Újra Magyarországra jön a sminktetoválók Celine Dionja

2018. július 29-én és 30-án kétnapos mesterképzést tart Budapesten Nataliya Yeremenko, akit világszerte a szálazott szemöldök királynőjének tartanak. Munkáját a magyar sminktetoválók is ámulattal figyelik, Patkós Alexandra ezért döntött úgy, hogy újra meginvitálja a szakma Celine Dionját a fővárosba.

Az észt származású Nataliya Yeremenko nevét a világon mindenhol ismerik. Képzésein állandó teltház van, mert soha nem másol, hanem egyedi stílust teremt, ezért nyugodtan kijelenthető, hogy ő a világ legélethűbb szemöldöktetoválási módszerének a megalkotója. Világszerte több mint kétezer tanítványa van, és csak idén 15 országban lesz előadása.

Patkós Alexandra sminktetováló specialista, a mesterképzés szervezője arról beszélt, Nataliya képes új stílusokat, ábrázolási módszereket honosítani a sminktetoválásban és akár fél év leforgás alatt egy új technikát megalkotni.

„Ha ez a géniusz alkot valami újat, akkor a híressé vált sminktetoválók is azonnal követik és megtanulják a módszereit, alkalmazzák stílusjegyeit. Bárki, aki látja a munkáit, alig akarja elhinni, hogy az szemöldöktetoválás, és nem eredeti szemöldök. A magyar sminktetoválók előtt hatalmas lehetőség nyílik meg most, hiszen első kézből, a mestertől leshetik el a titkokat” – fogalmazott a szakember, akinél a hazai ismert sminktetoválók nagy része tanult vagy inspirációt szerzett.

A szervezéssel kapcsolatban elmondta, sok odafigyelést igényel, de sok örömet is tartogat a számukra. Nataliyának is van menedzsere és különleges kérései, amelyeket örömmel teljesítenek, hiszen nagy megtiszteltetés számukra másodszor is vendégül látni őt.

„Európában a legnagyobb mesterképzése a budapesti volt, itt volt ugyanis a legtöbb résztvevő, ezért örömmel jön vissza újra, hogy a két vadonatúj, 2018-ban kifejlesztett technikáját az elsők között a magyar sminktetoválóknak oktassa le” – tette hozzá Patkós Alexandra.

A képzés első napján a W-Brows technika kerül terítékre, amely egy olyan realisztikus szálrendezésű szemöldök, melyet ámulattal csodálunk, kecses, hullámzó, elvékonyodó ívekkel és szálakkal, különleges színhatásokkal, púderszerű satírozásokkal, művészi aspektusokkal. A második napon Nataliya a Delicate Eyshadow, satíros szemhéj technikát mutatja be, amelynek alkalmazásával elhagyható a szemceruza és a szemhéjpúder mindennapos használata.

A kurzuson 50 fő vehet majd részt, akik Magyarország különböző területeiről érkeznek majd, ezen szakemberek vendégei élvezhetik majd a jövőben ezt a különleges szolgáltatást.

Nataliya Yeremenko arról beszélt, tudja, hogy a magyaroknak nagy a tudásvágya, és több olyan tanítványa is akad hazánkból, aki sikeresen elsajátította a technikáit, amiket az óráin tanultak.

„A magyar sminktetováló mesterek rendkívül figyelmesek és előzékenyek, a kurzusaimon teljes erőbedobással dolgoznak, és minden feladatot maximális koncentráltsággal teljesítenek. Alig várom, hogy találkozzak az új diákjaimmal, és megnézzem, hol tartanak. Biztos vagyok benne, hogy sokat fejlődtek a magyarok, mert tavaly tehetséges emberekkel találkoztam, akik nyitottak voltak az újdonságokra” – fogalmazott a mester.

A sminktetoválás legújabb trendjeivel kapcsolatban azt mondta, a kiváló minőség és a szép eredmény sosem megy majd ki a divatból.

„Igaz, hogy napjainkban rengeteg új technika és módszer jelenik meg a szakmában, de hiszem, hogy a mestereknek a természetességet, az esztétikusságot és az élethűséget kell szem előtt tartaniuk. A legnagyobb kihívás az, hogy megtaláljuk a megfelelő technikát a megfelelő bőrtípushoz. A legfontosabb, hogy olyan univerzális módszert találjunk, amely minden bőrtípuson megfelelő hatást ad vissza” – tette hozzá.

Modelleket keresnek

A július végén megrendezésre kerülő két napos mesterképzésen Nataliya Yeremenko több szerencsésnek is készít majd sminktetoválásokat. A szervezők még szerdáig várják azoknak a maximum 35 éves, sminktetoválással még nem rendelkező nőknek a jelentkezését, akik egy igazi világsztártól szeretnének maguknak Delicate Eyeshading szemhéjsatírt. Részletek az Alexandra Academynál.