Az SOS Gyermekfalvakban élő gyerekek is átélhették az Azúr élményt

A siófoki Hotel Azúr****  és Hotel Azúr Prémium***** vendégei a vér szerinti szüleik nélkül élő gyerekeket támogathatták fél éven keresztül az elmúlt évben. A befolyt összeget az SOS Gyermekfalvakban élő gyerekek fejlesztésére fordítja a szálloda.

 

 

A Hotel Azúr**** és Hotel Azúr Prémium***** Check out programjának újszerűsége, hogy a vendégek számlájára egy 500Ft-os SOS bónuszt helyezett el a szálloda, amit a vendég saját belátása szerint természetesen kivehetett a Check out alkalmával. A bónuszokból összegyűlt összeget a szálloda is kiegészítette, így végül 1.500.000 forintnyi összeggel segíti az SOS Gyermekfalvakban élő gyerekek iskolai sikerességét.

 

A projekt zárásaként február első hétvégéjén 112 SOS-ben élő gyermek látogathatott el a Hotel Azúrba egy élménynapra, ahol animátorok segítségével játékos vetélkedőkön vehettek részt, kipróbálhatták milyen egy négy csillagos hotel medencéjében úszkálni, és milyen finom ebédet készít a szálloda Chef-je. A gyerekek Azúrkát is megölelgethették, aki a szálloda kabalafigurája.

„Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy fél év alatt ezt az összeget sikerült összegyűjteni, és hogy vendégeink is ennyire szívükön viselik ezeknek a gyermekeknek a sorsát. A programot folytatjuk 2018-ban is és reméljük, még több segítséget adhatunk. A mai nappal szerettük volna koronázni ezt a programot, ahol ezek a gyermekek a főszereplők. A Hotel Azúr**** minden munkatársa a mai napon az ő kívánságaikat lesi. Nekünk ma ők a VIP vendégeink! Reméljük, példát mutatunk más szállodáknak is, és egyre többen csatlakoznak ehhez a programhoz! – mondta Németh Mónika, a Hotel Azúr**** és Hotel Azúr Prémium***** Pr és Marketing managere az adomány átadása alkalmából.

 

Az SOS Gyermekfalvak 400 szülők nélkül élő gyereknek biztosít szerető és biztonságos otthont. Olyan gyerekeknek, akiket ki kellett emelni a családjukból erőszak, bántalmazás, lakhatási problémák, szegénység, a szülők szenvedélybetegsége vagy halála miatt. Az SOS-ben a gyerekek nevelőszülőknél, családias környezetben, családi házban nőhetnek fel nevelőszülői családokban.

 

„Az SOS-be kerülő gyerekek már súlyos traumákat éltek meg, mire biztonságos otthonra találnak nálunk. Sok gyereknek lemaradásai, iskolai nehézségei vannak, többen fejlesztésre szorulnak a korábbi elhanyagolás következményeképp. Alapvető fontosságúnak tartjuk, hogy nálunk megkapják az esélyt, hogy behozhassák hátrányaikat és rajtvonalhoz tudjanak állni a családban élő gyerekek mellé. Ezért is fontos számunkra minden segítség, ami hozzásegíti őket, hogy sikeres, kiegyensúlyozott felnőttekké válhassanak” – mondta Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója.