Vállalati szintű 22 Gbps-os WiFi 7 AP a piacon

A Zyxel Networks piacra dobja az első vállalati szintű 22 Gbps-os (BE22K) WiFi 7 hozzáférési pontot, amely a biztosítja a WiFi menedzsmentet, biztonságot és a torlódás kezelését.

Az új WBE660S WiFi 7 hozzáférési pont az előző generációhoz képest ötször nagyobb sebességet kínál, emellett felhőkezelést és vezeték nélküli biztonságot nyújt.

A Zyxel Networks, a biztonságos és felhőalapú hálózati megoldások vezető szállítója ma bejelentette első WiFi 7 megoldásának bevezetését a menedzselt szolgáltatók (MSP-k), kis- és középvállalkozások (KKV-k) és nagyvállalatok számára: érkezik a WBE660S WiFi 7 BE22K Triple-Radio NebulaFlex Pro hozzáférési pont. A vállalati szintű technológiát, kivételes teljesítményt, valamint zökkenőmentes felhőalapú kezelést és biztonságot kínáló hozzáférési pontot úgy tervezték, hogy enyhítse a vállalkozások legnagyobb kihívást jelentő WiFi problémáit. A WBE660S 2023 október végétől lesz megvásárolható.

A változó csatlakozási igények kielégítése

A Zyxel Networks WiFi 7 vezeték nélküli hozzáférési pontját úgy tervezték, hogy segítsen a vállalkozásoknak a nagy sűrűségű területek, például irodák, tantermek, stadionok és közlekedési csomópontok növekvő igényeinek kielégítésében. A WBE660S a hármas rádiós architektúrával akár 22 Gbps sebességet is támogat, ami ötször gyorsabb, mint az előző generációs WiFi (WiFi 6/6E), köszönhetően a szélesebb 320 MHz-es csatornának (kizárólag a WiFi 7 eszközökhöz), amely nemcsak az általános átviteli sebességet javítja, hanem a 6 GHz-es spektrum kihasználásával a kapacitást is növeli (több eszköz). Ezen kívül az akár 10GbE-t támogató Multi-Gig LAN uplink segítségével kiaknázza a 10GbE hálózatokban rejlő teljes potenciált.

Páratlan teljesítmény

A Qualcomm ® Networking Pro 1220 Wi-Fi 7 Platform által működtetett WBE660S robusztus teljesítményt nyújt, és zökkenőmentes működést biztosít még a legbonyolultabb helyszíneken is. A három 4×4-es intelligens antenna optimalizálja a WiFi teljesítményét az antennamintázatok intelligens alakításával, hogy az interferenciák mérséklésével intelligensen alkalmazkodjon az egyes környezetekhez.

A Zyxel Networks exkluzív, RF-első kialakítású, fejlett RF-szűrő és fejlett celluláris koegzisztencia technológiákat tartalmazó kialakítása tovább minimalizálja a szomszédos WiFi csatornák és a 4G/5G mobilhálózatok interferenciáját – amelyekkel gyakran találkozunk nagy sűrűségű környezetekben. A kialakítás nemcsak optimális teljesítményt biztosít minden csatornán, hanem a 4K QAM által biztosított átviteli sebességnövekedést is maximálisan kihasználja (kizárólag a WiFi 7 számára).

Egyszerűsített kezelés és nagyobb biztonság a Nebula Cloud segítségével

Egy kritikus fontosságú, nagy sűrűségű hálózat kezelése és biztosítása, ahol a hálózati problémáknak minimális helye van, rendkívül nagy kihívást jelenthet. A Zyxel Networks Nebula felhőmegoldásával  integrálva a WBE660S olyan vállalati szintű funkciókkal is bír, mint pl. WiFi Health, WiFi Aid és Connect & Protect Plus (CNP+), egyéves Nebula Pro Pack licenccel együtt.

A WiFi Aid automatikusan megoldja a hálózati hozzáférési problémákat a vezeték nélküli ügyfelek teljes belépési útja során, a CNP+ pedig fokozott biztonságot nyújt a hozzáférési ponton történő behatolások ellen – kiemelten biztosítva a vezeték nélküli szélső pontot, ahol a legtöbb felhasználói forgalom belép a hálózatba.

“A Qualcomm Networking Pro 1220 Platform már ma biztosítja a következő generációs Wi-Fi 7 megoldásokat, nagy teljesítményt kínáló funkcióival, kihívást jelentő infrastrukturális környezetekhez tervezett architektúrájával” – mondta Ganesh Swaminathan, a Qualcomm Technologies, Inc. vezeték nélküli infrastruktúráért és hálózatfejlesztésért felelős alelnöke és vezérigazgatója. “A Zyxellel való folyamatos együttműködésünk révén büszkék vagyunk arra, hogy olyan platformot kínálhatunk, amely ideális a nagy forgalmat bonyolító vállalati, kis- és középvállalkozások számára, és iparági mércét állít fel a hálózati teljesítmény tekintetében.”

“A WBE660S egy igazi áttörés azon MSP-k számára, amelyek a WiFi torlódásokat próbálják megoldani a legnagyobb kihívást jelentő helyszíneken” – mondta Kell Lin, a Zyxel Networks vezető alelnöke. “A WiFi 7 úttörőjeként a vezeték nélküli innovációk erejét hasznosítottuk, és egyedi termékarchitektúránkkal kombinálva megoldottuk a vállalkozások előtt álló csatlakozási kihívásokat. Büszkék vagyunk arra, hogy az egyszerű használatot fokozó Nebula felhőmenedzsmenttel élen járunk a WiFi 7 minél több vállalkozáshoz való eljuttatásában, és segíthetjük őket abban, hogy a csatlakoztathatóság új korszakának előnyeit valóban kiélvezhessék. – tette hozzá.

A WBE660S tápellátási lehetőségei között szerepel a PoE++ és az USB Type-C töltés, ez utóbbi a meglévő töltők kihasználásával környezettudatos alternatívát kínál. További információért látogasson el a https://www.zyxel.com/global/en/products/wireless/be22000-wifi-7-triple-radio-nebulaflex-pro-access-point-wbe660s weboldalra.