Bemutatkozott a KAI koncepció és a VISION COUPE

A héten a Mazda két tanulmányautót leplezett le a 2017-es Tokiói Autószalon keretében. Az egyik – melynek ez a világpremierje – a KAI koncepció, egy kompakt Sport modell, amely a díjnyertes japán autógyártó új termékgenerációjának hírnöke. A másik a VISION COUPE, amely tegnap este debütált a „Mazda Design Éjszaka 2017” elnevezésű, szalon előtti rendezvényén.

A KAI koncepció a következő generációs SKYACTIV-X benzinmotorjával, újratervezett SKYACTIV jármű-architektúrájával és a KODO formanyelv új vonalaival megtestesíti mindazt, amely a jövő Mazdáit meghatározza majd technológiai, mérnöki és formatervezési szempontból.

A menetdinamikai finomításoknak köszönhetően a KAI jelentősen csöndesebb, kényelmesebb és nagyobb teljesítményre képes. Markáns kiállását, kiegyensúlyozott arányait a karosszériáról visszaverődő, áramlást keltő fény még jobban kiemeli.

A VISION COUPE a japán minimalista esztétikát jelképezi. Olyan forma, amely már állásban is sebességet közvetít. A tanulmányautó belső terét, a ma-t (japánul tér) a japán építészet ihlette, ami a 3D mélységét kombinálja egy erőteljes hosszanti tengellyel, ezáltal kényelmes teret és a mozgás érzetét létrehozva. A koncepció nevét a Mazda hagyományainak megfelelően választották, s olyan elegáns kupé modellekre utal vissza, mint a Mazda R360, a Mazda első személyautója, vagy a Mazda Luce Rotary, másik nevén Mazda R130.

Mindezek mellett a Mazda még az új Mazda CX-8-at, az új 3 soros szabadidő-autóját állítja reflektorfénybe, mely idén később lép piacra. Bemutatkozik még a 2018-as Mazda MX-5 és MX-5 RF limitált szériája. Utóbbiakat számos helyen javították, úgymint magasabb minőségű vezetési érzet, csendesebb utastér, vagy további választható színek.

A kiállításon bemutatott autók teljes mértékben illeszkednek a Mazda hosszú távú, “Fenntartható Zoom-Zoom 2030” nevű programjába, mely az autózás örömének megtartását tűzte zászlajára úgy, hogy közben inspirálja az embereket és gazdagítja a társadalmat.

A 45. Tokiói Autószalon október 28-tól november 5-ig tart nyitva a nagyközönség számára.

Tudjon meg többet a Mazda tokiói standjának kiállított darabjairól a www2.mazda.co.jp/motorshow/2017/en címen. A következő generációs technológiáról és dizájnról a www2.mazda.com/en/next-generation címen informálódhat.