Arany-jegyek a városban, séta a palotában

A Petőfi Irodalmi Múzeum különleges játékra invitálja az irodalomkedvelőket. A szervezők összesen 30 páros belépőt érő kupont rejtettek el a városban, olyan helyeken, amelyek a magyar irodalom két kiemelkedő alakjához, Arany Jánoshoz vagy Petőfi Sándorhoz köthetőek. A részvételhez szükséges információkat és a kuponok helyét kijelölő GPS koordinátákat a múzeum Facebook oldalán közlik.

Ma indul a Petőfi Irodalmi Múzeum jegykereső játéka, amelyben ezúttal a közösségi média is kiemelt szerepet kap majd. A Petőfi Irodalmi Múzeum 3 napon át GPS koordinátákat oszt meg Facebook oldalán, amelyek alapján meglelhetőek a páros múzeumi belépőt érő kuponok. A szerencsések nem csak a belépőjegyekkel gazdagodnak, hanem értékes Arany-ajándékcsomagot is kapnak.

Összesen 30 jegy talál majd gazdára, három nyertes pedig különleges meglepetésben részesül, ugyanis nekik lehetőségük nyílik arra, hogy november 26-án a Károlyi-palotát bebarangolhassák.

A játék indulása: október 25.

A jegykeresés napja: október 28.

Bővebb információ: https://www.facebook.com/PIM.Irodalmi.Muzeum/

 

Vasárnapi séta a Károlyi-palotában

A jegykereső játék mellett más lehetőséget is kínál a múzeum a palota bejárására. Minden épületnek megvan a maga története, így a Petőfi Irodalmi Múzeumnak több mint 60 éve otthont adó Károlyi-palotához is sok olyan érdekesség kapcsolódik, amelyeket mind a fővárosi építészettörténetben, mind pedig a magyar történelemben és irodalomban számon tartanak. A belváros egyik legszebb klasszicista palotája a magyar főúri család, a Károlyiak ízlését dicséri. A séta során nem csak a palota és az egyik leghíresebb magyar főnemesi család évszázadokat átívelő története rajzolódik ki, de az érdeklődők ritkán látható, titkos helyekre is bekukkanthatnak és mindent végigjárhatnak a pincétől a padlásig.

A séta 2017. október 29-én 15 órakor kezdődik és kb. 100 percig tart

Létszám: max. 50 fő

Sétajegy: 1000 Ft, elővételben a PIM jegypénztárában vagy a Jegymesteren