Ünnepelje velünk együtt Louis Armstrong születésnapját2018. augusztus 3., péntek, 20.00

Norwegian Jazz Kings (Norvégia)

Torstein Kubban – kornett, trombita
Lars Frank – klarinét, szaxofon
Morten Gunnar Larsen – zongora
Børre Frydenlund – bendzsó
Christian Frank – basszuszaxofon, sousaphone

A zenekar a klasszikus jazz legjobb, legtapasztaltabb norvég zenészeiből állt össze. A klarinétos-szaxofonos zenekarvezető, Lars Frank a Norvég Királyi Zeneakadémián végzett jazz előadóként, a trombitás Torstein Kubbannal együtt nemzetközileg elismert és foglalkoztatott zenész, miként a klasszikus szakon szintén zeneakadémiai végzettségű Morten Gunnar Larsen is, akit a szakma a világ vezető ragtime-zongoristái között tart számon, s annak idején a legendás Eubie Blake is kedvenc zongoristájának nevezte. Morten, aki a New Orleans-i és tradicionális jazz stílusaiban is világszínvonalú zenész, szólóban és ragtime-zenekarával töbször fellépett már a kecskeméti Bohém Fesztiválokon is, de a többiek most járnak először Magyarországon.


Mi az az Oh Yeah Day?
A kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band által indított Oh Yeah mozgalom célja, hogy a klasszikus jazz nemzetközi ünnepévé váljon Louis Armstrong születésnapja. 2011 óta világszerte redneznek Oh Yeah Day-koncerteket. Az Oh Yeah az élet igenlését jelenti: az az érzés, amikor kiszakad belőlünk egy “Oh Yeah” …elismerésünk jeleként, egy jó koncerten, egy jó ital vagy egy csodálatos nő láttán. Aki egyszer már átélt egy ilyen pillanatot, az újra és újra keresi ezt a csodálatos érzést. Az Oh Yeah életérzés a szabadság zenéjén, a jazzen keresztül törhetett fel először szabadon és terjedt el világszerte. Élje át mindenki ezt az érzést Louis Armstrong születésének évfordulóján! Oh yeah!A belépés díjtalan.

A férőhelyek korlátozott száma miatt érdemes a koncert előtt fél órával megjelenni a helyszínen. A helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. Maximális befogadóképesség: 70 fő.