10 ok, amiért a ghosting áldozata lehetsz

Úgy érzed jól sikerült a randi, és már alig várod a folytatást? Sajnos, ami neked elsőre jónak és biztatónak tűnik, az a másikban lehet pont ellenkezőképpen zajlik le. Valószínűleg voltak jelei a randi alatt is, hogy nem számíthatsz folytatásra, de ezek nem mindig teljesen egyértelműek. A VagyokNeked.hu társkereső oldal összegyűjtött tíz olyan helyzetet, ami megmagyarázza, hogy miért tűnik el a kiszemelted a randi után.

1. Csak flörtölésről szól

Nagyon nehéz elválasztani az igazi érdeklődést az önbizalom-növelő flörttől. Úgy tűnik valóban érdeklődik felőled, a kémia is beindul, de aztán mégsem keres, és ott állsz teljesen értetlenül. Sajnos vannak olyan randizók, akik csak az egójukat legyezgetik egy-egy randival, és a folytatásba csak akkor fektetnek több energiát, ha egyéjszakás kaland esélyét látják benne.

2. Egyoldalú beszélgetés

Ha nagyon egyirányú a beszélgetés, akkor nem valószínű a folytatás. Nyilván ez mindkét félen múlik, de hiába érezted jól magad miközben az életedről meséltél, lehet a partnerednek ez pont kevéssé volt érdekes, de udvariasságból nem mutatja ki egyből a nemtetszését. Ha eltűnik a randi után, esélyes, hogy valójában nem is lett volna közös témátok.

3. Ex-téma

Természetesen mind szeretnénk tudni, hogy mióta van egyedül a leendő partnerünk, ezért szinte megkerülhetetlen az ex-téma. Ha még vannak benned sérelmek és durván vagy lekezelően beszélsz az exedről, az inkább ijesztően hat. A másik magyarázat az eltűnésre, ha a partnered még válófélben van, vagy másik lezáratlan kapcsolata mellett próbálkozik nálad.

4. Randi dömping

Az online ismerkedésnek köszönhetően akár egy hét alatt több randi is összejöhet valakinek. Elképzelhető, hogy a partnered másokkal is randizgat, ami az ismerkedés legelején még elfogadhatónak számít. Szóval elképzelhető, hogy a randi sokadalomban tűnik el valaki. Sose bánd, mert ha valakinek te leszel a legfontosabb, akkor a többi csábító lehetőség úgyis háttérbe szorul.

5. Túlzott lelkesedés

Ha egy nagyon szimpatikus, külsőleg is vonzó partnerrel hoz össze a sors, szinte elkerülhetetlen a lelkes hozzáállás. Végre valaki, akivel lehet beszélgetni, aki nagyon bejön, izzana is a levegő, de lehet mégis átfordulsz a ló túl oldalára úgy, hogy észre sem veszed. Mutasd ki a vonzalmad, de nem szabad túlságosan rámenősen közeledned, mert az inkább ijesztően hat.

6. Kémia hiánya

Mondjuk ezt mindkét félnek egyformán éreznie kellene, mert oda-vissza működik. Esetenként előfordulhat, hogy neked jobban a bejön a másik, mint te neki. Sajnos ezzel nem lehet mit kezdeni, ha nem juttok el a következő randiig, valószínűleg nem mozgattad meg a fantáziáját. Nem szabad emiatt csüggedni, mert ez feromonokon múlik. Ha összetalálkozol a hozzád illővel, biztosan izzani fog a levegő.

7. Irányítás átadása

Ritka esetek egyike, ha a partnered átadja neked az irányítást. Ez fakadhat korábbi negatív tapasztalatokból, vagy egyszerűen csak a személyiségéből adódóan kicsit határozatlanabb. Megpróbálhatsz felülkerekedni a helyzeten, és megtenni a következő lépést. Ha nem kapsz választ, engedd el az illetőt.

8. Túl határozott vélemény

Csábító tud lenni, ha valaki az előző ponttal ellentétben határozottan áll hozzá bizonyos helyzetekhez, témákhoz. Alapvetően jó dolog ez a fajta világlátás, de érdemes tartalékolni az erőddel. Ha már az első randin túlságosan határozottan fejezed ki a véleményed, nem biztos, hogy lesz folytatása. Mondd el a véleményed, de ne erőltesd rá a másikra.

9. Nem szimpatikus tulajdonságok

Lehet csak megemlítetted, hogy héba-hóba rágyújtasz, szeretsz eljárni bulizni a barátokkal, vagy sokszor inkább idegesítenek a gyerekek. Sok esetben pont az ilyen apró dolgok miatt úszik el a második randi, pedig szerinted ezek nem olyan vészes dolgok. Ettől még bármikor leszokhatsz a cigiről, a bulik helyett úgyis a párod lesz a fontosabb, és szívesen vállalsz majd gyereket, de a randi partnered az első kijelentéseid alapján alkot rólad véleményt, és kevésbé vágyik majd a folytatásra, ha a fentebb soroltak kizáró tényezők nála.

10. Félrement kommunikáció

Mint a kölcsönös kémia hiánya, úgy az elhibázott kijelentések és félreértések is befolyásolják a rólad kialakult összképet. Persze szeretnéd minél jobb színben feltüntetni magad, de ha görcsösen próbálsz jó fej lenni, az meglátszik majd a kijelentéseiden is. 

Nem kell a másikért megváltoznod, vagy teljesen visszafognod magad, sem túl titokzatosnak maradnod. A másik ítélete úgyis az összképen fog eldőlni, és ha alapvetően szimpatikusnak, vonzónak lát, és vágyik a társaságodra, akkor biztos jelentkezni fog. Ha nem, akkor nincs is értelme fölöslegesen elmélkedni azon, hogy miért nem keresett, mert lehet nem is illenétek össze.