A sportos nők elégedettebbek a testükkel

A magyar nők többsége kerüli az alkoholt, valószínűleg azért is, hogy minél jobb formában legyenek – derül ki az NRC piackutató és az Intheline karcsúsítókrém márka közös felméréséből.

A 18-59 éves magyar nők közül azok elégedettebbek a testükkel, akik rendszeresen mozognak vagy kiegyensúlyozottabban, egészségesebben táplálkoznak – derül ki az NRC piackutató és az Intheline karcsúsítókrém márka közös felméréséből. A nők nagy része azt nyilatkozta, hogy kerüli az alkoholos italok fogyasztását és a dohányzást, vélhetően azért is, hogy formában legyenek. Míg a különböző fogyasztótablettákat inkább mellőzik. Életmódtól függetlenül azonban vannak olyan megoldások, amelyek mindenkinek segíthetnek a csúcsforma elérésében.

Köztudott, hogy nyáron különösen nagy figyelmet fordítanak a nők a megjelenésükre és arra, hogy ne csak jól érezzék magukat a bőrükben, de jól is nézzenek ki a bikinijükben. Az NRC piackutató cég és az Intheline karcsúsító krémeket gyártó márka közös felmérése rávilágított arra, hogy a magyar nők domináns hányada igyekszik odafigyelni a kiegyensúlyozott táplálkozásra, a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitelre valamint a káros szenvedélyektől mentes életmódra, vélhetően azért is, hogy megtalálják az egészséges testi egyensúlyt.

A legtöbben, a nők 58%-a mellőzi a dohányzást, míg 73% igyekszik kerülni az alkoholos italokat is. Sokaknak a megemelt folyadékbevitel a fontos, és vitamint is 50% szed legalább alkalmanként – ezek is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a nők úgy érezzék, készen állnak a nyári bikiniszezonra.

A kutatás több kérdést is vizsgált, kíváncsi volt arra, hogy a magyar hölgyek pontosan milyen módszereket, trükköket alkalmaznak. Az eredmények arra utalnak, hogy legkevésbé a különböző fogyasztó hatású étrendkiegészítőkben hisznek a válaszadók, csupán 6 százalékuk nyilatkozta azt, hogy rendszeresen szed ilyen termékeket. Szintén nagyon alacsony azoknak a száma, akiknek mindennapjai részét képezi a mozgás. Meglepő módon csupán a 30 százalékuk nyilatkozta azt, hogy rendszeresen sportol, annak ellenére, hogy jelentős részük azt vallotta, van olyan testrésze, ahonnan szívesen fogyna.

A felmérés azt is nézte, hogy kik azok, akik elégedettebbek a kinézetükkel. Nem meglepő módon az egészséges életmód hívei, azok, akik aktívabban mozognak és egészségesen táplálkoznak, elégedettebbek a testükkel, mint azok, akik hanyagolják a sportot és nem folytatnak kiegyensúlyozott diétát. Egész pontosan a testükkel elégedettek körében 8 százalékponttal magasabb arányban vannak azok, akik rendszeresen sportolnak és 17 százalékponttal azok, akik kiegyensúlyozottan táplálkoznak saját bevallásuk szerint.

Hatékony megoldás a nyári csúcsformáért

Nyáron sokakban fellángol a vágy, hogy minél gyorsabban tegyenek szert az álomalakra. Természetesen hosszú távon a hosszú távú megoldás a sportolásban és az egészséges táplálkozásban rejlik, de vannak olyan trükkök, amik kiegészíthetik a fáradozásokat és a segítségükkel még gyorsabb és látványosabb változás érhető el. Ilyen például az Intheline karcsúsító krém, amelynek ereje az összetételében rejlik. A száz százalékban természetes alapanyagokkal dolgozó márka egy Olaszországban, a Padua Egyetemen végzett kutatásra épít. Az egyetem szakemberei által végzett kutatások alapján kiderült, hogy az édesgyökérből származó glicirretinsav hatékonyan veszi fel a harcot a kritikus területeken lerakódott bőr alatti zsírréteggel – ez a csodaszer adja a krém alapját. Rendszeres használatával pedig bizonyítottan három-négy héten belül jelentősen csökkenhet a narancsbőr és a kritikus területek körmérete is. Bársonyos, puha és feszes bőrt hagyva maga után.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .