A vártnál is nagyobb sikert aratott az eMAG adománygyűjtő kampánya

 

  • Az eMAG a NOÉ Állatotthonnal közösen idén ismét örökbefogadó napot szervezett
  • Az elsőszámú online kereskedő 500.000 forintot adományozott a NOÉ Állatotthonnak a sikeres adománygyűjtő Facebook kampány után

Az idén is eredményes eMAG Black Friday akciót követő szombaton az eMAG és a NOÉ Állatotthon megszervezte a fekete állatok örökbefogadó napját, a második eMAG Black Cat Day-t. Az esemény előtt a Facebookon elindított adománygyűjtő kampány is rendkívül népszerű volt, így a közösségi oldalon közzétett bejegyzés több mint 8500 kedvelésének és megosztásának segítségével az eMAG 500.000 forintot adományozott az állatotthonnak.

Az állatok örökbefogadását középpontba állító, látványos kisfilmet a webáruház már korábban, az októberi Állatok Világnapján közzétette, ugyanakkor az eMAG Black Cat Day eseménnyel a szervezők célja az volt, hogy még inkább felhívják a figyelmet azokra a fekete állatokra, amelyek az előítéletek és babonák miatt világosabb színű társaikhoz képest nehezebben találnak gazdára. Az akciónak köszönhetően november 25-én számos fekete állatot adtak örökbe, az örökbefogadókat pedig a NOÉ Állatotthon Alapítvány képviselői kitelepült webshoppal és kézműves foglalkozással is várták.

Az eMAG Black Cat Day-t megelőzően az online áruház az eMAG Magyarország Facebook oldalon több figyelemfelhívó adománygyűjtő kampányt is indított az állatotthonok javára, amely során a Facebook felhasználók a szentendrei  Árvácska Állatvédő Egyesület és a NOÉ Állatotthon Alapítvány közös fotójának megosztásával és/vagy lájkolásával segíthettek. Ennek eredményeként, a célként kitűzött 5000 lájk és/vagy megosztás közel két nap alatt összegyűlt, egy hét alatt pedig több mint 8500-ra nőtt, ezért az eMAG 500 ezer forintot adományozott a NOÉ Állatotthonnak. Az összeget a NOÉ egy rehabilitációs kennelre fordítja, mellyel a tervek szerint tavasztól a viselkedésproblémás és beteg állatok gyógyulását segíti.

Az adományt az eMAG nevében Sára-Lukács Csilla, PR és kommunikációs menedzser adta át, aki elmondta: „Az eMAG-nak idén is az volt a célja, hogy az egyik legnagyobb kereskedelmi akciójával összekössük a kisállatok megsegítésére irányuló kampányt, az eMAG Black Cat Day-t. Ebben az évben több menhelyet is támogattunk, így bízunk benne, hogy még inkább ösztönözni tudjuk az embereket arra, hogy ne csak a Black Friday-en vásárolt termékek találjanak gazdára és otthonra, hanem a menhelyi állatok is.”

,,Az eMAG idei adománya lehetővé teszi, hogy egy nagy fejlesztésbe vághassunk bele, ugyanis rehabilitációs kennelt biztosítunk a beteg állatoknak, különösen a kutyáknak. Ez rendkívüli segítség lehet a munkákban, ugyanis az a célunk, hogy az az 1200 kisállat, amiről gondoskodunk, a legjobb állapotukban találjanak gazdára.”- tette hozzá Schneider Kinga, a NOÉ Állatotthon Alapítvány szóvivője.

A NOÉ Állatotthon Alapítványról:

A NOÉ Állatotthon Alapítvány Magyarország legnagyobb állatotthonát üzemelteti és jelenleg 8,5 hektáros területen, 1200 rászoruló állat számára biztosít átmeneti vagy végleges otthont. A közhasznú szervezet a háziállatok mellett közel 35 állatfajról gondoskodik, amelyek között megtalálhatóak a gazdasági haszonállatok, az egzotikus állatok és a vadon élő fajok is. Az alapítvány legfontosabb alapelve, hogy minden élőlénynek joga van az élethez, ezért egyetlen állatot sem altatnak el (kivéve a súlyosan sérült, menthetetlen egyedeket), legyen bár létszám fölötti, születési vagy szerzett testi hibás, idős, élete végéig kezelésre, költséges diétára szoruló vagy egyszerűen csak kevésbé esztétikus. A mindennapos konkrét állatvédő munka mellett az alapítvány munkatársainak célja, hogy oktatással, tájékoztatással olyan jövő esélyét teremtsék meg, ahol a felelős állattartás, a természet szeretete és tisztelete mindenki számára magától értetődő.

Növekvő mobilvásárlás mellett döntött rekordot a Black Friday az eMAG-nál

Ez nem bEMAGolt duma! A posta alkalmatlan a csomagok gyors és pontos kézbesítésére

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .