesztéssel hozott létre. Ennek köszönhetően az Ionic-ot új kialakítással és anyagokkal látták el, amelyek a súlyán, viselésén, tartósságán, légáteresztésén és kopásállóságán mind javítottak. A végeredmény egy rendkívül könnyű, ergonomikus dizájnú, kényelmes, egész nap és egész éjszaka gond nélkül hordható eszköz.

 • Legfejlettebb designunk: A nano-fröccsöntési technológiának köszönhetően az egy elemből kialakított óraház egyben Bluetooth és GPS jeladó is. Ez a megoldás erősebb GPS jelet biztosít, amely egyaránt jól működik forgalmas városban vagy erdei ösvényen is.
 • Tartós kialakítás: Az Ionic-ot tartósra tervezték. Ehhez új anyagokat használtak, új szíjakat, és sokkal részletesebben is tesztelték, mint a korábbi termékeket.
 • Könnyen olvasható kijelző: Színes, hajlított üveg érintőképernyő, amely élénk képpel és 1000 nit maximális fényerővel bír, így bárhol leolvashatjuk az adatokat, akár fényes napsütésben, akár egy gyengén megvilágított helyiségben.
 • Trendi stílusok és kiegészítők: Az Ionic számos stílusban és színben kapható, cserélhető Classic, Sport pántokkal és Horween bőr kiegészítőkkel, ezért könnyen variálható munkahelyhez, edzéshez, vagy akár esti kiruccanáshoz leginkább alkalmas stílusra.

Színek és stílusok ára, elérhetősége

A Fitbit Ionic jelenleg előrendelhető a Fitbit.com weboldalról, 2017. októbertől pedig világszerte kapható lesz az üzletekben, egyebek között a nagyobb USA-beli forgalmazóknál (pl. Amazon, Best Buy, Dick’s Sporting Goods, Kohl’s, Macy’s, REI, Target és Verizon stb.) is. Három stílusos színkombinációban elérhető, ára 349.95 euró. A színeket a megszokott színskálából alakítottuk ki, így bármilyen stílusba gond nélkül beilleszthetők: ezüstszürke tracker és csat szürkéskék szíjjal, füstszürke tracker és csat szénfekete szíjjal, vagy égett narancssárga tracker és csat palakék szíjjal.

 • A klasszikus kiegészítők szürkéskék, szénfekete és palakék színekben kaphatók, áruk 29,95 euró.
 • Két tónusú légáteresztő sportpánt kiegészítők, szürkéskék, fekete és szénfekete, vagy kobaltkék és zöld színben kapható, ára 29,95 euró.
 • Kézzel munkált, perforált Horween bőr kiegészítők konyakbarna és éjkék színben kaphatók, ára 59,95 euró.