Egyre lassabban matekozzák ki az aktuális “nyerőszámokat”! Csak fél 10-re lettek meg a “hivatalos adatok”, amely szerint 3954/5

Hozzászoktunk, hogy reggel 7 óra magasságában közzéteszik a hivatalosnak mondott fertőzöttségi/halálozási számokat.
Az utóbbi időben azonban egyre lassabban megy az egyeztetés “főnivel”, így eleinte csak 8 óra körül jelentek meg az adatok.
Mostanra viszont már inkább 9 óra közelében tudjuk csak meg, milyen számokat kíván látni a mi hős vezírünk…
Ma fél 10-re jött össze a jóváhagyás…

Újabb 23 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3954 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 5 idős, krónikus beteg. Ezzel 539 főre emelkedett az elhunytak száma, 2205-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1210 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 406 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. A Pesti úti idősotthonban 49-re nőtt az elhunytak száma.

Meghalt 5 idős, krónikus beteg, és 23-mal, 3954-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtök délelőtt.

    A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 539-ra emelkedett. 2205-en már meggyógyultak.


    Az aktív fertőzöttek száma 1210-re csökkent. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 406 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. A Pesti úti idősotthonban 49-re nőtt az elhunytak száma.


    Az oldal adatai szerint jelenleg 10 985-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 195 894.


    Kiemelték: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.


    “A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz” – írták.


    Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1880 ember) és Pest megyében (567) van a legtöbb fertőzött.


    Ezt követi Fejér megye (371), Komárom-Esztergom megye (272), Zala megye (256) és Csongrád megye (115).


    Békés megyében (11) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.