A Nikon kiadja a Z6III erőművét és az Imaging Cloud szolgáltatást

A Nikon a Z6III teljes képméretű, hibrid fényképezőgéppel bővíti a középkategóriás fényképezőgépek méltán elismert Z sorozatát. A Z8 és a Z9 szellemét továbbörökítő, kisméretű, de erős Z6III egy rugalmas, kreatív erőmű, amely kivételesen részletgazdag állóképeket és belső 6K/60P (RAW) videófelvételt kínál. Megjelent továbbá a Nikon Imaging Cloud, egy ingyenes felhőalapú szolgáltatás, amely közvetlenül a fényképezőgépre történő firmware-frissítéseket, a fényképezőgépről a felhőbe történő képtárolást, valamint exkluzív képkészítési útmutatókat is kínál.

Tudtad?

A vadonatúj Z6III új teljesítménykategóriát képvisel a középkategóriás, teljes képméretű fényképezőgépek sorozatában, és izgalmas fejlődési lehetőséget kínál azoknak a fotósoknak és videósoknak, akik tökéletesíteni kívánják tudásukat, illetve szintet szeretnének lépni kreatív tevékenységükben egy ultrakompakt szett segítségével. A fényképezőgép lelke a világ első részben rétegelt, teljes képméretű CMOS-érzékelője, melynek jóvoltából a Z6III nagy teljesítményre képes a kisméretű kialakítás ellenére, továbbá hihetetlen képminőséget, lenyűgöző dinamikatartományt és színhűséget nyújt.

A Z6III lelkét, a részben rétegelt érzékelőt ugyanaz a EXPEED 7 processzor támogatja, amely a Z8 és Z9 modelleket működteti – és ez a nagy teljesítményű páros gyors AF számításokat és EVF frissítési sebességeket, valamint lenyűgöző fényérzékenységét tesz lehetővé. A fotósok a keresőn keresztül folytonos, egyenletes nézetet kapnak, és akár 120 kép/mp sebességgel is fényképezhetnek anélkül, hogy a gördülőzár-effektus okozta torzítás miatt kellene aggódniuk. A videósok makulátlan minőségű 6K és 5,4K felvételeket rögzíthetnek közvetlenül a fényképezőgépen, illetve részletgazdag 6K-ról túlmintázott 4K UHD videókat készíthetnek. A fotósok és videósok számára is hasznos a Nikon intelligens alanyfelismerése, amely folyamatosan követi az emberek vagy az állatok szemét, és az érzékelő széles ISO-tartományának és a –10 fényértéknyi AF-érzékenységének köszönhetően éjjel is folytatódhat a munka.

A Z6III büszkélkedhet a kategória legvilágosabb elektronikus keresőjével – és ez az első olyan tükör nélküli fényképezőgép, amely széles DCI-P3 színskálával rendelkező EVF-fel rendelkezik.1 Az új szintre emelt nézeteknek köszönhetően a részletek nem maradnak elrejtve az árnyékban, és a felhasználók magabiztosan alkothatnak a fényképezőgéppel – azzal a tudattal, hogy a végleges fájlok a kívánt színekkel jelennek meg.

A Nikon Imaging Cloud egy izgalmas, új platform, amelyet a Nikon felhasználói ingyenesen használhatnak, és a Z6III fényképezőgéppel együtt jelenik meg. A fotósoknak csak egyszer kell kapcsolatot létrehozniuk a fényképezőgép és a Nikon Imaging Cloud között, hogy élvezhessék a kreatív munkafolyamat előnyeit: ezek többek között az azonnali képmentés és a külső platformokra történő zökkenőmentes átvitel, valamint az automatikus firmware-frissítések és az egyedi színprofilok, amelyek a felhőből egyenesen a fényképezőgépre tölthetők le.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „A Z6III új teljesítményszintet jelent a középkategóriás fényképezőgépek családjában. A fényképezőgép egyedi professzionális funkciókkal rendelkezik, valamint a Nikon Imaging Cloud szolgáltatásnak köszönhetően zökkenőmentesen integrálható az online munkafolyamatokba, így ez a modell még a professzionális felhasználók számára is nagy rugalmasságot biztosít.”

