Az irodalom sosem megy ki a divatból – folytatódik a „Viselj verset!” kampány

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén, a 89. Könyvhéten is folytatódik a kampány, amelynek keretén belül vers idézeteket viselhetnek ideiglenes tetoválás formájában a kampányban résztvevő irodalomszeretők.

 

Az ötletgazda, Viola Szandra költőnő tavaly kortársaktól, idén pedig klasszikusoktól válogatott: „Nagy szükségünk van a klasszikusokra: ezeket az idézeteket, amelyeket választottam, bár viszonylag közismertek, nem lehet elégszer elolvasni, afféle mantraként érdemes naponta újraértelmezni, jelként, jelzés értékű mottóként viselni, még-ha csak ilyen, lemosható formában is. Nagyon örülök, hogy az Athenaeum Kiadó támogatja azt a gondolkodásmódot, amely nem szakad el a hagyományos értékektől, de nyitott az új megközelítésekre, újszerű tálalásra, így például az ilyen ötletek megvalósításában is partner. A design, a grafikai kivitelezés pedig Sipos Barnabás képzőművész munkáját dicséri, aki korszerű, lendületes kalligráfiává varázsolta ezeket az idézeteket.” – meséli Viola Szandra.

„Viselj verset!” kampány második állomásaként egyébként Viola Szandra egy irodalmi fashion show-t is rendezett, ahol a versszínház, a divat és a tánc elemeit ötvöző, megújuló performanszokkal és interaktív beszélgetésekkel igyekszik az irodalmi estek fogalmát feszegetni. A Hungarikum Pódium színpadán havi rendszerességgel futó „Hozd divatba az irodalmat!” estek nagy érdeklődésnek örvendenek, ahogy a verstetkók első és második generációja is. „Még mi is meglepődtünk, hogy a tavalyi Könyvhéten egyetlen nap alatt elfogyott az összes verstetkó – vall őszintén kampánya sikeréről a költőnő – persze, természetesen nem a számszerűség a lényeg, amiről a mai, lájkvadász korban könnyű elfeledkezni, hanem, az a bizonyosság, hogy a kiindulópont, amit közvetíteni, továbbítani, újra divatba hozni szeretnénk az mérhetetlenül jó, íme az idézetek”:

 

 

 

 

Viola Szandra verstetoválás-kollekciójának régi – és új darabjai a 89. Ünnepi Könyvhéten, az Athenaeum Kiadó pavilonjában (Vörösmarty tér, 56-os) lesz először megvásárolható június 7-11-e között.

https://www.facebook.com/athenaeumkiado/

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .