Az XF objektívek sorozata az új, XF80mm-es makró objektívvel bővül

 Az XF objektívcsalád egy új Makro lencsével bővül a FUJIFILM X szériás fényképezőgépeihez. Az első X szériás 1.0-szeres nagyítású közepes telefoto makró objektív, a “FUJINON XF80mmF2.8 LM OIS WR Macro” került bejelentésre. Nagy képstabilizátorának és könnyű formatervezésnek köszönhetően támogatja a kézi fényképezést a FUJIFILM X szériás tükör nélküli kamerákkal.

A FUJIFILM vállalat (elnök: Kenji Sukeno) bejelentette, hogy 2017 novemberében megjelenteti az új,FUJINON XF80mmF2.8 R LM OIS WR makró objektívetA lencse bekerül az X szériás cserélhető objektívek családjába, amelyek kiemelkedő képminőségükről híresek. Az objektív fókusztávolsága 122 mm-es (35 mm-es formátumban), maximális F2.8 rekeszértékkel és 1,0-szeres nagyítással, mellyel az első az X szériás cserélhető objektívek sorozatában. Nagy felbontóképességével a fókuszponton és gyönyörű bokeh megjelenítésével a lencse optimális a virágok és a természet fotózásához. A Fujifilm egyedülálló filmszimulációjával kombinálva, mint például a Velvia, az objektív valóban lenyűgöző közelképek készítéséhez.

A “FUJINON XF80mmF2.8 R LM OIS WR Macro objektív” egy közepes telefoto makró objektív, amely a Fujifilm egyedülálló X-TRANSTM CMOS érzékelőjének legjobb eredményeit nyújtja. Egy 16 elemből álló optikai konstrukció 12 csoportban, köztük egy aszférikus, egy Super ED és három ED lencsével, valamint egy Lebegő fókusz rendszer * technológiával, így ez az objektív kiváló minőségű makrófelvételeket készítésére képes.

Az objektív a lencse képstabilizáló rendszerének köszönhetően támogatja a kézi felvételt. Az objektív gyors és csendes automata fókuszrendszert kínál, lineáris motorok alkalmazásával. Külső megjelenése fényűző, mégis robusztus, prémium érzetet kínálva. A rekesz és a fókuszáló gyűrűk kényelmesek és könnyen kezelhetők. A lencse időjárás- és porálló, és akár -10 ° C-os hőmérsékleten is működőképes, így a kültéri felvételi körülmények széles körében használható. Az elülső lencstag Fluor bevonatot kapott a víz és a piszok visszaverésére, ami tovább emeli a lencse szívósságát.

A Fujifilm bemutatja az “X bajonettes objektívek” legújabb fejlesztési ütemtervet. Ezzel az ütemtervvel bemutatják az “Ultra Wide Angle Zoom Lens” és a “Teleobjektív Prime Lens” részleteit. A Fujifilm tovább bővíti az objektívjeit az ultra-szélestől a telefotóig, hogy kiszolgálhassa a fényképezési stílusok és követelmények széles skáláját.

* A Focus System gátolja az aberráció ingadozását két fókuszcsoport nagy pontosságú vezetésével
** A kép rázkódása függ a függőleges és a vízszintes mozgástól, és minél nagyobb a nagyítási arány annál nyilvánvalóbb

(1) A termék jellemzői

  • Magas felbontóképesség és gyönyörű bokeh

16 elemből álló optikai konstrukció 12 csoportban, köztük egy aszférikus, egy Super ED és három ED lencsével. A kromatikus aberrációt az ED lencsék kiegyensúlyozott helyzetbe történő elrendezésével gátolják, míg az aszférikus lencsének köszönhetően a szférikus aberrációt csökkenti, nagy felbontású teljesítményt kínálva.

  • Gyönyörű makró képek az újonnan bevezetett AF rendszernek köszönhetően

Lebegő fókusz rendszerével, a fókuszlencsék csoportját “első fókuszcsoport” és a “hátsó fókuszcsoport” részre osztja, és a felvételi távolságtól függően nagy pontossággal hajtja meg őket. Ez a rendszer nagy felbontást biztosít makro felvételeknél, ahol az eltérések könnyen észrevehetők. Egy újonnan kifejlesztett “Ball Slide System” vezérli a lencse mozgását, kerámia golyók rendezésével a vezetősín mentén. A rendszer magas képminőséget kínál a középponttól a szélekig, a két fókusz-lencse tetszőleges dőlésszögének elnyomásával és annak nagy pontossággal történő megőrzésével. A fókuszlencsék csoportjai a lencse hengerén belül mozognak, így a lencse hossza nem változik.

  • OIS gátolja a rázkódást

A lencse optikai képstabilizáló rendszert használ a rázkódás elnyomásához, melyek makró felvételekor még számottevőbbek lehetnek. A szög mozdulást és a rázkódást a gyújtóérzékelő és a nagy pontosságú gyorsulásérzékelő segítségével gátolja, amely 5 lépéses képstabilizátort (CIPA-irányelv) kínál.

  • Gyors és csendes AF

A fókuszlencsét egy csendes és gyors lineáris motor hajtja, gyors és néma AF-t biztosítva.

  • Időjárás- és porálló, -10 ° C alacsony hőmérsékletig működőképes, fluor bevonattal

A lencse 11 időjárás- és porálló tömítést tartalmaz, lehetővé téve, hogy kemény kültéri környezetben is készíthessen képeket. Az első lencsetagokra alkalmazott fluorbevonat víztaszító, ezért kevésbé érzékeny a foltosodásra így könnyen tisztítható.

  • 1.4x és az 2.0x telekonverterrel is kompatibilis

Az objektív kompatibilis az 1.4x-es telekonverterrel (XF1.4X TC WR) és a 2.0x telekonverterrel (XF2X TC WR), így teleobjektívként is használható.
1.4x telekonverterrel: 112mmF4 (171 mm megfelelő a 35 mm-es formátumban)
2.0x telekonverterrel: 160mmF5.6 (24 mm megfelelő 35 mm-es formátumban)