A Partvonal Kiadó kiemelt ajánlatai az Ünnepi Könyvhéten

Julianna Margulies: Napsugárlány

Az Emmy- és Golden Globe-díjas színésznő bensőséges és felkavaró memoárja

Fordította: Szűr-Szabó Katalin
A férjem védelmében és a Vészhelyzet című sorozatokban nyújtott kiváló alakításáról ismert színésznő, Julianna Margulies biztos kézzel jegyzi le élete és munkája történetét ebben a mélyen felkavaró memoárban.

Julianna pirospozsgás, eleven kislányként kapta a családjában a „Napsugárlány” becenevet. Nagyon kicsi volt még, amikor elváltak a szülei, így aztán gyermekkorában rengeteget kellett utazgatnia különc anyja és távol lévő apja miatt, s meglehetősen bohém neveltetésben részesült. Élt Párizsban, Angliában, New Yorkban és New Hampshire-ben is, és mindenhol nagy felfordulás, bizonytalanság vette körül. Ekkoriban eszmélt rá, hogy nincs más hátra, neki kell rendet teremtenie a rendetlenségben, segítenie másokon, és végül fiatal nőként megtalálnia a maga útját a világban, hogy elismert színésznő válhasson belőle. Ez persze nem ment könnyen: nehéz döntéseket kellett meghoznia, bonyolult kapcsolatokkal és megsemmisítő visszautasításokkal kellett szembenéznie; ugyanakkor szép számmal akadtak olyan pillanatok is, amikor sors, hit és tehetség összeadódott: Julianna felejthetetlen sikereket könyvelhetett el a pályáján és a magánéletében egyaránt. Ezek a pillanatok változtatták végül nyugalommá a korábbi káoszt.

Napsugárlány című könyv kendőzetlenül őszinte és magával ragadó önéletrajz egy olyan nő tollából, aki a kavarodásban sem hátrál meg, és ezzel erőt ad embertársainak, inspirálja olvasóit.

Oldalszám: 256 oldal
Méret: 150 x 210 mm
Kötés: füles kartonált
Ár: 4999 Ft
ISBN: 978 615 6058 898

Akik a könyvet a Partvonal Kiadó pavilonjánál vásárolják meg az Ünnepi Könyvhét idején, a könyvhöz illő könyvjelzőt kapnak ajándékba (a készlet erejéig).


Goodwill Barbara: Te is lehetsz időmilliomos anyuka
Női szerepek egyensúlyban

„Párkapcsolatban, családanyaként a nők igen jelentős része a szeretteinek szenteli a figyelmét, és önmagáról szinte teljesen elfeledkezik: elkezdi működtetni azt az önfeláldozó női mintát, amit az idősebb generációktól látott – ami nemcsak a mentális egészség, de a családi harmónia rovására is megy.
Ha semmi sem szól önmagadról, a napi darálóban nehéz megőrizni a lendületet, a türelmet és a jó érzéseket. Ahhoz, hogy a túlhajszolt, zéró énidős mindennapok egymásutánja helyett kiegyensúlyozott életet élj, változásra van szükség! A másokkal való kapcsolatod az önmagaddal való kapcsolatoddal kezdődik. Ha magadnak nem adsz, nem lesz miből továbbadnod azok számára, akik fontosak neked. A könyvben szereplő konkrét példákkal, valamint a problémák megoldásához vezető kérdésekkel és feladatokkal abban foglak támogatni, hogy Te meg tudd teremteni az egyensúlyt az életedben. Ne legyen többé a szeretet egy jó kifogás az önfeláldozásra!” (Goodwill Barbara)

Goodwill Barbara párkapcsolati tanácsadó, női mentor, business és team coach, író. Egyéni coaching folyamatokban és csoportos képzéseken keresztül a tudatos és önazonos életvezetés megteremtésében nyújt támogatást, emellett három önismereti szakmai könyv fűződik a nevéhez. Fő szakterülete a kisgyermekes időszak párkapcsolati, önismereti és karriert érintő kérdései. Szívügye a női önmegvalósítás motiválása, a nők egyenjogúságának, láthatóságának támogatása, az önmagukkal és nőtársaikkal való kapcsolódás elősegítése. Az Önazonos vagyok női közösséget e fontos ügyek mentén szervezi. Egy kisfiú és egy kislány édesanyja, illetve egy kedves berni pásztor szerető gazdija.

