A Dell Technologies bejelentette új IoT-stratégiáját, divízióját és megoldásait

Az új IoT-korszak hírnökei visszatérnek az „elosztott számítástechnikához”

 • Dell Technologies a következő három évben egy milliárd dollárt fektet IoT kutatás-fejlesztésbe

 • Az új „Distributed Core” számítási modell az új IoT stratégia alapja

 • A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás együttműködve az IoT infrastruktúrával intelligensebb és prediktívebb rendszert kínál

 • A Dell Technologies új IoT részlege irányítja ezentúl az IoT területhez kapcsolódó termékek és szolgáltatások fejlesztését

 • Az új IoT termékek, laborok és partnerprogram segítik az ügyfeleket az IoT projektek gA Dell Technologies bemutatta IoT stratégiáját és jövőképét, az IoT megoldásokért felelős új részlegét, valamint új IoT termékeit, laborjait és a finanszírozási lehetőségeket. A bejelentés tovább erősíti a vállalat elkötelezettségét, hogy támogatja ügyfeleit digitális jövőképük megvalósításában, és segít eligazodni az összetett és gyakran heterogén IoT világban.

IoT – egy új elosztott modell a számítástechnikában

Ahogy egyre több ügyfél tervezi vállalkozása digitális átalakítását, úgy lesz egyre nagyobb szükség egy új számítástechnikai modellre. Az elmúlt 15 évben az IT iparág figyelemmel kísérhette a felhő alapú számítástechnika felemelkedését, amely az informatikai szolgáltatások egy nagyon központosított modellje. De olyan korban, amelyben a telefonoktól az autókig, az izzólámpákon át termosztátokig, a szívritmusfigyelő monitorokig minden intelligens, úgy szükség van az információk elosztott, valós idejű feldolgozására. Ezek az eszközök egyszerűen nem várhatnak fontos másodperceket egy központosított felhőinfrastruktúrára.

Az IoT alapvetően megváltoztatja az életünket, a szervezetek és a világ működését. A Dell Technologies egy olyan új, elosztott számítástechnikai architektúrával mutatja az utat az ügyfelek számára, amely egy egymással összefüggésben lévő ökoszisztémába egységesíti az IoT-t és a mesterséges intelligenciát, az egyszerűbb megoldásoktól a felhőig” – mondta Michael Dell, a Dell Technologies vezérigazgatója.

Az ügyfelek egyre inkább azt igénylik, hogy egy vállalat gyűjtse össze számukra azokat az IoT megoldásokat, amelyeket szervezetükön belül bevezethetnek. A Dell Technologies átfogó IoT megközelítésének alapja a piacvezető technológiák és szolgáltatások, valamint a gondosan ápolt partneri kapcsolatok, mely segít az ügyfeleknek felismerni az értéket, és egyben felkészít őket a jövőre.

A Dell Technologies új IoT divíziója

A vállalat új IoT részlegét a VMware technológiai igazgatója, Ray O’Farrell vezeti, akinek legfontosabb feladata, hogy összehangolja a IoT termékek és szolgáltatások fejlesztését a Dell Technologies családjában. Az IoT Solutions Division egyesíti a belső fejlesztésű technológiákat a hatalmas Dell Technologies ökoszisztéma kínálatával, így komplett megoldásokat kínálhat az ügyfelek számára.

A Dell Technologies már régen felismerte az IoT dinamikusan fejlődő piacában rejlő lehetőséget. Az új IoT Solutions Division kihasznája a Dell Technologies vállalatcsoport erejét annak érdekében, hogy biztosítsuk a megfelelő technológiát, valamint kiterjedt partneri hálózatunkkal karöltve megfeleljünk ügyfeleink igényeinek, és támogassuk az IoT rendszerek minél könnyebb bevezetését” – mondta Ray O’Farrell, a VMware ügyvezető alelnöke, technológiai igazgatója, és a Dell Technologies IoT vezérigazgatója.

