Elegancia és technológia Budapest legújabb interaktív vendéglátóhelyén

Az Urban Betyár Étterem és Bár egy világszinten is egyedülálló koncepció alapján megvalósult vendéglátóhely és néprajzi élményközpont Budapest szívében, amely mindenki számára nyitva áll, aki szeretné felfedezni a magyar vidék sokszínű kulturális örökségét, vagy megkóstolná a tradicionális magyar ételkülönlegességeket. Az egyedülálló ötlet megvalósítása mind a belsőépítészektől, mind a világítástechnikai szakemberektől innovatív gondolkodásmódot igényelt.

Az étteremként és múzeumként egyaránt funkcionáló interaktív látogatóközpont belsőépítészeti kialakítása során fontos vezérelv volt, hogy minél több épületgépészeti elemet eredeti állapotukban tartsanak meg a tervezők. Ennek megfelelően az acélpillérek és mennyezeti tartók álmennyezettel való kitakarás helyett csupán új, sötétzöld, illetve fekete festést kaptak.

A sötét színek dominanciájának ellensúlyozását a modern világítástechnika eszközrendszere tette lehetővé. A tervezésénél olyan megoldásra volt szükség, amely mind a megjelenés, mind a funkcionalitás, mind pedig az energiatakarékos üzemeltetés szempontjait figyelembe veszi, és végül egy tágas és levegős térérzetet alakít ki a látogatóban.

Az étterem területén a világítás funkciója elsősorban a meghitt, ám mégis elegáns atmoszféra létrehozása volt, ugyanakkor a felhasználói igénynek megfelelően változtatható világításképű rendszert kellett telepíteni.

A kiállító térben az alacsony belmagasságot kompenzáló erős fényekre volt szükség, így a megrendelő választása az elsősorban múzeumokban használt Feilo Sylvania termékekre esett. A díjnyertes Concord Beacon XL LED egyesíti az élvonalbeli LED és az innovatív optikai lencse technológiát egy kiváló minőségű spotlámpa formájában. Ezek a tulajdonságok és a magas CRI 97 színvisszaadás ideális választássá teszi a terméket bármely olyan felhasználási területen, ahol elsődleges szempont a magas fényerő, és a hosszú élettartam.

A projektben felhasznált 110 darab Concord Beacon XL LED lámpatest rögzítése a rugalmasan testreszabható Lytespan sínrendszer elemeivel történt.

A Feilo Sylvania-ról

A Feilo Sylvania a világ egyik legnagyobb világítástechnikai cégcsoportja. A több mint száz éves múltra visszatekintő vállalat a minden felhasználási területen alkalmazható, a helyi és egyéni igényeknek megfelelően testreszabható, magas minőségű és energiatakarékos lámpatestek és fényforrások gyártójaként vált ismertté, számos innovációja jelent mérföldkövet a világítástechnika történetében. A vállalatot a leginnovatívabb és legkörnyezetbarátabb világítástecnikai megoldások szolgáltatójaként tartja számon az iparág, fejlesztéseit számos rangos szakmai díjjal jutalmazták. A Sylvania, a Concord és a Lumiance márkanevek alatt megjelenő LED termékekhez kapcsolódó kutatás-fejlesztési, terméktervezési és gyártási tevékenységek különböző felhasználási területek igényeire kínálnak high-end megoldásokat az építészet, dekoráció és a funkcionális világítástechnika területein. A Feilo Sylvania csoport 2016 óta a kínai Inesa vállalat tulajdona. Az Inesa Europa Kft. 2017-től magyarországi központból szolgálja ki a kelet-európai régiót a Feilo Sylvania termékeivel. További információért látogasson el a www.feilosylvania.com weboldalra.

Feilo Sylvania termékeket forgalmazó magyarországi kereskedők listája:

https://daniella.hu/sylvania-m-50

http://www.ebolt.hu/

http://www.edigital.hu/

http://webshop.elektroprofi.hu/

http://fenycentrum.hu/spl/709470/SYLVANIA

http://www.ledleet.hu/sylvania-led/sylvania-led-fenyforrasok

https://lumenet.hu/

http://www.mediamarkt.hu/

http://www.mentavill.hu/catalog/index/31

http://www.pauer-land.hu/