JÖVŐRE ÉN IS INDULOK! – mint, gigamegakávétróger! (Elvégre ma is ittam 3 az 1-bent.)

A NESPRESSO JEGESKÁVÉ BLOGGERVERSENY DÖNTŐSÖK RECEPTJEI

KÁRAI DÁVID – ÍZ HUSZÁR:  TIRAMISU ICED LATTE

Hozzávalók:

1 db Nespresso Leggero on Ice kávékapszula

4-5 db jégkocka

1,5 dl hideg tej

2-3 csepp mandulakivonat

1 dl hideg tejszín

1 evőkanál mascarpone

1 evőkanál porcukor

cukrozatlan kakaópor a tetejére

1 db babapiskóta díszítéshez

Elkészítés:

A jégkockát hideg pohárba tesszük, majd ráfőzünk egy adag espressot a Leggero on Ice őrleményből. Shakerbe tesszük, összerázzuk, majd ha lehűlt, egy másik pohárba átszűrjük.

A lehűtött kávéhoz hozzákeverjük a tejet és a mandulakivonatot.

A tejszínt majdnem teljesen kemény habbá verjük, majd hozzákanalazzuk a mascarpone-t, ízlés szerint édesítjük és az egészet kemény habbá verjük.

Habzsákba töltjük és a hideg kávéra nyomjuk. A hab tetejét megszórjuk kakaóval és babapiskótával kínáljuk.

 

BREAKFAST LOVER LILI: JEGES-CSOKOLÁDES CAFFÉ AL COCCO

Hozzávalók:

1 db Nespresso Leggero on Ice kapszula (40 ml)

1 marék jég

2 evőkanál csokiszósz

1 dl sűrű kókusztej

Elkészítés:

Egy receptes pohár aljára öntjük a csokiszószt, majd teletesszük a poharat jégkockákkal.

Ráöntjük a sűrű kókusztejet.

Lefőzzük egy kis pohárba az espressot és ízlés szerint cukrot keverünk bele, majd az italunk tetejére öntjük.