A világ legeredményesebb vitorlázó műrepülője is repül Szeged felett

Nemrég jelentette be visszavonulását az aktív versenyzéstől, de a Szeged International Airshow látványos programsorozatában azért láthatjuk a világ legeredményesebb vitorlázó műrepülőjét, Tóth Ferencet. Az ország legnagyobb érdeklődésre számító repülős rendezvénye szeptember 9-11 között lesz a Szegedi Repülőtéren.

A Szeged International Airshow évek óta a repülés művészetéről szól, és a világ legjobb pilótái mutatják be tudásukat egy rendkívül látványos show keretében. Idén szintén itt lesznek a legnagyobb hazai és nemzetközi nevek, köztük minden idők legjobb vitorlázósa, Tóth Ferenc, aki összesen tizenkét alkalommal lépett nagy nemzetközi versenyen a dobogó legfelső fokára, ezzel a világ legeredményesebb vitorlázó műrepülője. Nyolc alkalommal nyert világbajnokságot, háromszor lett Európa bajnok és a Világjátékok aranyérmét is bezsebelte. Több mint 25 éve szeli a levegőt, azonban nemrég bejelentette visszavonulását az aktív versenyzéstől. Ezentúl az utánpótlás nevelésére fordítja erejét, célja, hogy 2024-re egy dobogós csapatot állítson össze.

Tóth Ferencen kívül természetesen mások is részt vesznek a Szeged International Airshow-n. Itt lesznek olyan hazai kedvencek, mint Besenyei Péter, Vári Gyula, Veres Zoltán, de érkezik a Red Bull Helicopters, a Yak Association, a Hawks of Romania, a Silver Chicken, a Blanix Team, Marek Choim, Martin Graef vagy a CollMot Entertaiment, de láthatjuk repülni a Magyar Honvédség gripeneit is.