Főbb jellemzők összegzése: Z6III

 • Részben rétegelt 24,5 megapixeles, teljes képméretű érzékelő: a villámgyors érzékelő-leolvasási sebesség teljes képpontkiolvasást tesz lehetővé, aminek köszönhetően tiszta, részletgazdag képek készíthetőek kiemelkedő dinamikatartomány és színhűség mellett. A natív ISO-tartomány 100-tól 64 000-ig terjed (50–204 800-ig bővíthető).
 • 6K RAW videó a fényképezőgéppel: belső 6K/60P (RAW) és 5,4K/60P (YUV) felvétel. 6K-ról mintavételezett 4K UHD/60p videókat készíthet kamerán belül, illetve rögzíthet felvételeket 240p (10x lassított) felbontásban.
 • Profi minőségű hangzás: A fényképezőgép külső mikrofonbemenete vonalszintű bemenetként is használható a profi minőségű hangzás érdekében.
 • Fényes EVF ultra széles színskálával: a 60 kép/mp-es frissítési sebességnek köszönhetően a 4000 nit fényerejű, 5 670 000 képpontos EVF mindig egyenletes, nagy felbontású nézeteket jelenít meg. A széles (DCI-P3) színskála élethű színeket jelenít meg sávosodás nélkül.
 • Legfeljebb 120 kép/mp AF/AE mellett és előkioldó felvétellel: 120 kép/mp (10 megapixeles DX formátumú JPEG) vagy 60 kép/mp (24 megapixeles teljes képkockás JPEG). A Z6III el fogja kapni a döntő pillanatot, még akkor is, ha az a zár kioldása előtt történt.
 • Csúcsminőségű AF funkciók: a gyors AF-számítások megbízható követést biztosítanak, amely soha nem hagyja cserben. A témaérzékelés és az AF -10 fényértékig levihető videók és állóképek esetén.3
 • Hatékony rázkódáscsökkentés és élességpont stabilizálás: 8,0 lépésköz3 5-tengelyes képstabilizáció beépítve a fényképezőgép vázába és E-VR a videókhoz. Az élességpontos VR stabilizálja az aktív élességpont körüli területet.4
 • Nagy felbontású elforgatható monitor: teljesen elforgatható 2 100 000 képpontos érintőképernyő, amely minden szögből tiszta és rendkívül részletes nézetet biztosít a jelenetről.
 • Kisméretű, könnyű, ellenálló: mindössze kb. 750 g tömegű, prémium időjárásálló tömítéssel és fagyállósággal, akár –10 °C-ig.
 • Két kártyafoglalat: az egyik foglalat támogatja a CFexpress B típusú kártyákat vagy XQD-kártyákat, a másik foglalat pedig az UHS-II SD-kártyákat.
 • Külön megvásárolható függőleges elemtartó markolat: A Nikon új MB-N14 egy- vagy kétforrású elemtartó markolata használható függőleges felvételek készítéséhez vagy telefotó objektívek ellensúlyozására, valamint hosszabb, egész napos fényképezéshez.
 • Főbb jellemzők: Nikon Imaging Cloud
 • Közvetlen képátvitel a fényképezőgépről a felhőbe A Nikon Imaging Cloud a fényképezőgépről a felhőbe történő automatikus képátvitellel gondoskodik a fájlok biztonságáról – mindig, amikor a fényképezőgép be van kapcsolva és csatlakozik az internethez.
 • Egyszeri beállítás: a fényképezőgép és a Nikon Imaging Cloud közötti kapcsolatot csak egyszer kell beállítani.
 • Ezután, amikor a fényképezőgép be van kapcsolva, a felhőhöz kapcsolódik.
 • 30 napig korlátlan képtárolás: a képeket az első átvitel után legfeljebb 30 napig ingyenesen tárolja a rendszer.
 • Exkluzív képkészítési útmutatók, közvetlenül a fényképezőgépre: ingyenes színprofilos képkészítési útmutatókat kaphat a Nikontól és a Nikon alkotóitól.
 • Egyszerre akár kilenc útmutatót is menthet a felhőben: a fényképezőgépére küldést követően új Picture Control profilként jelennek meg.
 • Mindig egyszerű firmware-frissítések: állítsa be az automatikus frissítéseket, hogy a fényképezőgépen a legújabb firmware legyen telepítve töltés közben. Vagy válassza a kézi frissítéseket: egy sárga pont jelenik meg az eszköz ikon mellett a fényképezőgép fő menüjében, amikor új firmware érhető el.