Oldalszám: 256 oldal
Méret: 150 x 210 mm
Kötés: füles kartonált
Ár: 3499 Ft
ISBN: 978 615 6058 980

Akik a könyvet a Partvonal Kiadó pavilonjánál vásárolják meg az Ünnepi Könyvhét idején, a könyvhöz illő könyvjelzőt kapnak ajándékba (a készlet erejéig).

Online könyvbemutató:

Goodwill Barbara Te is lehetsz időmilliomos anyuka című könyvét június 9-én, csütörtökön 18 órától mutatjuk be a Partvonal Könyvkiadó és a Líra Könyv Facebook-oldalán.

A szerzővel, és Sziládi Hedvig Andrea business coach és ifjúsági mentorral Korentsy Márta, a Partvonal Kiadó vezetője beszélget.
Facebook-esemény


Tove Alsterdal: Elnyelte a föld
Újabb megoldásra váró rejtély a Glass Key díjjal elismert Gyökerestül kitépve szerzőjétől

Fordította: Földesi Katalin
Az északi sarkkör közelében fekvő Malmberget településnek mennie kell: a bányamunkálatok következtében instabillá vált talajra épített házakat bármelyik pillanatban elnyelheti a föld. Az egyik költöztetésre váró, üresen álló családi ház pincéjében két munkás egy rémült és zavarodott férfira bukkan. Az eset komoly fejtörést okoz a helyi rendőröknek…

Eközben Malmbergettől mintegy 700 kilométerre délre Eira Sjödin rendőrjárőrt és társát a baljós hangzású Offer község melletti elhagyatott házhoz riasztják, amelynek pincéje egy csontsoványra fogyott férfi holttestét rejti. A fiatal rendőrnő addigi kemény munkájának gyümölcse beérni látszik: helyismerete, lényeglátása, alapossága és makacs kitartása a csapat nélkülözhetetlen tagjává teszi.

Minél több részlet derül ki az elhunyt férfi életéről és jelleméről, annál nehezebbnek tűnik a legalapvetőbb kérdések megválaszolása: Vajon kik lehetettek az elkövetők? Mi lehetett az indíték? És mégis miért csonkították meg az áldozatot? Eira és kollégái bejárják Észak-Svédországot, remélve, hogy a különböző városok, falvak és a végtelen erdők mélyén megtalálják a válaszokat.

Ahogy a nyomozók előtt kezdenek körvonalazódni a magányos áldozat utolsó napjai, a rejtélyes ügy egyre nagyobb hatással lesz minden érintettre. Mindegyikük máshogy próbálja enyhíteni saját magányát: alkohollal, alkalmi kapcsolatokkal, esetleg alkohollal és alkalmi kapcsolatokkal… Amikor azonban a folyamatban lévő nyomozás kellős közepén váratlanul eltűnik egyik kollégájuk is, mindnyájan kénytelenek lesznek szembenézni saját félelmeikkel, érzéseikkel és döntéseik következményeivel.

Megjelenés: 2022. május 19.
Oldalszám: 384 oldal
Méret: 130 x 200 mm
Kötés: füles kartonált
Ár: 4299 Ft
ISBN: 978 615 6058 874


Joy Langley: Stressz
Légy úrrá a feladatokon és szerezd vissza az életed!

Fordította: Dr. Molnár Csaba

Ne feledd: a stressz nem az ellenséged.

