JÖVŐRE ÉN IS INDULOK! – mint, gigamegakávétróger! (Elvégre ma is ittam 3 az 1-bent.)
A NESPRESSO JEGESKÁVÉ BLOGGERVERSENY DÖNTŐSÖK RECEPTJEI
KÁRAI DÁVID – ÍZ HUSZÁR: TIRAMISU ICED LATTE
Hozzávalók:
1 db Nespresso Leggero on Ice kávékapszula
4-5 db jégkocka
1,5 dl hideg tej
2-3 csepp mandulakivonat
1 dl hideg tejszín
1 evőkanál mascarpone
1 evőkanál porcukor
cukrozatlan kakaópor a tetejére
1 db babapiskóta díszítéshez
Elkészítés:
A jégkockát hideg pohárba tesszük, majd ráfőzünk egy adag espressot a Leggero on Ice őrleményből. Shakerbe tesszük, összerázzuk, majd ha lehűlt, egy másik pohárba átszűrjük.
A lehűtött kávéhoz hozzákeverjük a tejet és a mandulakivonatot.
A tejszínt majdnem teljesen kemény habbá verjük, majd hozzákanalazzuk a mascarpone-t, ízlés szerint édesítjük és az egészet kemény habbá verjük.
Habzsákba töltjük és a hideg kávéra nyomjuk. A hab tetejét megszórjuk kakaóval és babapiskótával kínáljuk.
BREAKFAST LOVER LILI: JEGES-CSOKOLÁDES CAFFÉ AL COCCO
Hozzávalók:
1 db Nespresso Leggero on Ice kapszula (40 ml)
1 marék jég
2 evőkanál csokiszósz
1 dl sűrű kókusztej
Elkészítés:
Egy receptes pohár aljára öntjük a csokiszószt, majd teletesszük a poharat jégkockákkal.
Ráöntjük a sűrű kókusztejet.
Lefőzzük egy kis pohárba az espressot és ízlés szerint cukrot keverünk bele, majd az italunk tetejére öntjük.