Az iskolakezdési bevásárlásban a gyerekek döntenek

Az Auchan tapasztalatai szerint az iskolakezdési bevásárláskor a család jellemzően már előre kigondolt bevásárló listával érkezik, és a legfontosabb tanszerek kiválasztásakor a szülők gyermekeik egyre konkrétabb elképzeléseit szeretnék teljesíteni. Különösen igaz ez az iskolatáskára, amelyet szinte mindig a kisdiákok jelenlétében választanak ki. Az Auchan áruházakban közel 2000 termék közül segítenek választani hétvégente képzett pedagógusok a szülőknek. A megunt iskolatáskákat kedvezményre válthatják a családok és hátrányos helyzetűeket segíthetnek vele.

Az áruházlánc idén is Magyarország egyik legszélesebb papírírószer-kínálatával, több mint 2000, a tanévkezdéshez köthető termékkel készül szeptemberre, hogy minden család megtalálhassa az elképzeléséhez és pénztárcájához leginkább illeszkedő eszközöket. Az Auchan várakozásai szerint idén a nyaralások miatt kicsit eltolódik a tanévkezdési bevásárlás, közelebb kerül az évkezdéshez; így a legtöbb család augusztus utolsó és szeptember első hétvégéjén szerzi be a tanszereket.

A legkeresettebb termékek idén is az írószerek, köztük a füzetek, tolltartók, tollak, ceruzák, valamint az egyéb tanszerek, mint a tornafelszerelések, ünneplő ruhák, és természetesen az iskolatáska. Kisalakú füzetet például már 29 forintért, nagyalakú spirálfüzetet pedig már 89 forintért találunk a kínálatban, egyes egyedi grafikájú, prémium kategóriás füzetek pedig 899 forintért vásárolhatók meg.

Országszerte azt tapasztaljuk, hogy a szülők a gyerekekkel együtt vásárolnak be a tanévkezdésre, a diákok egészen pontos elképzeléssel érkeznek, amelyet a szülők megpróbálnak megvalósítani. Azt is látjuk, hogy egyre inkább a minőségi termékek irányába mozdul a kereslet, ez elsősorban a szülők igénye. Az iskolatáskát pedig szinte kivétel nélkül a gyerekekkel együtt vásárolják meg a családok”– összegezte az iskolakezdési vásárlási szokásokat Gál Judit, az Auchan Retail Magyarország kommunikációs igazgatója.

Az alsós osztályosok körében a legnépszerűbb táskatípusok az ergonomikus, könnyebb modellek, a kialakítás mellet azonban a gyerekeknek első sorban a táska külalakja számít. Ezt figyelembe véve az Auchan idén kiszélesített választékkal, több mint százféle iskolatáskával várja a kicsiket és nagyokat. Sajátmárkás, ergonomikus hátizsák például már 4 990 forinttól kapható az alsó tagozatosoknak, míg egy hasonló modell Star Wars-os dizájnnal 16 990 forintba kerül. 23 990 forintért olyan hátizsák is kapható az Auchan áruházakban, amely egy népszerű, külföldi focicsapat márkajelzését viseli. A polcokon idén is jelen lesznek a gyerekek kedvencei: például a Gru és a Csillagok háborúja hősei mellett a Verdák és a Jégvarázs figurái is megjelennek a termékeken; írószereken és egyéb kiegészítőkön egyaránt.

A családok az iskolakezdéshez szükséges ruhadarabokat is beszerezhetik az áruházakban. Idén bővített ünneplő kollekcióval jelentkezik az Auchan, de a tornafelszerelés összeállításában is külön ajánlatok segítik a szülőket. A szeptemberre ugyanakkor a tanulást segítő egyéb kiegészítőkkel, köztük műszaki cikkekkel is készül az áruházlánc: notebookot például már 49 990 forintért választhatunk, de íróasztalok és egyéb tanuláshoz kapcsolódó bútorok széles kínálatából is válogathatnak az érdeklődők.

Az áruházlánc idén képzett pedagógusokkal segíti a családokat, hogy minden kisdiáknak könnyedén összeállíthassa a család az elengedhetetlen taneszközöket. Az Auchan tanítónéink a kiemelt időszakokban, ingyenes tanácsadással várják a vásárlókat. Sőt, az eladóterekben kialakított apró iskolateremben a gyerekek ki is próbálhatják az írószereket, és egy kicsit meg is pihenhetnek a bevásárlás közben.

Az Auchan idén a hátrányos helyzetű iskolakezdőkre is gondolt, július 27. és augusztus 9. között rendhagyó akcióban vehetnek részt a vásárlók. Azok a szülők ugyanis, akik ebben az időszakban bármely áruházban, a vevőszolgálat mellett leadják gyerekeik használt, de jó állapotú iskolatáskáját, kedvezménnyel vásárolhatnak újat, hiszen adományukért cserébe 20% kedvezményre jogosító kupont kaphatnak. A Katolikus Karitásszal partnerségben létrejött Segíts az iskolatáskáddal! kezdeményezés során összegyűlt adományokkal a segélyszervezet a rászoruló gyerekek és családjuk tanévkezdését segíti országszerte.