A meleg jót tesz a balatoni éttermek forgalmának
A meleg miatt napok óta teltház van a Balatonon. Igaz nem mindenhol, hiszen a főszezon csak most kezdődik. Az átlagnál többen keresik a jó éttermeket. A tó környékén annyi jó étterem található, hogy akár a Balatont ma már körbe is lehet kóstolni akkor, ha valaki így szeretne gasztronómiai utazásra indulni. – nyilatkozta Varga László, a Balatoni Kör elnökségi tagja. Mint mondta: az északi part egyes vendéglátói most azt tervezik, hogy közösen jelennek meg a déli parton is egy-egy kikötőben annak érdekében, hogy bemutathassák ott is, milyen különlegességeket kínálnak a túlsó parton.
Az északi oldalról érkező food truckok szombaton a balatonföldvári kikötőben, egy hétvégi vitorlásversenyen mutatkoztak be elsőként, majd Balatonszemesre és Balatonboglárra is eljutnak. Mint azt a szervezők elmondták, a Balaton ízeit bemutató akciót nem csak a hajósoknak szervezik. Akár kerékpárral is érdemes lesz majd elindulni a kikötőkbe, hogy megkóstoljuk a kulináris különlegességeket. Az ételek mellett, különleges balatoni italokat is bemutatnak. A borok mellett lesz például balatoni gin tonic is, ami kimondottan jó a meleg ellen.
Varga László hozzátette, a minőségi éttermek, bisztrók, cukrászdák száma hónapról hónapra növekszik a tónál, a napokban a Balaton-felvidéken nyílt egy újabb étterem, ahol már az első napon telt ház volt. Varga László szerint a következő három hónapban is hasonló érdeklődésre számíthatnak azok a vendéglátóhelyek, amelyek minőségi szolgáltatást nyújtanak. Különösen ott várható sok látogató, ahol a helyi alapanyagokat is felhasználják, mert a vendégek egyre inkább értékelik a helyi, az adott térségre jellemző ízeket – fogalmazott a szakember balatoni szezonnyitó előrejelzésében.
Az ilyen egész évben nyitva tartó >>>