2030-ban nyitja meg új ultramodern központját Tokióban a Toyota

A világ legnagyobb, leginnovatívabb, legzöldebb, és nem utolsósorban legnyereségesebb autógyártója, a Magyarországon is piacvezető Toyota 2030-ban nyitja meg új tokiói központját a Shinagawa Station West Exit közelében felépítésre kerülő ultramodern irodaházban. A Toyota által bejelentett beruházás szerves részét képezi a városrész drasztikus megújításának és fejlesztésének, amelynek keretében számos egyéb projekt mellett új mágnesvasútvonal megnyitását is tervezik.

Tekintettel az autóipar gyökeres átalakulására, amely a CASE (Connetced, Autonomous, Shared, Electric – azaz összekapcsolt, önvezető, megosztott és elektromos) és egyéb technológiai innovációknak köszönhető, a Toyota évekkel ezelőtt bejelentette, hogy a jövőben nem a világ elsőszámú autógyártója, hanem a világ vezető mobilitási szolgáltatója kíván lenni. E cél elérése érdekében a vállalat úgy véli, hogy új értéket kell teremteni a mobilitás és a társadalmi rendszerek integrálásával, a mobilitás értékének kiterjesztésén és az emberiség és a Föld fenntartható együttélésének megvalósításán keresztül, beleértve a karbonsemlegességet is. Az új tokiói központ fontos bázisa lesz a Toyota ezen új területekre összpontosító erőfeszítéseinek. Olyan helyként szolgál majd az együttműködésen alapuló alkotás számára, ahol a partnerek sokszínű csoportja gyűlhet össze, szoftverfejlesztési funkciókkal és a bemutatókhoz szükséges létesítményekkel.

A Toyota irodai környezetének koncepciója

A Toyota célja, hogy a legmodernebb irodai berendezések és felszerelések mellett olyan környezetet teremtsen, ahol a sokszínű emberi erőforrás összegyűlhet és kiélheti kreativitását, például azáltal, hogy lehetővé teszi számukra, hogy saját mobilitási eszközeiket behozzák az irodába. A Toyota fontolóra veszi továbbá olyan jóléti és egyéb rendszerek, valamint infrastruktúra bevezetését, amelyek lehetővé teszik az új munkastílusok megvalósítását.