A stressz a szervezet természetes válaszreakciója a külső ingerekre. Beépített mechanizmus, amely arra hivatott, hogy óvjon bennünket – ám a lelkünket és a testünket is megbetegítheti, ha nem tudjuk megfelelően kezelni. Szerencsére a stresszt képesek vagyunk kontrollálni, sőt a megfelelő tudással a javunkra is fordíthatjuk.

Ha megérted a stresszt ahelyett, hogy megpróbálnád kiiktatni, egészségesebb gondolkodásmódot alakíthatsz ki, amelynek segítségével magabiztosabban birkózhatsz meg a mindennapi problémákkal.

E könyv segítségével megtanulhatod:
– hogyan ismerd fel a külső és belső stresszhatásokat,
– hogyan reagálj fizikailag, mentálisan és a viselkedéseddel a stresszorokra,
– hogyan fékezd meg és használd pozitív energiaként a stresszt, és válj ezáltal ellenállóbbá,
– hogyan kezeld a stressz tüneteit már a megjelenésük pillanatában.

Oldalszám: 240 oldal
Méret: 130 x 200 mm
Kötés: kartonált
Ár: 3290 Ft
ISBN: 978 615 6058 966


Dr. Rita Santos: Pánik
Ismerd meg a félelmeidet és szerezd vissza az életed!

Fordította: Mezősi Péter

Nem vagy egyedül: bárkinek lehet pánikrohama.

A pánikrohamok ijesztőnek tűnnek, különösen, ha nem tudod, mi is történik veled, és mit lehet tenni hasonló helyzetben. Ha azonban megtanulod felismerni, megérteni és kezelni a jelenséget, akkor máris nyertél: egy nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb életet.

Ebben a hasznos kézikönyvben Dr. Rita Santos egyszerű stratégiákat ajánl a kiváltó okok felismeréséhez és érzelmeink jobb megértéséhez, melyek segítségével újszerű módon viszonyulhatunk a szorongásainkhoz. A cél többé nem a rohamok elkerülése, hanem önmagunk megerősítése.

A könyv segítségével:
– megismerheted a pánikrohamokat, és hogy mi áll a hátterükben,
– beazonosíthatod az egyéni kiváltó okokat,
– új nézőpontból ismerheted meg az érzelmeidet, és megtanulhatod elfogadni őket ahelyett, hogy küzdenél velük,
– végül kidolgozhatsz egy öngondoskodási tervet a hosszú távú megelőzésért.

Oldalszám: 160 oldal
Méret: 130 x 200 mm
Kötés: kartonált
Ár: 3290 Ft
ISBN: 978 615 6058 904


Sólyom Anna: Macskabár
Nincs szükség hét életre – ebben az egyben is boldog lehetsz

Fordította: Mester Yvonne
Nagore élete viszontagságosan alakul: szakított a barátjával, otthagyta a munkahelyét, és jó tíz év után visszaköltözött Barcelonába. Mivel nem tudja fizetni az albérletét, kis híján utcára kerül. Ekkor egy régi barát különleges munkahelyet ajánl neki: felszolgálót keresnek a Macskabárba, ahol délutánonként hét cica keresi gazdáját a betérő vendégek közt. Nagore egy kellemetlen gyerekkori élmény miatt retteg a macskáktól – helyzete azonban reménytelen, így végül egyhónapos próbamunkára szerződik.

Idővel a káosznak tűnő szituáció apránként meghatározó élménnyé alakul át: a Macskabár hét macskamestere a lány kezébe adja a boldogság művészetének kulcsait. A négylábúaktól tanult képességek – többek közt a derű, a koncentráció, az alkalmazkodás – sorsfordító hatást gyakorolnak Nagore életére.

