7 lépés, amitől úgy érezheted, hogy A nagy pénzrablás csapatához tartozol!

Az utolsó évad második fele december 3-án érkezett a Netflixre, tele akcióval és váratlan, mindenkit képernyő elé szegező fordulatokkal – minden bizonnyal ez a legnagyszabásúbb évad az eddigiek közül! Azoknak a rajongóknak, akik már látták és azoknak is akik még nem látták a nagy finálét, a Netflix előkészített néhány trükköt, egyenesen a Professzortól: következzen 7 tipp, hogy te is  csapattagnak érezhesd magad.

1. lépés: Hozz létre egy identitást a Professzor stílusában

Tokió, Berlin, Helsinki vagy egy teljesen más, még szabad város, mint Frankfurt, Szingapúr vagy éppen Budapest – a választék óriási, 19 nagyváros van Magyarországon. Bármelyiket is  választod következő becenévnek a Professzor csapatába, jó ötlet, ha ezt használod profilnévként is. A név személyre szabásához a Netflix fiókodba való bejelentkezés után nyisd meg a www.netflix.com/EditProfiles oldalt, válassz ki egy profilt, majd szerkeszd a neved és profilképed az ízlésed szerint. Egy egész sornyi nagy pénzrablásos képre bukkansz – lesz miből válogatnod.

2. lépés: Ha téglát találsz, töröld az eszközét

Egy hívatlan vendég használja a Netflix fiókodat? Lehet, hogy egy barát vagy testvér, akinek egyszer bejelentkeztünk a készülékén, vagy akár egy ex, aki még mindig nem készítette el a saját fiókját, miután szakítottatok.  Hogyan tudod eltávolítani a behatolót, aki [spoilerveszély] Palermohoz hasonlóan ideiglenesen vagy végleg elhagyta a csapatot? Ahhoz, hogy gyorsan és hatékonyan megbizonyosodj arról, hogy csak a háztartásod tagjai használják a megosztott fiókot, menj a „Fiók” menüpontra a Netflix menüjében, majd kattints a „Kijelentkezés minden eszközön” gombra a deaktiválás jóváhagyásához. Egy kattintás, és már meg is oldódott a problémád!

3. lépés: Készülj fel a következő akcióra, és vidd magaddal a Netflixet is

A nagy bankmelóra készülsz? Igen, persze hogy egy nagy, hosszú utazásról beszélünk – soha nem egyből a bankba! Amíg a pénzre vársz, leütheted… azaz elütheted (a legfontosabb szabály: nincsenek áldozatok) az időt egy kis Netflixezéssel is.  Hogy a filmnézés közben egészen biztosan ne kelljen váratlan események miatt megszakítanod az akciót, a legjobb, ha már előre letöltöd a kiválasztott filmet, és offline módban nézed meg, akármilyen pénznyomdában, vagy a világ bármely bankjában vagy! Válaszd ki a filmet, amit meg szeretnél nézni a Netflix alkalmazásban, és töltsd le a mobilodra: a film leírás oldalán kattints a Letöltés ikonra (TV műsorok esetén az ikon az összes elérhető epizód mellett ott lesz), és ha kész a letöltés, a film elérhető lesz az alkalmazás Letöltések felületén. Így már készen is állsz a következő melóra!

4. lépés: Vigyázz a csapatodra!

Minden bandának megvannak a maga szabályai – a Professzor már a legelső pillanatban tisztázta is őket. Nincsenek nevek, nincsenek személyes információk, nincsenek közeli kapcsolatok, nincsenek áldozatok – mindez a csapat a tagjainak védelmét szolgálja. A Netflix fiókodat egyszerre akár öt ember is használhatja, tehát érdemes mindenkinek saját profilt létrehozni, hogy minden tag biztonságban fedezhesse fel a filmeket és sorozatokat, és hogy a szülők is mindenen rajta tarthassák a szemüket. A „Profil és szülői felügyelet” fülön egy armadányi, kifejezetten a Professzor számára készített beállítást találsz: lehetőség PIN kód beállításra, életkor szerinti szűrés, bizonyos filmek törlése a könyvtárból, és még sok más. Csak néhány kattintás, és a kis Cincinnati is megtalálhatja a helyét a bandában és hozzáférhet a kedvenc tartalmaihoz.

5. lépés: Ne hagyj nyomot magad után

Még a legjobb rablások is veszélybe kerülhetnek, ha nyomokat hagysz magad után. Ha titokban akarod tartani a kedvenc műsoraidat és filmjeidet, kitörölheted a filmelőzményeidet, ha bejelentkezel a Netflix fiókodba a Netflix.com oldalon. Válaszd ki a profilt, aminek szerkeszteni szeretnéd az előzményeit, és kattints a Fiók opcióra. A Profil és szülői felügyelet szekcióban ismét válaszd ki a profilod, majd kattints az Aktivitás szöveg melletti Megtekintés gombra. A megjelenő oldalon kattints a ikonra amellett az epizód vagy film mellett, amit el szeretnél rejteni (ha egy epizódot rejtesz el, arra is lehetőséget kapsz, hogy az egész sorozatot elrejtsd). A teljes tevékenység elrejtéséhez válaszd az Összes elrejtése opciót az oldal legalján.

6. lépés: Használd úgy a  Netflixet, mint Rio

Rio egy igazi billentyűvirtuóz. Hogy te is úgy érezhesd magad, mint egy profi hacker, tanulmányozd alaposan a következő hasznos kódokat, amikor éppen a számítógépeden filmezel:

 • Enter és szóköz billentyű – szünet és indítás;
 • F – teljes képernyős mód be/ki;
 • Esc – kilépés a teljes képernyős nézetből;
 • Shift + Jobb nyíl – 10 másodperc előretekerés;
 • Shift + Bal nyíl – 10 másodperc visszatekerés;
 • Felfele nyíl – hangerő emelése;
 • Lefele nyíl – hangerő csökkentése;
 • M – némítás;
 • S – főcím átugrása

7. lépés: A Professzor titkos kódjai

A Professzor mindig több tervvel készül: A, B, C… és el is mehetünk az ábécé végéig. A minden lehetséges helyzetre kiterjedő tervei már többször is kihúzták a csapatot a csávából. A Spanyol Nemzeti Bankban játszódó sztori fináléja a végéhez közeledik, szóval jó, ha tudjuk azokat a speciális kódokat, amikkel még több izgalmas sorozatot ismerhetnek meg azok, akiknek már A nagy pénzrablás is tetszett:

 • Televíziós thrillerek – 89811
 • Akcióthrillerek – 43048
 • Akció és kaland – 1365
 • Bűnügyi akció- és kalandfilmek – 9584
 • Bűnügyi thrillerek – 10499
 • Bűnügyi tévéműsorok – 26146
 • Bűnügyi filmek – 5824
 • Latin-amerikai bűnügyi filmek – 4756
 • Spanyol – 81399657
 • Lebilincselő – 100055
 • Izgalmas – 100041

Használatukhoz csak illeszd be a kódokat a http://www.netflix.com/browse/genre/ link végére. Ha például bűnügyi thrillereket szeretnél nézni, írd be a következő linket a böngésződbe: https://www.netflix.com/browse/genre/10499