A mobil képalkotás jövője a Counterpoint Research webináriumának témája

Az okostelefonos fényképezőgépek képminősége ma már vetekedhet egyes DSLR fényképezőgépek képminőségével is

A HONOR globális technológiai márka a Counterpoint Research által szervezett online rendezvényen, mint a telekommunikációs iparág egyik vezetője osztotta meg tapasztalatait. A „Smartphone Imaging Trends: New Directions Capturing Magic Moments” (Új irányok a varázslatos pillanatok megörökítésében) webinárium vendége volt a HONOR, hogy bemutassa vezető szerepét az okostelefonok élvonalbeli képalkotási megoldásai terén és ismertesse az okostelefonok kameráinak jövőjét alakító trendeket.

„Az okostelefonos fényképezés nem csak a hardverről és a szoftverről szól. A HONOR-nál a fúziós számítógépes fotózás és a több kamera kihasználásával érjük el azt, amit mi „egy mindenkiért és mindenki egyért” szinergiának nevezünk, mert olyan szintre emeli az okostelefonos kamerák képminőségét, amely akár egyes DSLR kamerákéval is vetekedhet” – mondta Dr. Weilong Hou, a HONOR Imaging műszaki szakértője. „A HONOR Magic4 sorozat jól példázza K+F csapatunk munkáját: a HONOR Image Engine nemcsak lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kihasználják a HONOR okostelefonok minden egyes kamerájának teljes képességét, hanem a hétköznapi felhasználók számára is elérhetővé teszi a hihetetlen képminőséget.”

A webinárium moderátora Peter Ricardson, a Counterpoint Research kutatási alelnöke volt, résztvevői pedig az iparág veteránjai és szakértői, köztük Dr. Hou, Hervé Macudzinski, a DXOMARK képtudományi igazgatója, Judd Heape, a Qualcomm termékmenedzsment alelnöke és Eugenio Recuenco, neves fotós, és kétszeres Cannes Lion-díjas filmrendező, aki a közelmúltben a HONOR Magic4 Pro-val is forgatott egy rövidfilmet. A rendezvény a Counterpoint Research szintén ma megjelenő fehér könyvét is beharangozta.

HONOR Image Engine: A HONOR okostelefonos kamerák motorja

Dr. Hou előadásában bemutatta a HONOR Image Engine-t, a HONOR élvonalbeli kameramegoldását, amely lehetővé teszi, hogy a hardver a mesterséges intelligenciával és az algoritmusokkal együttműködve kiváló minőségű vizuális képeket hozzon létre. A kameraélményt biztosító megoldás abba segíti a felhasználókat, hogy az egyszerű kamerafelvételeikből kreatív vagy művészi megjelenítést varázsoljanak. A HONOR legújabb zászlóshajó okostelefonjai a HONOR Magic4 Pro és a HONOR Magic4 Ultimate bizonyítják a megoldás hatékonyságát, az utóbbi készülék 146 pontot ért el a DXOMARK Overall Camera Score-on – ami a mérvadó termékértékelő szervezet által valaha adott legmagasabb pontszám, a HONOR Magic4 Pro pedig a DXOMark Gold Camera minősítését nyerte el a közelmúltban.

A két okostelefon a mobilfotózással és videórögzítéssel kapcsolatos felhasználói problémákat kezeli, és számos élvonalbeli funkcióval debütált, többek között azzal a képességgel, hogy a videó rögzítése közben kiváló minőségű fényképeket is készít. Dr. Hou szerint a HONOR a jövőben is arra fog törekedni, hogy a kutatás-fejlesztés révén lehetővé tegye a fogyasztók számára, hogy bármikor és bárhol nagyszerű képeket készíthessenek. A jövőben is a mobil és a dedikált kamerák teljesítményének egyenlőségét, a képminőség javítását, valamint a képalkotás eredményeinek javítása érdekében a szenzorok szélesebb körének és a fejlettebb szoftvereknek a kihasználását helyezi előtérbe.

Jelenleg minden HONOR Magic sorozatú és HONOR N sorozatú okostelefon rendelkezik a HONOR Image Engine-nel, amely a háttérben a jobb fotó- és videófelvételi eredmények biztosításán dolgozik.

Az okostelefonos fényképezőgépek értékelése

Macudzinski, mint megbízható termékértékelő szakértő osztotta meg nézeteit arról, melyek egy kiváló fénykép követelményei – a fotós képessége a jelenet azonosítására és keretezésére, a döntő pillanat, amelyet tisztán kell megörökíteni, valamint a fényképezőgép képességei a felhasználó szándékának megértésére és a képek megfelelő módosítására. Macudzinski szerint ahhoz, hogy egy okostelefon-kamera kivételesnek minősüljön, támogatnia kell ezeket a funkciókat a kamera alapértelmezett felvételi módjában. A szakértő a HONOR Magic4 Ultimate segítségével szemléltette szempontjait, amely a DXOMARK okostelefonos fényképezőgépek rangsorának élén áll a tesztjelentés márciusi megjelenése óta. Macudzinski méltatta a HONOR zászlóshajó okostelefonjának kivételes felhasználói élményét, rögzítési képességeit és az AI-feldolgozást, majd a DXOMARK jelentésének legfontosabb pontjait tárgyalta, a HONOR Magic4 Ultimate zoomteljesítményére összpontosítva a különböző gyújtótávolságokon, valamint a hardver és a szoftver közötti fúzióra, amely lehetővé teszi a különböző kameraobjektívek együttműködését és objektíven jobb képminőséget eredményez.

Az okostelefonos fényképezés egy profi szemszögéből

A fotósként és filmrendezőként ismert Recuenco nemrégiben a Kaleidoszkóp című filmjét teljes egészében a HONOR Magic4 Pro-val forgatta. Recuenco a bemutató során elmondta, hogy a HONOR okostelefonnal való filmezés ismerős érzés volt, mivel a professzionális funkciók, mint például a nagy teljesítményű kamerarendszer és a Magic-Log ugyanolyan kreatív szabadságot biztosított számára, amelyet a professzionális felszereléseknél is élvez, és mindez elfér a zsebben. Recuenco, a HONOR Magic Moments verseny egyik zsűritagjaként, kiválasztott néhány pályaművet az idei versenyből, és megjegyezte, hogy a mai okostelefonos kamerák számtalan lehetőséget biztosítanak az embereknek, hogy minden eddiginél kifejezőbb felvételeket készíthessenek.

Technológiai integráció

A Qualcomm képviseletében Judd Heape betekintést nyújtott abba az együttműködésbe, amely életre hívta a HONOR Image Engine-t. A HONOR Magic4 sorozatban az élvonalbeli kameramegoldás továbbfejlődött, teljes mértékben kihasználva a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 mobilplatform és a Qualcomm legújabb AI Engine Ultra Fusion Photography adta lehetőségeket, illetve a RAW tartomány számítási fotózási képességeit. A HONOR és a Qualcomm technológiáinak szoros integrációja olyan innovatív funkciókat és felhasználói élményeket eredményezett, amelyek a felhasználók fájdalmas pontjait kezelik.

Counterpoint Research Fehér Könyv

A webinárium kiegészíti a Counterpoint Research új Fehér Könyvét, amely a webinárium résztvevőinek közreműködésével holisztikus képet nyújt a szélesebb iparági trendekről. A fehér könyv letölthető a Counterpoint Research weboldaláról.