A CES 2018 ad otthont a Honda 3E Robotics Concept világpremierjének

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

  • A Honda robotikához, mesterséges intelligenciához és energiagazdálkodáshoz fűződő fejlesztései hatékonyabbá teszik a mobilitást és jobbá az emberek életét
  • A startup jellegű vállalkozásokkal kötött új partnerségi megállapodások a Honda nyitott, globális innovációs programjának szerves részei
  • Sajtótájékoztató: 2018. január 9. 11:00, LVCC, Északi pavilon, 7923. kiállítói terület

A 2018-as CES elektronikai szakkiállításon mutatja be 3E Robotics Concept névre keresztelt tanulmánycsomagját a Honda. A 3E rövidítés az angol empower (képessé tesz), experience (élmény) és empathy (empátia) szavakat takarja, egyúttal arra utal, hogy a Honda hatékonyabb mobilizációt és boldogabb életet kíván biztosítani az emberiség számára. Ezt szolgálják a most bemutatott innovációk is, melyek olyan jövőt vetítenek elénk, ahol robotok és mesterséges intelligenciára épülő eszközök segítik az embereket a legkülönfélébb helyzetekben (pl. katasztrófaelhárítás, ápolás). Működésük során ezek a gépek figyelik az emberek viselkedését, és folyamatosan tanulnak tőlük, hogy még empatikusabbá váljanak. A Honda sajtótájékoztatója 2018. január 9-én 11:00-kor veszi kezdetét az északi pavilon (LVCC, North Hall) 7923. kiállítói területén.

A 3E Robotics Concept részeként ismerkedhetnek meg a látogatók az önálló közlekedésre is alkalmas 3E-D18 terepjárművel, ami különféle munkák elvégzésében nyújthat támogatást a tulajdonosoknak. A modellt – küldetésére utalva – Workhorse, azaz igásló néven is emlegetik a gyáriak, irányításáról természetesen mesterséges intelligencia gondoskodik. Szintén MI-technológiára épül az együttműködő-robotként (ti. Cooperative Robot) beharangozott 3E-A18, ami az arckifejezések alapján képes felmérni az emberek hangulatát, s annak megfelelően viselkedik.

Ráadásként a Mobile Power Pack rendszert is megtekinthetik az érdeklődők. Ez egy hordozható, illetve cserélhető akkumulátorcsomag elektromos autókhoz, amivel – pl. katasztrófa esetén – otthonok energiaellátása is megoldható. Az újdonsághoz tárolóegységként szolgáló, speciális töltőt is fejlesztett a Honda.

A szabadon formálható, nyitott fejlesztések elkötelezett támogatójaként a Honda Innovations is fontos szerepet tölt be a CES-en. A Szilícium-völgyben működő K+F-vállalat a CES Global Innovator Showcase rendezvényén mutatja be a Honda Xcelerator programhoz csatlakozó új startupokat.

Példák a Honda Xcelerator keretein belül létre jött együttműködésekre:

  • BRAIQ összehangolja a mesterséges intelligenciát az emberi igényekkel, hogy az autonóm járművek vezetési stílusa megfeleljen a felhasználói elvárásoknak.

  • DeepMap HD-térképekkel és valós idejű helymeghatározással segíti az autonóm járművek működését.

  • DynaOptics a szabad térformájú optikák előnyeit kihasználva fokozza az autonóm járművek helyzetfelismerő képességét, ezáltal a menetbiztonságot. 

  • Tactual Labs Co. ember-számítógép kapcsolatok érzékelőrendszereire és ezen rendszerek működtetésére specializálódott vállalat.

  • WayRay holografikus, kiterjesztett valóságon alapuló navigációs rendszereket készítenek fejlett, rendszerbe kapcsolt, autonóm járművekhez.

A múlt hónapban a Honda bejelentette, hogy az Xcelerator programot Detroitra, Európára, Japánra és Kínára is kiterjeszti.

About Honda fejlesztéseiről

Honda termékei és technológiái környezetvédelem, biztonság és felhasználói élmény terén is a maximumot nyújtják, nem mellesleg igazodnak a márka által közvetített értékekhez. A cég fejlesztései napjainkban főként az önvezető járművekre, a kommunikációs rendszerekre és az alacsony szénhidrogén-felhasználású mobilitásra irányulnak, ezt bizonyítja, hogy Észak-Amerikában immáron több mint 300 ezer autóban dolgozik Honda Sensing és AcuraWatch™, és több mint 400 ezer jármű fedélzeti rendszere Apple CarPlay™-, valamint Android Auto™-kompatibilis.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .