Amerika után Magyarországon is siker a Lefkovicsék gyászolnak 

A Szabó Kimmel Tamás és Bezerédi Zoltán főszereplésével készült vígjáték, a Lefkovicsék gyászolnak csütörtök óta látható országosan a mozikban a Mozinet forgalmazásában, és úgy tűnik, az amerikai fesztiválkörutat követően a hazai közönség is lelkesen fogadta a filmet: eddig közel 8.000 néző váltott rá jegyet.

A filmben Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.

Breier Ádám filmjét először az amerikai Palm Springs Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában, valamint a Miami és a New York-i Zsidó Filmfesztiválon láthatta a közönség, ahol lelkesen fogadták:

Az első néhány nap magyarországi eredményei alapján úgy tűnik,  a hazai nézőknek is tetszett a Lefkovicsék gyászolnak, amely sok humorral beszél a generációs különbségekről, és legfőképpen arról: sosem késő megbocsátani. Breier Ádám első nagyjátékfilmjét eddig közel nyolcezren látták, jövő csütörtöktől pedig országosan további mozik kínálatába is felkerül.