EGYÜTT – EGYMÁSÉRT – MINDENKIÉRT

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

 Színigazgatók és színészek pályatársaikért

A történet…

Negyedik alkalommal kerül sor az Együtt, Egymásért, Mindenkiért Jótékonysági Gálaestünkre a József Attila Színházban. Köszönet jár érte a Segítsünk Alapítvány életre hívójának, az est díszvendégének, Pécsi Ildikónak, aki 1990-ben a munkanélküli és nehéz körülmények között élő színészek megsegítésére gondolva hozta létre az Alapítványt, melynek javára szolgál az est bevétele. Számos kollégánk aggasztó helyzetének javítása érdekében, ily módon próbálunk összefogni.

Azóta történt némi jobbítás, hiszen a Nemzet Színészei, a Nemzet Művészei jelentős anyagi támogatást kapnak és idén január elsejétől a Magyar Művészeti Akadémia és a kulturális tárca a 65 év feletti, művészeti díjban részesített művészeknek havi járadékot juttat életük végéig.

De a pályán hosszú éveket eltöltött, ám nem díjazott kollégáinkra is gondolnunk kell.

A korábbi három alkalommal, és most is, első hívó szóra vállalták a honorárium nélküli fellépést kollégáim. Idén rendhagyó módon, az ország színházainak igazgatóit kértük fel a közreműködésre, hiszen közülük sokan színművészek.

Azt hiszem egyedül álló produkció részesei lehetnek majd a nézők, hiszen 23 színház képviselteti magát 46 közreműködővel. A műsorban kilenc színházigazgató lép fel április 8-i gálaestünkön. Akik saját színházukban játszanak ezen az esten, esetleg más elfoglaltságuk van, vagy nem színész igazgatók – mert azért ilyen is van – kollégáikat küldik maguk helyett.

A műsorban szinte minden színpadi műfajt felvonultatunk: próza, vers, opera, operett, balett, musical, sőt cirkuszi mutatvány is lesz.

A fellépő művészek mellett, köszönettel tartozunk Nemcsák Károly igazgató úrnak, aki készséggel bocsátotta rendelkezésünkre ezúttal is a József Attila Színház szinpadát és köszönet a teátrum dolgozóinak a hangosítóknak, műszakiaknak, ügyelőnek és mindazoknak akik segítségünkre lesznek vasárnap este 6 órától.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .