Utazzon közösségi közlekedéssel a Sziget Fesztiválra!

A 25. Sziget Fesztivált 2017. augusztus 9-16. között rendezik az Óbudai-szigeten. A fesztivál ideje alatt a megszokottnál sűrűbben indul és éjjel is jár a H5-ös HÉV valamint a 6-os villamos, nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai autóbuszvonalakon, rendkívüli hajójáratokkal lehet megközelíteni a fesztivál helyszínét, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és az Óbudai-sziget között pedig idén is transzferbuszokkal lehet utazni. A BKK javasolja a közösségi közlekedés használatát, amellyel a fesztiválozók a lehető leggyorsabban eljuthatnak a Szigetre. Az augusztus 5-től érvényes Sziget-Budapest CITYPASS karszalaggal ingyenesen vehető igénybe a közösségi közlekedés.

 

Az augusztus 9-16. között zajló Sziget Fesztivál 2017 idején

 • nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a H5-ös HÉV,
 • a 6-os villamos éjszaka gyakrabban indul,
 • nagyobb kapacitású járművek közlekednek a 901-es, a 918-as és a 937-es éjszakai vonalakon,
 • rendkívüli hajójáratok indulnak az Óbudai-szigethez a Jászai Mari tértől,
 • a CITYPASS-szal rendelkezők a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és a Sziget között közvetlen transzferbuszokkal utazhatnak.

A BKK a Sziget Fesztiválon

A BKK augusztus 9-től (szerdától) a Sziget Fesztivál 2017 ideje alatt végig egy erre az alkalomra ügyfélponttá átalakított Ikarus 260-as buszban várja a fesztiválozókat. A főbejárattól nem messze, a K-híd közelében található buszban jegyeket, bérleteket vásárolhatnak, továbbá hasznos információkat tudhatnak meg a BKK termékeiről, szolgáltatásairól. Az idegen nyelveket beszélő munkatársak segítenek abban is, hogyan juthat el az érdeklődő úti céljához közösségi közlekedéssel.

MOL Bubi a Szigeten

A Sziget Fesztiválon a BKK ügyfélpontja mellett lehetőség lesz a MOL Bubi közbringarendszer kerékpárjainak kipróbálására egy, a fesztiválra kitelepített gyűjtőállomásnál. Itt csak a kerékpárok kipróbálására van lehetőség, azokat felvenni és letenni továbbra is csak a már ismert 123 gyűjtőállomásnál lehet. Az érdeklődők a gyűjtőállomáson megvásárolhatják a 24 órás, a 72 órás vagy a 7 napos MOL Bubi jegyeket, valamint tájékoztatást kaphatnak a közbringarendszer használatáról is.

Utazzon közösségi közlekedéssel a Sziget Fesztivál helyszíneire, az Óbudai-szigetre!

A külföldről érkező fesztiválozók utazását gyorsabbá és kényelmesebbé téve a BKK a beköltözés napjain és a kiköltözés napján a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és az Óbudai-sziget között átszállásmentes kapcsolatot biztosítva transzferautóbuszokat közlekedtet. A repülőtéren a közlekedést külön személyzet és idegen nyelvű tájékoztatók is segítik.

 

A Sziget Fesztivál 2017 helyszíne, az Óbuda-sziget közösségi közlekedéssel leggyorsabban a H5-ös HÉV-vel közelíthető meg, amelyről a Filatorigát megállóhelyen kell leszállni.

 

A H5-ös HÉV Budapest egyes városrészeiből az alábbiak szerint közelíthető meg:

 • a belvárosból az M2-es metróval a Batthyány tér M+H állomásig, vagy a 4-es és a 6-os villamossal a Margit híd, budai hídfő H megállóig utazva;
 • Dél-Buda irányából a 17-es villamossal a Margit híd, budai hídfő H, vagy a 19-es villamossal a Batthyány tér M+H állomásig utazva;
 • a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről a külön díjszabással közlekedő 100E autóbusszal a Deák Ferenc tér M-ig, majd átszállva az M2-es metróra a Batthyány tér M+H állomásig utazva;
 • a Déli pályaudvarról és a Keleti pályaudvarról az M2-es metróval a Batthyány tér M+H állomásig utazva;
 • a Nyugati pályaudvarról a 4-es vagy a 6-os villamossal a Margit híd, budai hídfő megállóig utazva;
 • az Árpád híd távolsági autóbusz-állomásról az 1-es villamossal a Szentlélek tér H-ig utazva;
 • a Népliget autóbusz-pályaudvartól az M3-as metróval a Deák Ferenc térig, majd az M2-es metróra átszállva a Batthyány tér M+H állomásig utazva vagy közvetlenül az 1-es villamossal a Szentlélek tér H-ig utazva;
 • a Puskás Ferenc Stadion autóbusz-pályaudvartól pedig az M2-es metróval a Batthyány tér M+H állomásig utazva, vagy közvetlenül az 1-es villamossal a Szentlélek tér H-ig utazva;

 

 

A Sziget Fesztivál megközelíthető továbbá

 • a Jászai Mari térről induló rendkívüli hajójáratokkal (a D12-es hajó a fesztivál ideje alatt nem köt ki az Óbudai-szigetnél),
 • gyalogosan a 9-es és a 109-es busz Óbuda, Bogdáni út végállomásától,
 • illetve – szintén gyalogosan – a 34-es, a 106-os, a 134-es vagy a 226-os busz Kaszásdűlő H megállóhelyéről.

 

A nappali tömegközlekedési hálózat térképét EZEN a linken, az éjszakai hálózatét EZEN a linken érhetik el.

 

A Sziget Fesztivál helyszínének megközelítését a csatolt térképek segítik.

Sűrűbben, nagyobb befogadóképességgel közlekednek egyes járatok

A Sziget Fesztivál idején – számolva a jelentősen megnövekedő utasforgalommal – egyes járatok sűrűbben, illetve nagyobb kapacitással közlekednek.

 

A H5-ös HÉV augusztus 9-én (szerdán) 5:00-tól 16-án (szerdán) 20 óráig a megszokottnál sűrűbben, folyamatosan 6 kocsis szerelvénnyel közlekedik. A HÉV a fesztivál ideje alatt a Batthyány tér M+H és Kaszásdűlő között éjszaka is közlekedik, negyedóránként.

 

A 6-os villamos az augusztus 9-ről 10-re virradó éjszakától a 15-ről 16-ra virradó éjszakáig késő este és éjjel a megszokottnál sűrűbben indul.

 

A Hungária körúti éjszakai vonalakon, a 901-es, a 918-as és a 937-es éjszakai vonalon az augusztus 9-ről 10-re virradó éjszakától a 15-ről 16-ra virradó éjszakáig a szokásosnál nagyobb befogadóképességű, csuklós járművek közlekednek.

 

A fesztiválozóknak jó szórakozást kíván a BKK!

http://miazablogger.hu/2017/08/01/onkenteseket-var-sziget/