Bemutatkozik a Logitech BRIO 4K STREAM EDITION

Új, ultra magas felbontású webkamera a gamerek és streamerek igényeire szabva

A Logitech ma mutatta be a Logitech® BRIO 4K STREAM EDITION webkameráját. Az új Ultra HD 4K kamerával akár a legapróbb arcrezdüléseket is megörökítő live streamek készíthetőek, méghozzá élethű, HD 1080p/60fps minőségben.

A BRIO 4K STREAM EDITION az Ultra HD 4K-nak és a magas dinamikatartománynak (HDR) köszönhetően a full HD videónál négyszer nagyobb felbontásban közvetít, automatikusan alkalmazkodik a fényerő változásaihoz, így elkerülhető, hogy háttérfényben vagy mozgás közben elsötétedjen a kép. Az Ultra HD 4K felbontás alkalmassá teszi az eszközt, hogy akár a legapróbb arcrezdüléseket is valósághű és pontos színekben vegye fel. A kamera a Full HD felbontást zoomolás közben is megtartja, így a közönség a háttérfény változásától függetlenül tudja élvezni az adást.

Felbontás-priorizált módban a Logitech BRIO 4K STREAM EDITION 1080p/60fps minőségben készít tökéletesen valósághű videókat, művészi slow motion készítésénél vagy visszajátszásánál minimalizálja a képkésleltetést. A kamera tartalmazza a ChromaCam kiegészítőt is, amely egy mesterséges intelligenciával rendelkező háttér-semlegesítő applikáció a Personify-től. A program képes elhomályosítani, eltávolítani vagy kicserélni a zavaró elemeket a háttérben, így professzionális képminőség érhető el bárhol is történjen a streamelés. A látószög 65 vagy 78 fokra szűkíthető, ebben az esetben kizárólag a főszereplőn van a fókusz. illetve 90 fokra is nyitható, így a nézők a felvétel teljes egészét láthatják.

Az élő közvetítés társadalmi jelenséggé vált, a játékosok ma már összességében kétszer több időt töltenek videók követésével, mint játékkal, a Twitch™, a Youtube® illetve a Mixer csatornái pedig mostanra az új generáció televíziójává váltak.” – mondta Guillaume Bourelly a Logitech webkameráinak szenior portfolió és termékmenedzsere. „A népszerű BRIO kameránkat streamelésre optimalizálva született meg a BRIO 4K STREAM EDITION, amelynek minden professzionális tulajdonsága megvan ahhoz, hogy a lehető legjobb minőségben tudja kiszolgálni a nézőket. A legmagasabb felbontásra optimalizált módban a legapróbb részleteket is 4K felbontásban veszi fel, streamelni pedig folyamatos 1080p/60fps minőségben lehet egy teljesen integrált megoldással, az XSplit Broadcaster-el.”

A Logitech és a SplitmediaLabs szoros együttműködésének eredményeképp az XSplitTM Broadcastert és az XSplit Gamecastert arra optimalizálták, hogy a kamerát kiegészítve „minden az egyben” streaming megoldást biztosítsanak 4K kompatibilitással és nagyfelbontású képfelvétellel. Az összes kamerát 12 hónapos prémium XSplit hozzáféréssel szállítják, amely tartalmazza a XSplit Broadcaster és XSplit Gamecaster appokat is. Ezen felül az OBS™ (Open Broadcaster Software) is támogatja a Logitech BRIO STREAM-et, így akár kicsomagolás után azonnal el is lehet kezdeni streamelni.

Ár és elérhetőség

A Logitech BRIO 4K STREAM EDITION kamera elérhető a Logitech.com weboldalon 249 eurós ajánlott kiskereskedelmi áron a kiválasztott európai országokban. További részletekért keress fel egy márkakereskedést.