Bank- és tőkepiaci szakértővel bővül a PwC Magyarország tanácsadó csapata

A PwC Magyarország szolgáltatás-portfóliójában kiemelt helyen áll a piacátalakító innovációs trendek kihívásaira reagáló értékteremtő tanácsadás. Ennek támogatására új szakértővel bővül a magyarországi PwC csapata Wermeser Zsolt személyével. A szakembernek fontos szerepe lesz az ügyfelek szervezeti és folyamati megoldásainak optimalizálásában, amelyek megfelelnek az egyre szigorodó szabályozói elvárásoknak is, különösen az idén májustól életbe lépő adatvédelmi előírásoknak (GDPR).

Wermeser Zsolt 2018. január közepén vezető menedzserként csatlakozott a PwC Magyarország csapatához.

Jogi szakokleveles közgazdászként értékes tapasztalatot szerzett a pénzügyi szektor különböző intézményeinél: a Budapesti Értéktőzsdénél, a Magyar Nemzeti Banknál, az Államadósság Kezelő Központnál, kereskedelmi bankoknál és felügyeleti hatóságoknál.

Tőkepiaci munkája során meghatározó szerepe volt az elsődleges forgalmazói rendszer elindításában, számos lakossági és intézményi állampapír termékfejlesztésében, az aukciós rendszer modernizálásában, az állampapírpiaci referenciahozamok és a MAX-indexcsalád létrehozásában.

Banki tapasztalatait compliance, adatvédelmi és informatika-irányítási vezetőként szerezte. Szabályozási és felügyeleti tevékenysége során irányította a tőkepiac piacfelügyeleti szakterületét, később a bankfelügyeletet, majd a pénzügyi intézmények informatikai felügyeleti munkáját.

Széles körű tapasztalatait és innovatív szemléletét a PwC mind az ügyfelek részére biztosított értékteremtő tanácsadói munkájában, mind a belső folyamatainak fejlesztésében hasznosítani kívánja. A 2018. évi feladatok fókuszában álló adatvédelmi (GDPR) felkészülésben is fontos szerepet kap a szakember.   

Zsolt szabadidejében országúti kerékpározik; tollaslabda- és színházrajongó, emellett elkötelezett a pénzügyi kultúra széles körű terjesztésében.