Tavaszi hadjárat a Margón

Szilasi László: Tavaszi hadjárat

Szerelmes magyarok a XIX. századból

Szilasi László új könyvéből kiderül, mi mindenre lehet használni a nyelvet. Hogyan tudunk belőle kapcsolatokat építeni, szerelmet, barátságot – és nem utolsósorban nemzetet.

Tavaszi hadjárat két kisregényből áll. Az Ostorod című történet a rodostói emigrációban élők közösségéből indul. Szakmári Ádám kisgyerekként Mikes Kelemen levelein keresztül tanul meg írni-olvasni, ám e tanulás közben bele is költ a valóságot és a fikciót eleve vegyítő levelekbe. Ádám egy életen keresztül lesz hű még gyerekként megismert szerelméhez, akivel együtt élik át a magyar reformkort.

Koppantyú lovagjai egy szerelmi sokszögön keresztül ad panorámát a XIX. századi magyar történelem válaszútjairól, soknemzeti és multikulturális világáról. A szabadságharc alatt és a Tisza-szabályozás munkálatai közben négy ember élete fonódik össze szétszálazhatatlanul, akik kalandos élettörténeteiken keresztül keresik a szabadságot és a hűséget.

Szilasi Lászlóval Turi Tímea beszélget a könyvről a Margó Irodalmi Fesztiválon a Várkert Bazárban október 16-án 20 órakor. A könyvből Friedenthal Zoltán olvas fel részleteket. A könyvbemutatóról bővebb információ itt található.

Megrendelhető
Oldalszám: 336 oldal
Méret: 125 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 4299 Ft
ISBN: 978 963 14 4121 5