Sólyom Anna Budapesten született, 2012 óta Barcelonában él. Filozófus, író, az írás mellett testalapú stresszcsökkentő terápiákat tart. 2012-ben jelent meg az első könyve Párnafilozófia címmel, melyet két kézikönyv és a spanyolul írt debütáló regénye, a Macskabár (Neko Café) követett. A Macskabár nemzetközi sikert aratott, és a spanyol, francia, német, görög, olasz és portugál kiadások után immár a szerző szeretett anyanyelvén is olvasható.

Oldalszám: 240 oldal
Méret: 130 x 200 mm
Kötés: kartonált
Ár: 3290 Ft
ISBN: 978 615 6058 737

Akik a könyvet a Partvonal Kiadó pavilonjánál vásárolják meg az Ünnepi Könyvhét idején, a könyvhöz illő könyvjelzőt kapnak ajándékba (a készlet erejéig).


Mélanie Schmidt-Ulmann: Bingeni Szent Hildegárd holisztikus gyógyító titkai
Receptek, tanácsok és gyakorlatok a természetes orvoslás látnoki úttörőjétől

Fordította: Dr. Molnár Csaba

A 12. századi német bencés rendi apácát, Bingeni Szent Hildegárdot (németül Hildegard von Bingent) széles körben a holisztikus orvoslás és a természetes gyógyítás egyik korai úttörőjeként tartják számon. Az általa kidolgozott elvek évszázadokkal megelőzték a korukat.

A kézikönyv bemutatja Hildegárd tíz kulcsfontosságú alapelvét: a betegségmegelőzést célzó egészségügyi tanácsait, a böjtölést, a test és az elme kapcsolatát, a meditációt, és jó néhány ökológiai megfontolását is. Megismerhetjük a modern közönség elvárásaihoz igazított eredeti orvosságait, valamint számos növényi alapú elixír és balzsam receptjét. Felfedezhetjük a legfontosabb ételek és növények jótékony hatásait – és azt is, hogy mely élelmiszereket célszerű elkerülnünk. Emellett célzott tanácsokat is találunk a leggyakoribb betegségek tüneteinek csillapítására.

• Tanuljuk meg, hogyan erősíthetjük az érzelmi stabilitásunkat!
• Ismerjük meg, miként teremthetünk egyensúlyt a savas és a lúgos ételek között!
• Fedezzük fel beleink mélytisztításának jótékony hatásait!
• Állítsuk össze saját szépítő kezelésünket természetes összetevőkből!
• Tanuljunk meg odafigyelni a bioritmusunkra!
• Készítsünk tápláló és ízletes hildegárdi lakomát!

Mélanie Schmidt-Ulmann a Hildegárd Intézetben végezte tanulmányait, és azóta is szenvedélyesen érdekli a természetes orvoslás. Hildegárdi és Bach-virágterápiás tanácsadóként is működik, illetve a természetes gyógymódok szakértőjeként segíti a leendő szülőket.

Oldalszám: 144 oldal
Méret: 165 x 227 mm
Kötés: füles kartonált
Ár: 3999 Ft
ISBN: 978 615 6058 911


Rácz Laura Rebecca: Tudatosan gyermektelenek
Életutak, döntések – Könyv a tabuk ellen

Rácz Laura Rebecca kíméletlenül őszinte könyve nőkről, férfiakról és párokról szól, akik tudatosan gyermek nélkül szeretnék élni az életüket. Childfree – ahogyan Magyarországon még senki nem mert beszélni róla.

Melyek a tudatosan vállalt gyermektelen életforma valós okai? Milyen út vezet az életre szóló döntéshez? Milyen bántások érik – akár családon belül is – a tudatosan gyermekteleneket? Közel 900 visszajelzésből, 23 mélyinterjúból és szakértői megszólalásokból áll össze a kötet, amelyben az érintettek „nem mondhatták el senkinek, így hát elmondják most mindenkinek” életük legfontosabb döntését. Átfogó és nagyon őszinte képet kapunk a tudatosan vállalt gyermektelenség okairól, hátteréről, a családi viszonyokról, a döntés következményeiről és a nehézségekről, továbbá azokról az előítéletekről és diszkriminációról, amelyekben emiatt részük van a nőknek és férfiaknak – a stigmáról, amit a társadalom sokukra rásüt.

