Csaknem telt ház lesz a Balaton-átúszáson, tucatnyi TEK-es is teljesíti a távot

Weekly or daily newspaper with articles. News sheet with picture and text. Folded tabloid isolated on white background. Periodical press edition. Flat vector cartoon illustration

     A halasztás után is csaknem telt ház lesz vasárnap a 41. Lidl Balaton-átúszáson, amelyet Novák Katalin köztársasági elnök és védelme érdekében tucatnyi TEK-es is teljesít.

    A szervezők szombati tájékoztatása kiemelte: az időjárás miatt vasárnapra halasztott eseményen a visszalépések után is több mint 11 000 amatőr sportoló rajtol a három versenyszám valamelyikében. A klasszikus, Révfülöp-Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távot 9 500-an tervezik teljesíteni. Köztük lesz Novák Katalin is, a köztársasági elnök férjével együtt, első alkalommal ússza át a Balatont a csaknem 200 vitorlásból és kishajóból kialakított úszófolyosóban.


    Az előrejelzések szerint kellemesen meleg, 25-26 fokos, de kicsit hullámzó vízben kell teljesíteni az idei úszást – áll a közleményben.


    A Révfülöp és Balatonboglár közötti Balaton-átúszást eredetileg szombaton rendezték volna, de a bizonytalan, zivatarveszélyes időjárás miatt csütörtökön a halasztás mellett döntöttek. A választott távot teljesítők a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható 50 százalékos kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kuponnal lesznek gazdagabbak.

https://miazablogger.hu/orbanc-tusnadfurdon-hazudozott/