Szervezeti beruházások az IoT jövőben – termékek, laborok és partnerprogram

A következő három évben a Dell Technologies 1 milliárd dollárt fektet be IoT termékekbe, megoldásokba, laborokba, valamint a partnerprogramba és az ökoszisztémába.

Ma már a Dell Technologies rendelkezik Edge Getaway rendszerekkel, amely a VMware IoT Control Center segítségével felügyelhető és kezelhető. A Dell EMC PowerEdge C-sorozatú kiszolgálókat továbbfejlesztették a batch képzés és a gépi tanulás területén. A Dell EMC Isilon és az Elastic Cloud Storage nagy mennyiségű adattömeg esetén biztosítják a fájlok és objektumok tárolását, és HDFS-en keresztül lehetővé teszik az elemzéseket. A Pivotal Cloud Foundry (PCF) és a Pivotal Container Service (PKS) ideális platformot biztosít az új, felhő alapú analitikus alkalmazások fejlesztéséhez. A Virtustream PCF menedzselt Pivotal Cloud Foundry szolgáltatást nyújt, amely egyszerűsíti a felhő alapú üzletkritikus munkaterhelések telepítését és működtetését a Virtusteam Enterprise Cloudban, míg a Virtustream Storage Cloud az off-premises felhő objektum tárolására alkalmas. Végül pedig a Dell Boomi gyorsan összekapcsolja a releváns adatokat, így biztosítja a felhő alapú elemzések és a mélytanulás fejlesztését.

Az új termékfejlesztési kezdeményezések

 • Dell EMC ‘Project Nautilus’ egy olyan szoftver, amely lehetővé teszi adatfolyamok valós idejű lekérdezését és feldolgozását az IoT átjárókból. A mélyebb és fejlettebb elemzésekhez az adatok fájlok és objektumok formájában utólag is archiválhatók.

 • VMware ‘Project Fire’ egy hiperkonvergált platform, az IoT megoldások VMware Pulse családjának része, amely magában foglalja az egyszerűsített menedzsmentet, és a helyi számítási, tárolási és IoT alkalmazásokat mint például a valós idejű analitika. A ‘Project Fire’ lehetővé teszi a vállalatok számára az IoT megoldások gyorsabb kivitelezését, és kozisztens szoftverinfrastruktúra kialakítását a peremhálózatoktól a felhőkig.

 • RSA ”Project Iris”. A jelenleg az RSA Labs fejlesztése alatt álló Iris kiterjeszti a Security Analytics képességét, hogy a peremhálózati eszközök számára is biztosítsa a lehetséges fenyegetések láthatóságát és monitorozását.

 • Az olyan áttörést jelentő technológiák mint például a processzorgyorsítók növelik az adatok feldolgozásának és elemzésének sebességét a hálózat pereméhez közel. Az együttműködés olyan iparágvezetőkkel mint a VMware, az Intel és az NVIDIA, valamint a Dell Technologies Capital befektetése a Graphcore vállalatba lehetővé teszi a szerverek optimalizálását a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a mélytanulás fejlesztésének területén.

Az ügyfelek ezentúl meglátogathatják az újonnan tervezett Dell Technologies Labs egyikét.

Az új IoT szolgáltatási kezdeményezések

 • Tanácsadás, beleértve a stratégiai konzultációt az üzleti célok, irányok és stratégia megalkotására , az infrastruktúra-tervezést, valamint a telepítési és támogatási szolgáltatásokat.

 • A „Worldwide Herd” megvalósítása, amely a földrajzilag szétszórt adatok elemzésével kapcsolatos tanácsadás egyre növekvő jelentőséggel bír, hogy lehetővé váljon a méret, a titoktartás vagy szabályozás miatt nem mozgatható adatkészletek mélytanulása.

Ezen túlmenően a Dell Technologies technológiai és szolgáltatási fókuszú stratégiája azért jött létre, hogy az erőteljes partnerprogrammal és ökoszinsztémával együtt növelje az IoT lábnyomot.

