Világszenzáció! 91 éves rali pilótát avatott a Toyota

Az FIA Rally Világbajnokságba 17 év után idén visszatérő, rendkívüli motorsport hagyományokkal rendelkező Toyota egészen különleges meglepetéssel kedveskedett egy finnországi márkakereskedésbe betérő, 91 éves ügyfélnek: az idős úr eredetileg egy hibrid Yarist érkezett kipróbáni, de végül egy még ennél is különlegesebb, életre szóló élménnyel gazdagodva térhetett haza.

A Rally Világbajnokság (WRC) 2017-es futamain magát az idén megújult Toyota Yarisra épülő versenygéppel megmérető, az utcai spotautók szerelmeseit pedig hamarosan a Yaris nagyteljesítményű változatával megszólító Toyota, és prémium márkája, a Lexus, modelljeinek legendás megbízhatósága és alacsony üzemben tartási költségei mellett leginkább környezetbarát hibrid technológiájáról ismert. A világelső, és a piac legszélesebb hibrid modellportfólióját kínáló autógyártó legnépszerűbb európai (és magyarországi) modelljének, a Yarisnak a hibrid változatát érkezett kipróbálni az az idős finn ügyfél, akinek nem mindennapi meglepetéssel kedvesedett a Toyota.

A 91 éves úrnak, aki saját elmondása szerint imád vezetni, 19 éves kora óta van jogosítványa, ami 2020-ban jár majd le. A fiatalabb korábban évi öt gyorshajtásért kirótt büntetést is begyűjtő, akkoriban amolyan ’Speedy Gonzalesnek’ számító idős úr álmában sem gondolta volna, hogy a hibrid Yaris tesztvezetésből ennyire emlékezetes élmény >>>