BradoLife Baciirtók bevetésen

Tudtad, hogy éppen ebben a pillanatban is több millió kórokozó lehet a kezeden? Október 15-én – a kézmosás világnapja alkalmából – a fővárosban indultak bevetésre a BradoLife Baciirtók, hogy a helyes kézmosás fontosságára hívják fel a járókelők figyelmét.

Korábban a Szegedi Ifjúsági Napokon is találkozhattunk velük, most pedig ismét felbukkantak, ezúttal Budapest belvárosában. A hátukon lévő tartályokból adagolták a BradoLife víz nélkül használható kézfertőtlenítő gélt, hogy elpusztítsák a járókelők kezéről a kórokozókat. Mindenki örömmel fogadta az ajándék kézfertőtlenítést: a fiatalok, akik gyakran utaznak tömegközlekedési eszközökön, és a családok is, akik a gyermekeiket igyekeznek óvni a kórokozóktól. Egy nagymama éppen zsebkendővel próbálta megtisztítani az unokák kezét, amikor a Baciirtók a segítségükre siettek, és a fertőtlenítő géllel egy még hatékonyabb megoldást kínáltak számukra.

A Baciirtók emellett a helyes kézmosás lépéseit, valamint érdekes, ugyanakkor meghökkentő tényeket tartalmazó szórólappal igyekeztek felhívni az emberek figyelmét a helyes kézmosás jelentőségére. Tudtad, hogy akár több millió kórokozót hordozhatunk a kezeinken? Így sokszor saját magunkat fertőzzük meg, amikor szánkhoz, szemünkhöz, orrunkhoz nyúlunk, vagy kéztisztítás nélkül kezdünk enni. Alapos kézmosással, vagy adott esetben kézfertőtlenítéssel azonban megakadályozhatjuk a fertőzések kialakulását: a légúti fertőzések közel negyede, a hasmenéses megbetegedések közel fele megelőzhető a helyes kéztisztítással.

Nézd meg Te is a Baciirtókról készült összefoglaló videót:

https://www.youtube.com/watch?v=U6F7mBtUGAQ&feature=youtu.be