Ez az írás nem(csak) a gyerekvállalásról szól: rengeteg égető társadalmi kérdés, tabu, egyéni és szociális probléma, transzgenerációs elakadás, közéleti jelenség kerül benne felszínre, ami miatt több jelentésrétege is létezik.

Rácz Laura Rebecca kulturális újságíró, a Közelítő – Közelről nem is ijesztő blog alapítója. Diplomáját az ELTE jogi karán szerezte, majd újságírói tanulmányait a Komlósi Oktatási Stúdióban folytatta. Első nagy társadalmi projektjének ez a könyv a gyümölcse. Cikkei saját blogján kívül a WMN-en, a ContextUson és a BorPortrén olvashatók. Versei, novellái jelentek meg magazinokban, antológiákban. Nagy étvágyú kultúrafogyasztó, szenvedélyes utazó.

Oldalszám: 392 oldal
Méret: 150 x 230 mm
Kötés: füles, kartonált
Ár: 3999 Ft
ISBN: 978 615 6058 867


Krausz Gábor: Családom és egyéb receptfajták
#krausztronomia

Krausz Gábor, a vagány és rusztikus stílusáról ismert séf kedvenc receptjeit gyűjtötte össze ebben a modern és egyedi receptkönyvben.

A külföldön is ismertté vált szakács nemcsak az ételek elkészítésének trükkjeit és leírását osztja meg az olvasókkal, hanem eddig sosem hallott történeteket mesél arról a sokszor göröngyös útról, ami a sikerhez vezetett. A gasztroforradalom óta a séfek világa divatszakma lett, a kreativitás mellett nagy a verseny a konyhában is.

Hogyan lesz valakiből konyhafőnök és ismert éttermek keresett séfe? Hogyan lehet összeegyeztetni a családi életet a nyilvános szereplésekkel? Mit tanácsolna húsz évvel ezelőtti önmagának? Mi a #krausztronomia sikerének receptje?

Oldalszám: 152 oldal
Méret: 190 x 268 mm
Kötés: keménytáblás
Ár: 5999 Ft
ISBN: 978 615 6058 621


Kováts Laura Rozália: Belső tenger
Rozi igaz története

Rozi koraszülött babaként jött a világra, és egy fertőzés utóhatásaként vízfejűséget diagnosztizáltak nála, így születése óta beültetett sönttel éli a mindennapjait. Már kicsi babaként meg kellett tanulnia, hogyan küzdjön az életéért, illetve együtt kellett élnie a tudattal, hogy a többi gyerek számára szinte észrevétlenül elsajátított képességek – mint járni, ülni, később írni vagy számolni – neki komoly kihívást jelentenek és speciális fejlesztéseket kívánnak. Az elmúlt huszonkét évben többször felmerült benne a kérdés: miért pont velem, miért így történtek a dolgok?

Rozi különleges életútja egy koránál érettebb gondolkodású, önmagáért és másokért is kiállni képes fiatal nő megszületését tette lehetővé, aki már képes hálával gondolni arra, amiért a sors annyi remek segítőt adott neki és a családjának. Szülei ismert emberek – Kováts Adél színésznő és Kováts Tibor balettművész –, akik a történetükkel példát is mutatnak másoknak.

Rozi őszinte könyvéből megtudhatjuk, hogyan ismerte meg és dolgozta fel küzdelmes babakora történetét, illetve hogyan jutott el a mostani elfogadó és alkotó önmagáig. Saját történetén keresztül azt üzeni minden hasonló helyzetben lévő családnak: nem vagytok egyedül.

Oldalszám: 192 oldal
Méret: 150 x 197 mm
Kötés: füles kartonált
Ár: 3299 Ft
ISBN: 978 615 6058 423