Az Acer kettős LTE-kapcsolódású 360 fokos kamerát mutatott be

Az Acer ma kettős LTE-kapcsolódású, 360 fokos látószögű kamerát mutatott be. A Holo360 all-in-one eszköz lehetővé teszi, hogy a felhasználók felvételt készítsenek, vágjanak, majd megosszák az elkészült végeredményt – mindezt egyetlen eszközben. A Vision360 felhőalapú kapcsolattal felvértezett autós fedélzeti kamera pedig a vezetési élményt fokozza, és biztonsági szempontból sem utolsó.

Acer Holo360 – átélni a pillanatot

Az Acer Holo360 Qualcomm Connected Camera platformra épül, Qualcomm Snapdragon 625 mobil processzorral. Az erőhatékonyság kombinációjával a realtime videók még különlegesebbek, az LTE-konnektivitásnak köszönhetően még szélesebb körűek a lehetőségek. A 3 coll átmérőjű értintőképernyő még egyszerűbb felhasználást eredményez, így kijelenthető, hogy a Acer Holo360 igazi minden az egyben megoldás, különösképp a 360 fokos livestreamek tekintetében. A panomorf optika ImmerVision certifikáttal rendelkezik, melynek köszönhetően konzisztens magas felbontású, nagy mélységélességű képanyag készíthető, ráadásul torzítás nélkül. Mindezt úgy, hogy akár 6.9K felbontású fotókat készíthetünk, de 4K-ban is forgathatunk. A felhasználók egyébként lenyűgöző pillanatokat élhetnek át VR headsettel, még inkább valósághűbbé téve a felejthetetlen emlékeket.

A Holo360 Android 7.1 alapokon fut – ez biztosítja, hogy a felhasználók megosszák 360 fokban fotózott-filmezett fényképeiket és videóikat, közvetlenül a social média platformokon. Ugyanakkor az elkészített film- vagy fotóanyag direktben visszanézhető az eszközön, így nincs szükség okostelefon, vagy PC párosítására.

Acer Vision360 – felhőalapú vezetési élmény

Az Acer Vision360 két magas minőséggel felruházott kamerája együtt dolgozik, s ebből adódóan remekbeszabott 360 fokos látószögű lefedettséget nyújt. Ez azt jelenti, hogy az Acer Vision360 a felhasználó autójában szinte bármely szögből képes rögzííteni az eseményeket, ráadásul akár 4K felbontással. Autóvezetés közben, ha netán baleset (például ütközés) történne, az eszköz azonnal megjelöli az időpontot, valamint aktuális GPS koordinátákat is rögzít a későbbi könnyebb beazonosítás érdekében. Ez az adatrögzítés alapvetően nem csak az eszköz belső tárhelyére történik, hanem a kapcsolódó felhőbe is feltöltődik automatikusan. Az Acer Vision360 autós kamera a szélvédő belső felületére rögzíthető, így folyamatosan a sofőr látómezejében tartható; minden fontos információ mellett még az aktuális sebességet is kijelzi.

Ha épp nem lenne használatban menet közben a Vision360, az eszköz automatikusan aktiválódik, ha parkolunk. Ilyenkor elindul a video rögzítése (opció), melyről értesítést küld a felhasználó részére, és menthető ez a folyamat is a felhőbe. A Vision360 lehetővé teszi, hogy távoli helyekről is betekinthessünk az élő képfolyamba, de abban is segít, hogy meghatározhassuk pillanatok alatt az auto helyét, hová is parkoltunk előzőleg – ha netán elfelejtettük volna. A felhasználók mindezeken felül lehetőséget kapnak, hogy rögzítsék az emlékezetes családi utazásokat akciókamera-minőségben, s ezeket a pillanatokat bármikor átélhessék később is VR headsettel – pont úgy, mintha a vezetőülésben ülnének.

Az Acerről

1976-os alapítása óta az Acer az egyik világelső IT cég, mára több, mint 160 országban világszerte. Az Acer folyamatosan arra törekszik, hogy a jövőben egy olyan hardver, szoftver és ezekhez köthető szolgáltatás-központú egységet hozzon létre, melyek új lehetőségeket nyitnak a vásárlók és a vállalatok számára is egyaránt. Kezdve a szolgáltatásközpontú technológiáktól, folytatva az IOT (Internet of Things) vonalon, egészen a gaming és a VR szegmensig bezárólag – az Acer több, mint 7 ezer alkalmazottal kötelezi el magát a kutatás, a dizájn, a marketing, a sales, a terméktámogatás, valamint a különböző irányú megoldások terén a végfelhasználók és a technológia egységesítése közt. Kérjük, látogasson el a www.acer.com oldalra még több információért.

© 2017 Acer Inc. Minden jog fenntartva. Az Acer és az Acer logo bejegyzett márkanevek az Acer Inc. által. Minden egyéb kapcsolódó márkanév a cég kizárólagos tulajdonát képezi. Minden ajánlat előzetes értesítés nélkül változhat. A listázott árak a gyártó által meghatározott ajánlott fogyasztói árak, melyek változhatnak országtól függően.