A Nikon bemutatja

THE HUMAN PROMPT: THE CREATIVE ATHLETE & THE Z6III


EGY LÉLEGZETELÁLLÍTÓ TARTALOMSOROZAT, AMELYET AZ ÚJ Z6III FÉNYKÉPEZŐGÉPPEL RÖGZÍTETTEK

Tudtad?

A Nikon bemutatta a The Human Prompt: The Creative Athlete & The Z6III – négy olyan inspiráló alkotó által életre keltett képek és videók gyűjteményét, akik mindegyike az új Z6III fényképezőgépet használta alkotói eszközeként.

Mivel a 2024-es nyár Európa-szerte nagyszabású sporteseményekkel lesz tele, ez az egyedülálló kampány egy másfajta sportolót állít reflektorfénybe, arra kérve az alkotókat, hogy ismerjék fel és mutassák meg a sportolás saját értelmezését a mindennapokban, a vadvilágfotózástól kezdve az utcai fotózásig, sőt azt is, hogy önmagukban hogyan jelenik meg a sportolás.

Az alkotók, akik mindannyian nagyon különböző élethelyzettel rendelkeznek, de közös szenvedélyük a kép- és videókészítés, azt a feladatot kapták, hogy tegyék próbára az új Z6III fényképezőgépet, és a fényképezőgép legfontosabb funkcióit felhasználva hozzák létre a saját verziójukat egy rendkívüli, mégis váratlan teljesítményről. A Z6III előkioldó felvételétől és 120 kép/mp elektronikus sebességétől kezdve a nagy felbontású és nagy fényerejű elektronikus keresőig az alkotók a fényképezőgépet annak határait feszegetve tesztelték.

E feladat a második a Nikon „Human Prompt” sorozatában, amelyben a Nikon ahelyett, hogy mesterséges intelligenciát használna a kreatív gondolkodásra való ösztönzésre, az alkotókat a saját utasításai alapján kéri fel munkára, és dokumentálja a kreatív megközelítéseket.

Küldetésük teljesítéséhez a négy alkotó a dél-afrikai Fokváros kreatív játszóterére utazott, és a sportolással elválaszthatatlanul összekapcsolódó kitartást és kemény munkát elegyítette a „tökéletes felvétel” elérése érdekében. Egy váratlan csavar formájában az alkotók egy további feladatot is kaptak: párba kellett állniuk és megörökíteniük egymást a Z6III segítségével – életre keltve az objektív előtt és mögött ritkán rögzített teljesítményt.

A kreatív fúzió részeként Rachel Bigsby vadvilágfotós a mozgás megörökítéséről híres Little Shao fotóssal került párba, míg Jan-Vincent Kleine tájfotós Dani KM kereskedelmi sportfotóssal alkot egy párt. Ezen az egyedülálló kezdeményezésen keresztül minden alkotó tükröt tarthatott alkotópárjának – miközben ábrázolta a The Creative Athlete ihlette személyes látásmódját.

Stefan Maier, a Nikon Europe BV. a Nikon Europe marketingfőigazgatója elmondta:
„Nagyon örülünk, hogy végre bejelenthetjük a The Creative Athlete sorozatot, és bemutathatjuk e négy rendkívüli alkotó lélegzetelállító munkáját. Szakértelmen alapuló munkájuk az innováció és a kreativitás csúcspontját jelenti, a Z6III segítségével pedig valóban kiemelik a történet üzenetét, és olyan lenyűgöző, nagy sebességű felvételeket készítenek, amelyek szabad szemmel nem észrevehetők. A sporttal teli nyár előtt az volt a célunk, hogy felhívjuk a világ figyelmét a sportolás különböző részleteire – arra invitálva az embereket, hogy az Alkotók objektívjén keresztül fedezzék fel ezt a témát, és felismerjék e dinamikus pillanatok szépségének értékét.”

A Human Prompt: The Creative Athlete & The Z6III az új fényképezőgép, a Z6III megjelenésével egy időben jelent meg. A Z6III egy rugalmas és kreatív erőmű, amely kiválóan részletgazdag állóképeket és belső 6K/60P (RAW) videófelvételt kínál. A Z8 és Z9 szellemiségére épülő, kicsi, de strapabíró Z6III a teljesítmény új szintjét vezeti be a középkategóriás teljes képméretű fényképezőgépek világába, és izgalmas frissítést jelent azon fotósok és videósok számára, akik úgy szeretnék csiszolni képességeiket, hogy közben ultrakompakt legyen a felszerelésük – lehetővé téve az alkotók számára, hogy „töretlenül meríthessenek ihletet”.