A kormányhivatali kitelepülés a gondtalan fesztiválozást segíti

    Immár negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Sziget fesztiválra kitelepült kormányhivatal, amellyel az a cél, hogy a fesztiválozók gondtalanul érezhessék jól magukat, információkkal segítsék őket, és, ha szükséges ügyeket is tudjanak intézni – mondta el a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára csütörtökön, a Sziget városközpontjában található Budapestinfo Pont háznál tartott sajtótájékoztatón.

    Tuzson Bence közölte, a “Sziget Járási Hivatalban” Budapest Főváros Kormányhivatala biztosít szolgáltatásokat a fesztivál résztvevői számára. Ezzel az segítik, hogy a fesztiválozók gondtalanul érezhessék jól magukat: ha információra van szüksége valakinek azt megkapja, és a kormányablak buszban ügyintézési lehetőség is van. Akinek az igazolványával van valamilyen problémája, ide fordulhat, itt kaphat ideiglenes igazolványt, de cserét is kezdeményezhet – tette hozzá.


    Tuzson Bence közölte, a fesztiválon elveszett, és leadott igazolványokat megpróbálják visszajuttatni a tulajdonosaiknak. Ezt más fesztiválokon már megtették, mintegy hatvan igazolvány így került vissza a gazdájához. 


    A mostani kormányhivatali kitelepülés egyik legfontosabb célja, hogy az egészségmerőzést népszerűsítsék, felhívják a figyelmet a mozgás, a hidratálás fontosságára, valamint tudatmódosító szerek veszélyeire.


    A legfontosabb, hogy az idelátogatók a kormányzattól minden segítséget megkapjanak az ügyintézéshez, az egészségmegőrzéshez, valamint a gondtalan és felhőtlen szórakozáshoz – jelentette ki az államtitkár.


    Uzsák Katalin, a fővárosi kormányhivatal főigazgatója elmondta, az idei fesztiválon a népegészségügyi terület, az egészségmegőrzés áll a tevékenységük központjában. Példaként említette, hogy bemutatják, a helyes kézmosás és a kullancseltávolítás technikáját. A tudatmódosító szerek veszélyeire is felhívják a figyelmet, az érdeklődök egy részeg állapotot szimuláló szemüveget is kipróbálhatnak – közölte.


    Uzsák Katalin elmondta, a fesztivál teljes időtartama alatt a kormányablak buszban igényelhető e-személyi igazolvány, vezetői engedély, és ügyfélkapu regisztrációt is el lehet végezni.


    Közölte, a fesztiválon a kormányhivatal munkatársai fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket is végeznek. A fesztivál első napján, szerdán 42 ellenőrzést folytattak le, és csak apróbb szabálysértéseket észleltek. A fesztivál ideje alatt a többi mellett ellenőrzik a személytaxik szolgáltatását is – tette hozzá Uzsák Katalin.

    Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezető igazgatója elmondta, a BFTK célja a kitelepüléssel a hiteles tájékoztatás, az ügyintézés és Budapest népszerűsítése az idelátogatók körében.


    A BFTK a fesztiválozóknak a főváros különböző – kulturális, sport – szolgáltatásait is ajánlja. Továbbá ingyenes városnéző sétákat szerveznek, ezzel a korábbi évek tapasztalata alapján is sokan élnek – közölte.


    A fővárosi kormányhivatal és a BFTK a Budapestinfo Pont háznál mobil kormányablakkal, valamint turisztikai tájékoztatással, álláskeresési tanácsokkal, városnéző túrákkal segíti a látogatókat. A Budapestinfo Pont szerdától augusztus 13-áig minden nap 10-től 21 óráig tart nyitva.