 • A Dell díjnyertes IoT Solutions Partner Programja egy gondosan kidolgozott, többszintű rendszer, több mint 90 partnerrel, a nagyvállalatoktól mint az Intel, a Microsoft és az SAP –, a startupokig mint az Action Point, IMS Solver, FogHorn és a Zingbox.

 • A program ezentúl támogatja a Dell Technologies vállalatainak összes partnerét, amely megkönnyíti az együttműködést és a tervek megvalósítását.

 • A partneri ökoszisztéma gyakorlati példája egy közelmúltbeli bejelentés a VMware és az SAP együttműködéséről, hogy a két vállalat integrált megoldást hoz létre az IoT elemzésekhez és vertikális alkalmazásokhoz. A megoldás a VMware Pulse IoT Centert, az SAP Cloud Platformot és az SAP Leonardót használja és arra tervezték, hogy segítse az ügyfeleket az IoT megoldások gyorsabb kivitelezésében és a könnyebb skálázhatóságban.

A Dell Technologies továbbra is elkötelezett a nyílt és szabványos IoT mellett, melynek érdekében részt vesz az EdgeX Foundry, az Industrial Internet Consortium (IIC) és az OpenFog Consortium munkájában. A Dell forráskódot használó EdgeX Foundry egy szállítófüggetlen, nyílt forráskódú projekt: célja egy közös együttműködést célzó keretrendszer létrehozása, amely előmozdítja egy ökoszisztéma kialakítását a peremhálózatok számára. 2017 áprilisi bejelentése óta az EdgeX Foundry projekthez mostanra több mint 60 szervezet csatlakozott. A projekt első mérföldkövei a ‘Barcelona’ kód bejelentése, valamint az IIC-vel kötött, tesztrendszerekre vonatkozó szövetség.

Az IoT új bevételi modelleket, ennek eredményeként pedig új finanszírozási lehetőségeket jelent az ügyfelek számára. A Dell Technologies a Dell Financial Services rugalmas finanaszírozási modelljein keresztül a felhőalapú megoldásokéhoz hasonlóan rugalmas fizetést tesz lehetővé az ügyfelek számára. Ezek a fizetési megoldások a teljes vállalatcsaládban elérhetők, segítségükkel az ügyfelek rugalmasabban kezelhetik a technológiák beszerzését és bevezetését.

Befektetések az IoT jövőbe a Dell Technologies Capital segítségével

A Dell Technologies Capital, a Dell Technologies kockázati befektetői részlege szoros partnerkapcsolatban áll az új IoT-részleggel, és az iparágra vonatkozó információkkal és kapcsolatokkal segíti annak stratégiai programját. Az ígéretes startupok és alapítók anyagi támogatása révén a Dell Technologies Capitals értékes összekötő kapoccsá vált a külső fejlesztői ökoszisztéma felé, és hatékonyan ösztönzi az IoT, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás területén végzett fejlesztéseket, valamint az ilyen típusú technológiák és megoldások üzembe helyezését. A Dell Technologies Capital a vállalat New York-i IQT rendezvényén több ilyen startupot és befektetést is bemutatott:

 • Edico Genome, a világ első, következő generációs szekvenálási adatok elemzésére tervezett processzorának megalkotója;

 • a FogHorn Systems, a peremhálózati eszközök IoT-megoldásokhoz alkalmazható információs szoftvereinek vezető fejlesztője;

 • a Graphcore, a mesterségesintelligencia-alapú megoldások gyorsítására optimalizált, következő generációs processzorok fejlesztője;

 • a Moogsoft, a mesterséges intelligencia informatikai üzemeltetési (AIOps) célú alkalmazásának piacvezetője;

 • valamint a Zingbox, az IoT biztonsági megoldások fejlesztője, amelynek célja a megbízható eszközök internetének létrehozása.