Vadkeleti abszurd az Újnyugatban

Nyugat Plusz

Független szépirodalmi folyóirat

Az „új” Nyugat alapítva: 2010

Vadkeleti abszurd az Újnyugatban

Megjelent a Nyugat Plusz legújabb, téli száma, benne a hagyományosan erős külföldi és hazai szerzőgárda legújabb írásaival, verseivel.

A Nyugat Plusz 2017. évi téli száma – amely sorrendben a 26. – december 5-én került az olvasóközönség elé. A lap Esszé rovatában a felvidéki magyar szerző, Tőzsér Árpád 2010-es naplófeljegyzéseinek második részébe engedünk bepillantást, a Látótérben pedig Erdélyi Melinda a leghíresebb török kortárs női költő, Elif Shafak sokszínű pályáját mutatja be. A Mesebeszédben Novák Valentin Krúdy Gyula szellemét idézi meg a maga különös módján, a Vadnyugatban pedig Szabó Zoltán Attila vadkeleti abszurdja olvasható. A szerzőgárda hagyományosan erős, megtalálhatóak a lapban például Petőcz András, Filip Tamás, Molnár József, Fellinger Károly, Vörös István, Csontos Márta írásai, versei.

A Nyugat Plusz hagyományosan külföldi vendégek művei is helyet kapnak, ebben a számban Fernando Aguiar, Angela Caporaso, Tchello d’Barros, Bedri Baykam, Roi Vaara, Shin Tanabe, Giovanni Fontana, Julien Blaine, Elena Marini vizuális költeményei fedezhetők fel.

A Nyugat Plusz címlapján Miske Emő festőművész Hegygerinc című képe, a hátsó borítón pedig a Molnár-C. Pál Múzeum ajándéka, a híres művész Síelő nő című alkotása látható.

A Budapest Főváros Önkormányzata és Belváros-Lipótváros Önkormányzata támogatásával megjelenő Nyugat Plusz alapító-főszerkesztője Szabó Zoltán Attila, társalapítója Raffai Ferenc. A kiadvány arculata Kovács Gábort, az illusztrációk Kisteleki Dórát dicsérik.

A Nyugat Plusz ára: 950 forint. Megvásárolható az Inmedio/Relay magyarországi hálózatában, a budapesti Írók Boltjában, a Tóthágas kiadó bolthálózatában, valamint hozzáférhető a fővárosi Hadik Kávéházban. Digitális formában hamarosan elérhető a Dimag.hu felületén. A lap megrendelhető a kiadónál, a nyugatplusz2012@gmail.com e-mail címen.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .