Belépőszintű szkennerekkel ötvözi szélesformátumú multifunkciós nyomtatóit a Canon

A Canon Europe bejelentette, hogy az eladási listáit vezető imagePROGRAF MFP 770 / imagePROGRAF MFP 670 szélesformátumú nyomtatóit a még jobb használhatóság és hatékonyság érdekében az új L36e/L24e szkennereivel szállítja.

 

Az új készülékek ideális megoldást jelentenek számos kivállalkozás – pl. építőipari cégek, alvállalkozók, tervezőirodák, reprográfiával, oktatással foglalkozó vállalkozások, kiskereskedők – számára, akik a segítségükkel könnyedén tudnak szélesformátumú másolatokat készíteni számítógép nélkül, közvetlenül a nyomtatóról kezdeményezve. A fejlettebb modellek 2017. szeptemberétől fogják leváltani a jelenlegi, iPF770 MFP L36 és iPF670 MFP L24 típusjelzésű modelleket.

Az elmúlt évek során a multifunkciós nyomtatók piacán belül emelkedett a szélesformátumú tintasugaras nyomtatók aránya, különösen a CAD-felhasználók körében. A munkahelyi termelékenység, valamint a rajzok szkennelése és másolása iránti megnövekedett kereslet szükségessé tette olyan kompakt, ám nagyteljesítményű nyomtatók kifejlesztését, amelyek könnyen használhatók és verhetetlenül hatékonyak.

A Canon ezeknek az igényekre ad választ az újonnan kifejlesztett iPF770 MFP L36e és iPF670 MFP L24e modellekkel, amelyek nagymennyiségű gyors nyomtatást tesznek lehetővé versenyképes áron. A tetszetős dizájnnal bíró multifunkciós nyomtatókon egy egyszerűen kezelhető érintőképernyős szkenner panel is helyet kapott, amelynek felhasználóbarát kezelőfelületéhez nem szükséges előzetes tapasztalat, bárki gyorsan és egyszerűen tud vele másolni.

Hiroaki Shirakawa, a Canon Europe szélesformátumú nyomtatók (LFP) termékmenedzsmentjének vezetője szerint: „A Canonnál az a célunk, hogy megértsük vásárlóink különleges igényeit és égető problémáit, és ezekre megfelelő, hatékony megoldásokat kínáljunk számukra. Az L36e és L24e szkennerek nemcsak elég kicsik és könnyűek ahhoz, hogy a kisebb agilis vállalkozások igényeinek megfeleljenek, hanem valóban könnyen is használhatók. A iPF770 és iPF670 szélesformátumú nyomtatókkal kombinált új multifunkciós berendezések a minőséget és a használhatóságot integrálják egyetlen intuitív csomagban.”

A további lényeges előnyök között szerepel a tökéletes színkonzisztencia és a pontos képalkotás, köszönhetően az 5-színű pigment és dye tintarendszernek, amely újradefiniált színteret használ. Mindkét eszköz fel van szerelve hálózatra és USB-re történő közvetlen szkennelési funkcióval annak érdekében, hogy lehetőleg ne legyen szükséges a feladatokat egy kapcsolódó számítógépen engedélyezni. A szkennelő és másoló modelleket a „vázlat”-tól a „legjobb” minőségig be lehet állítani, attól függően, hogy műszaki rajzokkal, szélesformátumú poszterekkel vagy oktatóanyagokkal dolgozunk. Emellett egyszerű képbeállítások állnak rendelkezésünkre CAD környezetben, ha részletesebb nyomtatásra van szükségünk.

A továbbfejlesztett eszközök már kompatibilisek a SmartWorks MFP Lite technológiával is a még nagyobb kényelem érdekében, és teljesen együtt tudnak működni a modern munkakörnyezetekkel a közvetlen nyomtatást és megosztást (Direct Print & Share) használó felhő integrációnak köszönhetően. A leterhelt irodák és munkaterületek részére több multifunkciós nyomtatót egyetlen hálózatra lehet kötni. A folyamatos másolási képesség szintén növeli a termelékenységet és lehetővé teszi a könnyű adatfeldolgozást a hálózati számítógépeken.

A használhatóság és a hatékonyság olyan minőségek, amelyekre mindig és mindenhol lesz kereslet az igényes vállalkozások részéről” – vonja le a következtetést Hiroaki Shirakawa, „Akár egyetlen eszközön osztozkodik egy kisebb munkacsoport, amely rajzokat másol és nyomtat, akár szélesformátumú POP plakátok és oktatóanyagok alkotása a cél, jó szívvel tudjuk ajánlani továbbfejlesztett kezdő kategóriás eszközeinket, amelyek könnyű, kényelmes szélesformátumú szkennelést és másolást tesznek lehetővé, hatékonyan megfelelve minden vásárlói igénynek ezen ágazatokban.”

Az új iPF770 MFP L36e és iPF670 MFP L24e modellek 2017 szeptemberétől lesznek kaphatók az európai, közel-keleti és afrikai térségben.