Az Ericsson és a T-Mobile már többsávos országos 5G hálózatot épít Amerikában

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

  • Az Ericsson többsávos 5G hálózatok kiépítéséhez biztosít (600 MHz és mmWave frekvenciákon is működő) eszközöket a T-Mobile részére
  • A megoldások az Ericsson továbbfejlesztett 5G Platformjának részét képezik
  • A termékek a 3GPP 5G NR új rádiószabványon alapulnak


Az Egyesült Államokban a T-Mobile országos 5G hálózat kiépítését tervezi, és ezeket az erőfeszítéseket támogatandó az Ericsson bejelentette, hogy 5G rádió-hozzáférési eszközöket biztosít a T-Mobile számára. A 600 MHz frekvencián és 28 GHz és 39 GHz milliméteres hullámhosszú (mmWave) frekvencián működő berendezések révén a T-Mobile már 2018-ban megkezdheti az 5G hálózat kiépítését.

A T-Mobile az Ericssonnal együttműködésben még az idei évben 5G hálózat kiépítését kezdi meg New York, Los Angeles és Las Vegas térségében, az Ericsson továbbfejlesztett 5G Platformjához tartozó 5G New Radio (NR) eszközök felhasználásával. Ebben a hónapban az Ericsson már bejelentette a nemrégiben jóváhagyott, első 3GPP 5G NR szabványon alapuló 5G rádió-hozzáférési hálózat (RAN) kereskedelmi szoftverének elkészültét. A 2018 negyedik negyedévében megjelenő szoftver többsávos támogatást biztosít a globális telepítéshez, lehetővé téve a T-Mobile számára az 5G berendezés ez évi kialakítását.

Fredrik Jejdling, az Ericsson hálózatokért felelős alelnöke elmondta: „A laboratóriumi és valós hálózati 5G tesztek során mindvégig szoros együttműködésben dolgoztunk a T-Mobile-lal, és az együttműködés a hálózat kiépítési fázisában is folytatódik. Az 5G Platformunknak köszönhetően a T-Mobile és más szolgáltatók is a lehető leggyorsabban lesznek képesek az 5G szolgáltatás elindítására.”

Neville Ray, a T-Mobile USA műszaki igazgatója elmondta: „Az LTE hálózat megépítése során is az elsők között kínáltunk jövőbe mutató megoldásokat ügyfeleink részére. Az 5G esetében sem lesz ez másként, a T-Mobile lesz az első szolgáltató, amely az ügyfelek minden igényét kielégítő, valódi, országos 5G hálózatot helyez üzembe.”

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .